Tak nám prodloužili sankce

23.11.2015 07:28
TauRus

 

Sankce nám prodloužili o dalšího půl roku. Na Novinkách to raději dali jen do přehledu zpráv, aby lidé nepsali komentáře.:)
Steinmeier prohlásil, že Rusko, po splnění určitých podmínek se může vrátit do formátu G-8. Ty podmínky jsou – uregulování krizi na Ukrajině a v Sýrii.
http://www.vz.ru/news/2015/11/22/779483.html

Mně se líbí, jak americký podpindosník, který je sám ve srabu, ukládá ještě nějaké podmínky. Jen aby jednou nemusel Rusko prosit, aby jim z toho srabu pomohlo.

Obama šel ještě dál a prohlásil, že ruské bombardování v Sýrii jen pomohlo ISIL.
Podle něho Rusko bombarduje jen umírněnou opozicí, která s ISIL bojuje. A navíc pomáhá Asadovi, který deptá svůj lid.
A opět (už pokolikáté?) slavnostně odpřisáhl, že USA zlikviduje ISIL.
http://www.vz.ru/news/2015/11/22/779507.html

Mám takový dojem, že dokud Rusko nezačalo bombardovat kolony s ropou, Západ byl ještě ochotný se s Putinym ohledně Sýrie dohodnout. Jakmile jim přiškrtil tok peněz, tak opět začali nanovo vše bojkotovat. Kdyby raději začali vyšetřování, které země tu ropu kupují. Vlastně ani nemusí vyšetřovat, Rusko už má vše zmapováno a rádo se s výsledky svého vyšetřování se Západem podělí.

Pan-ki-Moon trochu obrátil a vyzval svět, a hlavně USA a Rusko, aby spojily svoje úsilí v boji s ISIL. Přitom poznamenal: “Doufám, že Rusko v tom bude hrát vedoucí úlohu”.
http://politikus.ru/articles/63530-oon-rossiya-pridi-i-poryadok-navedi.html

 

Diskusní téma: Tak nám prodloužili sankce

Re: Re: Re: Překlad

Hox | 23.11.2015

Muselo by být "podrž-americká-taška", nebo "leštič amerických klik", ale to není tak výstižné jako podpindosník.
Není to ani tak rusismus jako novotvar. V RF se američanům říká pindosi, podpindosníci (vzor podkulačniki*) je ten, co posluhuje američanům.

Ad "podkulačniki" - kulak byl vesnický kápo, lichvář, nemělo to původně ani tak vztah k velikosti majetku, jako k chování. Termín vznikl ještě v 19. století, bolševici jen převzali. "Kulak" znamená v ruštině "pěst", "podkulačniki" byli gorily, vymahači.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek