Trump oznámil, že se jeho názor na Sýrii změnil po chemickém útoku v Idlibu

06.04.2017 18:04

 

Americký prezident Donald Trump prohlásil, že informace o chemickém útoku v Idlibu změnily jeho pohled na Sýrii a režim Bašára Asada. Oznámil to během tiskové konference ve Washingtonu po jednání s jordánským králem.

Idlib
„Řeknu vám, že včerejší útok na děti na mě měl velmi velký vliv a je velmi, velmi pravděpodobné, a řeknu vám, že už se to stalo, že se můj postoj k Sýrii a k Asadu velmi změnil," prohlásil Trump.

Trump uvedl, že vzhledem k podobným plynovým útokům v minulosti tato událost vyvedla konflikt „na zcela novou úroveň."

Americký prezident podotkl, že sám sebe považuje za velmi flexibilního člověka, který je schopen změnit svůj názor. „To, k čemu včera došlo, je pro mě nepřijatelné," uzavřel Trump. (sputniknews)

 

Někdo potřeboval přesvědčit Trumpa (a svět), že Asad je zločinec. Ta hra je tak průhledná, že si toho všímají i západní analytici a dokonce i politici.
Jak jinak – první záběry z místa útoku má Reuters a jako vždy jsou přítomny „bílé přilby“.
To video samo o sobě vyzývá mnoho otázek a jeví se být dalším "oscarovým dílem“.
Údajné „stopy po bombách“ totiž vůbec neodpovídají skutečnosti (jak to je, když spadne z takové výšky bomba min 250 kilo těžká) – vypovídají reálnějšímu scénáři, že někdo přivezl „bomby“ (spíš sudy či podobné) na místo a tam je odpálil.
A druhou – velmi zásadní věcí je, že po takovém chemickém útoku, navíc bezprostředně po něm, nemohou záchranáři v zóně pobývat bez protichemických obleků a ochrany. Je to tím, že jedovaté látky jsou stále ještě ve vzduchu a trvá delší čas, než se rozptýlí. A „bělouši“ tam tak pobíhali.
Včera zasedala RB OSN, kde bylo živo. Otázky, na které nemají odpovědi ti, co dělají z Asada válečného zločince):
- Odkud má Asad ty chemické zbraně? V r. 2014 byly tyto zbraně buď zničené nebo ze země vyvezené a to pod dohledem mezinárodní komise členů RB a nějaké té organizace o chemických zbraních. Z vojenského hlediska je to „záhada“.
- Jaký důvod by měl Asad? V době, kdy vítězí a země se vrací do normálu? V době, kdy má velkou podporu obyvatel a kdy má jeho armáda převahu (nad isiláky) jak v technice, tak v „mužích“? Však by to byla sebevražda – udělat něco takového.
A co mají v rukách ti, kteří dnes Asada (+ Rusko) obviňují?
- Záběry „běloušů“.
- Svědectví "Londýnského lidskoprávního centra o Sýrii" (to je ten migrant, který Sýrii neviděl už cca 25 let) se záběry nějakých letadel, kde nejsou vidět rozpoznávací znaky a není jasné, kdy byly pořízené.
A co je nejhloupější – v té zprávě (svědectví) nebylo uvedeno ani slovo o tom, kdo spáchal – ani o Asadovi, ani o Rusku. Byla to jen zpráva o útoku chemickými zbraněmi.
Kdo útočil – to si vymyslela média a šířila rychlostí laviny. BBC, Reuters, CNN.
 

Diskusní téma: Trump oznámil, že se jeho názor na Sýrii změnil po chemickém útoku v Idlibu

Proč méda?

los/sol | 07.04.2017

Důvody, proč neříkáme >reklamní korporátní agentura<:
1. Je to kratší
2. Zprávy pak jsou důvěryhodnější
3. Zpráva má potřebný prvek autority
4. Nad zprávami pak nikdo nepochybuje

>Otázka<

los/sol | 07.04.2017

Co nutí civilizaci Země brát ohled, přijímat s vážnou tváří, informace reklamních korporátních polovojenských agentur?
1. Davo-elitární chování?
Jak mi řekl jeden známý (pojišťovák) "musím se dívat na hokej a fotbal a musím znát výsledky, i když mě to NEBAVÍ, NEBAVÍ, jinak v očích mých klientů budu nedůvěryhodný, musím být s nimi i rozumem a vědět o čem že povídají a žvatlají, o co se zajímají"
2. Příklad? Rodiče koukaly ,já taky koukám
3. Výchova? Rodina, škola.

Další věcí je >Kdo je Tramp?<
Jelikož >podle pána posuzuj psa<
Řeč prezidentů západu je VŽDY víceznačná (pokrytectví)
>Podle skutků hodnoť je<

Trump oznámil

Libor Smetana | 06.04.2017

To nedává smysl. Není to dezinformace nějakého Trumpova mluvčího apod.?

pochybnosti narůstají

Jura | 06.04.2017

První zprávy o chemickém útoku v 6.00 .... bombardování raketou !!! až SAA v 11:30.

Al Jazíra nyní už uvádí událost jako "chemický útok", tj. v uvozovkách.



Prekvapený? Prečo?

JaroX | 06.04.2017

Prečo toto ešte niekoho prekvapuje? Kým nebudú zločinci ako Toni Blair, Bushovci, Clintonovci, Obama, Susan Rice atď právoplatne odsúdení a verejne popravení, tak sa nič nezmení. Víťazstvo Trumpa vo voľbách bol len prvý krok a Trumpova situácia je nestabilná.

Re: Prekvapený? Prečo?

Cico Ciciak | 07.04.2017

Blair, Bush alebo Obama sú len bábky, ktoré v skutočnosti nemajú žiadnu reálnu moc.
Trump a spol. stoja v Amerike proti možno až desaťtisícom riadiacim kádrom pracujúcim pre americkú regionálnu/národnú "elitu" a jej súčasné Pax Americana (= mocensko-parazitické) ciele.
A dokiaľ v USA úspešne neprebehnú čistky, teda výmena riadiacich pracovníkov aspoň na kľúčových postoch štátnej/verejnej správy, dovtedy môžu ľudia zabudnúť na nejaké symbolické odstrašujúce monster procesy, ktoré sa podľa mňa neskôr zrealizujú pre výstrahu, a aj ako divadlo pre ovečky na odvedenie ich pozornosti od skutočných zákulisných vinníkov-plánovačov (viď u nás po WW2 prípad J. Tiso).
Pax Americana prisluhovači a ich šéfovia budú najskôr bojovať za svoj aktuálny sociálny status až do konca, takže treba ešte od nich očakávať množstvo svinstiev.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek