Rusko ohlásilo podmínky kapitulace USA

03.10.2016 17:56

TauRus

 

Už zde bylo info o rozhodnutí prezidenta RF Putina pozastavit plnění dohody mezi Ruskem a USA ohledně recyklování plutonia:

Putin kopl USA do pozadí ohledně smlouvy na zpracování plutónia z vyřazených jaderných zbraní. Důvodem bylo porušení této smlouvy a nepřátelské chování. Skončila doba zdvořilostních tanečků a mazání medu kolem huby … Rusové s USA začali jednat takovým způsobem, jaký si zaslouží. Ještě by je mohli do stejného místa kopnout ohledně raketových motorů, které slouží k vynášení družic fízlujících Rusko.

https://lenta.ru/news/2016/10/03/plutoniy/
http://www.zvedavec.org/vezkratce/13393/


Putin poslal do Dumy projekt zákona, kterým má být pozastavena dohoda o recyklování plutonia a součásti toho zákonu je článek 2. o podmínkách obnovení dohody o recyklací plutonia. A tento článek je velmi zajímavý.
Vzhledem k tomu, že po podepsání této dohody USA porušily veškeré možné dohody mezi Ruskem a USA, čímž ohrozily bezpečnost RF, Rusko se dožaduje splnění takových podmínek, které vrátí bezpečnostní stav k době před podepsáním dohody o recyklací plutonia:

- zmenšení vojenské infrastruktury a počtu kontingentu vojsk USA, které byly dislokovány na území členů NATO, které vstoupili do NATO po 1.9.2000 na úroveň, která byla v den platnosti Dohody.

- Zrušení zákona Magnitského.

- Zrušení všech sankcí, které USA zavedly proti RF, proti právnickým i fyzickým osobám.

- Kompenzace ztrát, které měla RF od sankcí, včetně ztrát od kontrasankcí, které musela zavést RF vůči USA. …atd.

Celý návrh zákona:
http://asozd.duma.gov.ru/addwork/scans.nsf/ID/C4294ACB989FB546432580410044CB71/%24File/1186208-6_03102016_1186208-6.PDF?OpenElement

Tak to je síla, přátelé! Rusko přechází do ofenzivy a to takovým způsobem, že diktuje USA svoje podmínky. Toto je projev síly, přičemž síly vědomé, která stojí na pevných základech.

 

Diskusní téma: Rusko ohlásilo podmínky kapitulace USA

Re: Re: Re: Re: Síla

M.C. | 05.10.2016

Ty jsi to nepochopil a já mám být trouba?
:-D

Podmienky kapitulácie

Momo | 04.10.2016

Okrem motorov potrebujú aj kozmonautov voziť na ISS .

Kdyby

Čtenář | 04.10.2016

Kdyby tam místo Putina seděl V. Havel .....

Re: Kdyby

Perun | 06.10.2016

Som tesne po obede, tak snáď to ustojím...

(výsledky Havlovej hrôzovlády sú desivé. Už samotný jeho fakt zvolenia predurčil celú tragédiu po r.1989 - dohodou s normalizačnými komunistami sa mu podarilo odstaviť Dubčeka, ktorý by ako prezident jednak dal celému procesu "ludskú tvár" (a nemyslím to ironicky) a za ďalšie by pravdepodobne dokázal zjednotiť Čechov, Moravanov a Slovákov.

Pokračovalo to spôsobom volby Havla - kedy ho normalizátori jednohlasne zvolili. Počas aktu bol v skrátených nohaviciach zrejme podla murárskeho rituálu.

Už prvé dni vo funkcii napáchal nenapravitelné škody, s ktorými sa ešte dlho budeme boriť, v Česku aj na Slovensku - hromadnú amnestiu zločincom (čím otvoril do dnes platný stav, keď sa za zločiny nepyká, iba ak extrémne výnimočne.) A tiež ospravedlnenie sudetským nemcom za odsun (čím nadlho rozkolísal chatrnú rovnováhu v strednej europe, lebo sa to týka celého usporiadania po r.1945, a hned niekolkých krajín vrátane napr. Polska, Maďarska..).
A to píšem len o začiatku januára 1990...

.

Cico Ciciak | 04.10.2016

Čau TauRus, mohol by si vysvetliť, o čo ide v tej dohode o recyklovaní plutónia, čo USA konkrétne porušili a ako tým ohrozili bezpečnosť Ruska? Voláko som tomu neporozumel. Vďaka

Re: .

ТаuRus | 04.10.2016

Bezpečnost Ruska USA ohrozily tím, že za prvé, svůj plutonium nerecyklovaly tak, jak bylo dohodnuto, protože nemají výrobní kapacity a jen ukládali do země. Za druhé, přestože došlo k dohodě o omezení jaderných zbraní a vzájemném ujištění, že jedná země neohrozí druhou, USA začaly posunovat NATO na východ. A za třetí, poslední hrozby od Kirbýho, že v Sýrii a Rusku bude víc hynout ruských lidí, což je také vyhrůžka.
Ale smysl pozastavení dohody je hlavně v tom, že je zveřejněná formou ultimata, do budoucna zakotveného v zákonu. Tudíž, už to nebude předmětem trhu, dokud se nesplní požadavky ruské strany.
Také je třeba vědět, že jaderné zbraně v USA jsou zastaralé (přes 20 let) a výrobní kapacity pro nové nejsou. V Rusku je to naopak.
Další věci, spojenou s recyklací plutonia je to, že v Rusku existuje technologie MOX - jednoduše, do plutonia přidávají v určitém množství uran a dál používají, jako jaderné palivo do elektráren.
V USA takové technologie nejsou a dlouho nebudou. Tím pádem, musí nerecyklovaný uran ukládat do země s tím rizikem, že se jím to jednou vymstí - taková tikající bomba. A druhou věci je, že v konkurencí využití mírného atomu - jaderné elektrárny a podobně, zůstávají hodně pozadu.
A jako poslední - vzkaz USA, že Rusko bude dál vyvíjet jaderné zbraně, které v konečném důsledku budou mířit na USA. O ruských nosičích takových zbraní si v USA vědí své...

Re: Re: .

Cico Ciciak | 05.10.2016

Vďaka

Re: .

JanaK | 04.10.2016

Odpovědi nalezneš zde: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Dulezite-Zahrabat-vyhrabat-O-co-jde-nyni-mezi-USA-a-Ruskem-a-moc-se-o-tom-nepsalo-456599 a třeba zde:http://www.vodaksb.eu/diskuse/comment-page-5/#comment-1959

Re: Re: .

Cico Ciciak | 05.10.2016

Vďaka, už tomu rozumiem.

Putin a jeho družina konečně prozřela lstivou politiku sioelit...a začíná jednat odpovědně!

ijn | 03.10.2016

Nejlepší obranou současného míru je zaplacení válečných škod způsobených agresory válek minulých....za škody z II.WW Německo ještě nezaplatilo válečné reparace ČR ve výši cca 427,9 miliard Kč (v úrovni měny 1938) podle reparační smlouvy z 21.12.1945 (hodnota reparačního dluhu nyní cca 10 000 mld. Kč)! Veřejné vymáhání dluhu ČR odradí ostatní současné agresory od rozpoutávání dalších válek (i válek v zastoupení) a upevní mír alespoň v Evropě+Asii. Výnosy z válek nedosahují výše škod válkou způsobených, proto je válka ekonomicky nesmysl! Má-li válka odvrátit jiný katastrofální problém předlužených států, musí být odhalena příčina předlužení a jednat. To právě činí RF a Putin.

<< 1 | 2 | 3 >>

Přidat nový příspěvek