Wayne Madsen o ropě - dost stěžejní info

20.12.2014 19:22

Martin |

 nwoo.org/2014/12/20/jak-cia-rozpoutala-proti-rusku-a-venezuele-utoky-ve-forme-financniho-pearl-harboru/ 
strategic-culture.org/news/2014/12/20/how-cia-launched-the-financial-pearl-harbor-attacks-russia-venezuela.html

Článek pojednává o tom, jak byla SA nucena napumpovat tlakovou vodu do části nalezišť a teď bude nucena ropu vytěžit bez šance omezit produkci minimálně 5 let.
Chápat se to dá ovšem ne jako hru ve prospěch USA, ale právě naopak.
Jestli má Wayne pravdu, znamená to, že je US Intelligence Community nápomocna shození dolarového systému a přeformátování světového řádu. Dolarová a kreditní bublina totiž ze známých důvodů nemá šanci vydržet nízké ceny ropy půl roku, natož pět let.
To by odpovídalo i Pjakinovým tezím o přeformátování USA.
V tomto kontextu se dá pochopit i prohlášení V. Putina na poslední tiskovce. Ty dva roky, o kterých mluvil se totiž netýkají ani tak ruské ekonomiky (v daleko lepší kondici stav překonat), ale spíš:
".... 3. Termín „dva roky“ (na překonání krize, pozn.). Mimořádně zajímavý údaj. Zvláštně na pozadí fakticky Putinem ohlášené, v odpovědi BBC, války vedené Západem proti Rusku. Putin dává dva roky jako nejzazší termín kolapsu západního systému světového pořádku. Přičemž s poznámkou, že vše se může řešit i dříve. Už příští rok."  -Jak tvrdí blogger "chipstone" zde: tiskova-konference-putina-co-zustalo-mimo-pozornost

 

ТаuRus |

Co vůbec se nedostalo do tisku, ani západního, ani ruského moc ne, tak současně s opatřením vlády, po útoku na rubl, Putin vyhlásil mimořádné vojenské cvičení v Kaliningradské oblasti. Ve cvičení byly použity i Iskandery. Západ nejenže prošvíhl začátek tohoto cvíčení, ale po jeho ukončení byly i takové reakce, že v případě ruského útoku Pobáltí by výdrželo 2 hodiny, Polsko max. 4 dny a u Atlantiku by byli za dva týdny.
http://lenta.ru/news/2014/12/16/kaliningrad/

P.S.Podle všech příznaků, situace je velmi vážná.