Rusko opět oficiálně informačně otevírá kauzu Apollo, další střípky do mozaiky

01.10.2017 13:10

TauRus

 

Doporučuji se podívat na poslední Postskriptum Puškova
https://cont.ws/@kgb/729274

Čím víc Rusko získává suverenity na USA, tím ostřejší je kritika USA a Pax Americana. Na konci pořadu Puškov už potřetí se věnuje Měsíční aféře USA, tentokrát výroku vědeckého poradce Trumpa profesora Davida Gelerntera o tom, že Američané nikdy nebyli na Měsíci.
David Gelernter je absolventem Yaleské univerzity, Nobelovým laureátem, představitelem oficiální vědy v USA, jehož slova mají velkou váhu, kritizoval záměr administrace Obamy organizovat v roce 2030 misí na Mars. Nazval tuto ideu směšnou, protože Američané nebyli schopní ani přistát na Měsíci.
Už jsme zde řešili publikaci článku, ve kterém se jeho výrok projednává:
http://worldnewsdailyreport.com/trump-science-advisor-denies-apollo-moon-landings-ever-happened/

Tehdy to téma vyšumělo s tím, že ta publikace může být fejkem. Ale vzhledem k tomu, že tato slova komentuje Puškov (Předseda Komise Rady Federace v otázkách informační politiky a autor analytického pořadu Postskriptum), vypadá to, že tento výrok Gelerntera měl místo v nějaké přestřelce mezi příznivci Obamy a Trumpa, ale americký korporativní mainstream ho ignoroval.
V pořadu Postskriptum se vyjadřuje inženýr Nikolaj Lebeděv, který v době "přistání" Apolla na Měsíci pracoval na Bajkonuru. Mluví o tom, že tuto zprávu pracovníci Bajkonuru vítali se smíchem. Nikdo tomu nevěřil. Jenže pak přišli politruci a začalo vymývání mozků, aby lidé blízcí kosmickému programu SSSR o svých pochybnostech mlčeli.
Generál-poručík vnější rozvědky ve výslužbě, Leonid Rešetnikov se k problému vyjádřil tak, že USA jsou mistři v organizací speciálních operací a zabývají se tím už stovku let. Mohou organizovat jak „let na Mars“, tak i „barevnou revoluci“ a převrat v nějaké zemí.
Když se objevila první informace o publikaci výroku Davida Gelerntera, tak první reakcí bylo, že v administrativě Trumpa je dnes hodně prapodivných lidí. Ale, když zjistili další podrobnosti o Gelenterovi a zjistili, že se jedná o seriozního vědce, který má ve světě jméno, tak, samozřejmě, pochopili, že nejen jeho slova musí brát vážně, ale i další americké publikace, které zpochybňují let Američanů na měsíc.

Na závěr písnička od Rammstein – Amerika
https://m.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

 

Hypotéza, že Rusko používá podvod Apollo jako argument na USA se potvrzuje - nynější zaostření na téma (už potřetí v pořadu Postskriptum, naposled to bylo na jaře) se odehrálo pár dní po eskalaci v Sýrii, pokusu o zajetí ruských policejních jednotek a zabití ruského generála Astapova jednotkami IGIL za koordinace speciálních jednotek USA. Asymetrická odpověď-varování?

 

Diskusní téma: Rusko opět oficiálně informačně otevírá kauzu Apollo, další střípky do mozaiky

Re: otevřená soustava

Standa | 04.10.2017

Vzduch drží totéž, co nedovolí odletět vyhozenému míčku do Vesmíru. Gravitace.

Na to, aby něco odletělo ze Země navždy do Vesmíru je třeba rychlost přes 11 km/s. Jenže průměrná rychlost molekul vzduchu kolem nás je kolem 0,5 km/s. Rotace Země jim dodá jen další necelý 0,5 km/s. Ani to tedy nestačí. A protože kolem ve Vesmíru je vakuum, nemá ani co tu atmosféru dofouknout zvenku, jako vzduch v kabrioletu.

Re: Re: otevřená soustava

M.C. | 04.10.2017

Supr! Je zábava číst odbornou dišpuci dvou magorů - standu a BonGiorna, chechacha..

Re: Re: Re: otevřená soustava

Standa | 04.10.2017

Myslím, že pobavení je vzájemné. ;-)

Re: Re: Re: Re: Re: otevřená soustava

Mentol | 04.10.2017

Gravitácia. Gravitácia ho drží na povrchu Zeme. Na vašej plochej Zemi ho drží čo? Okolo nie je tiež vákum? Ako to, že vzduch z plochej Zeme neuletí do vesmíru?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: otevřená soustava

Marek | 05.10.2017

Palec hore, mentolka :)

Re: Re: Re: Re: Re: otevřená soustava

Aragonit | 17.07.2019

Gravitácia

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravda je před očima - jen přeprogramovaná mysl ji nevidí...

Mentol | 03.10.2017

Mladý muž, ak si teda skalopevne presvedčený, že gravitačné pôsobenie v lietadle závisí od toho, či má alebo nemá elegantnú sklápaciu strechu, tak sa vykašli na drahú letenku a urob ten experiment inak. Zober automobil zn. Škoda (nie starú felíciu, ten krásny kabriolet ale nejaký súčasný trápny sériový a hlavne uzavretý model), polož si džúsik v plastovom poháriku na palubnú dosku, rozbehni to na nejakých bezpečných 40 km/h a potom zaboč v pravom uhle doľava. Doľava preto, lebo vľavo budeš sedieť a džúsik pôjde doprava.
O pravé dvere ho rozplácne tá tvoja "šialená obria centrifúga", ktorá vôbec nezávisí od toho, či má alebo nemá auto strechu ale len od hmotnosti, rýchlosti (čiže dohromady hybnosti) a polomeru zákruty. Na povrchu planéty je tá sila malá a gravitáciu ju prekonáva, v zatáčajúcom aute je veľká a gravitácia (v tomto prípade skôr "sila trenia") pohárik neudrží. Takto jednoduché to je. Sir Isaac Newton, 17. storočie.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravda je před očima - jen přeprogramovaná mysl ji nevidí...

Bon Giorno | 04.10.2017

Jeden o voze a druhý o koze. Nebaví mě debaty z chytrolínama. Zakřivení Země neexistuje, to je fakt; když jsi tak chytrý, najdeš dost přímých důkazů pozorování objektů na vzdálenosti, které by už měly být dávno pod horizontem. Neexistuje jediný reálný snímek kulaté Země. Najdi jeden jediný. Ale ne fake CGI od NASA. Nenajdeš. Země je plochá. Vždycky byla, než nám zblbli mozky. Tvůj kelímek dokazuje akorát tak odstředivou sílu - a co jako? Kašlu na to tady.
Odpověz si na tyto otázky a pak se můžeme bavit:
https://www.youtube.com/watch?v=cMJjpjwix5I

Re: Pravda je před očima - jen přeprogramovaná mysl ji nevidí...

Standa | 04.10.2017

Vy zase můžete ukázat na plochozemní mapě, jak daleko jsou od sebe třeba Johanesburg a Perth nebo Vídeň od LosAngeles a porovnat to s délkou letu v nabídkách leteckých společností.

Pokud je země plochá, měly by vyjít jiné vzdálenosti i časy letu, než když je kulatá. Pak stačí porovnat ty vzdálenosti z map se skutečnou délkou letu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravda je před očima - jen přeprogramovaná mysl ji nevidí...

Mentol | 04.10.2017

Žiadna odstredivá sila neexistuje. Kým toto nepochopíš, tak budeš mať z celej fyziky pre siedmu triedu bordel.

Takže snímok guľatej Zeme, ale nie CGI fake od NASA? :)
OK.
http://www.physics-astronomy.com/2016/12/russian-satellites-121-megapixel-image.html#.WdUnMxdx3VM

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pravda je před očima - jen přeprogramovaná mysl ji nevidí...

six | 04.10.2017

a zkoušel jste si ten horizont spočítat???

vrtá mi hlavou

fleggg | 01.10.2017

proč sověti nikdy nenapodobili let a přistání na měsíci. Mě je to divné, když v té době byli co se týče vesmírného programu velmoc, skoro bych řekl jednička. Jediná možnost která mě napadá je, že elity SSSR podpořily přistání na Měsíci Američany.

Re: vrtá mi hlavou

Stadda | 01.10.2017

Možná proto, že jejich náskok se v průběhu 60. let zvolna tenčil.
Například měkké přistání automatu na Měsíci zvládli sověti v roce 1966 4 měsíce před Američany, umělou družici Měsíce už jen s náskokem necelých dvou týdnů.
Ale především: na začátku onoho roku 1966 zemřel Sergej Koroljov - vynikajíxí konstruktér a hlavně těžko nahraditelný organizátor sovětského kosmického programu.

Re: Re: vrtá mi hlavou

Cico Ciciak | 01.10.2017

Zase vedle.
Alebo - zbytočné keci od veci ako typický Standa.
:)))

Re: Re: vrtá mi hlavou

Hox | 02.10.2017

Koroljov byl zavražděn, nezemřel.

Re: Re: Re: vrtá mi hlavou

Standa | 02.10.2017

Neřešil jsem způsob, ale následky.
Schopnějšího organizátora sověti v kosmickém segmentu neměli. Jeho smrt vyústila v rozpory, které sovětský program silně zbrzdily.

Re: Re: vrtá mi hlavou

M.C. | 02.10.2017

Standa:
Smrt Koroljova nebude hlavní důvod, na konstrukci jednotlivých částí rakety a lodě se podílelo mnoho dalších lidí, to nebyla středověká alchymie, kde všechno záviselo na mozku jediného člověka. I když je pravda, že po jeho smrti tam nastaly tahanice o kompetence a o vedení výzkumu a ve zvýšené míře do toho začalo zasahovat politické vedení státu, čemuž předtím Koroljov dokázal zamezit.
Ale to by maximálně způsobilo zdržení, ne zastavení tak prestižního programu. Spíš jim to opravdu někdo zakázal, nebo se tam objevil problém, který to zásadně komplikuje, takže je lepší se do toho nepouštět. Ale kdyby to byl problém technický, proč by o něm mlčeli?
Nikdo nevysvětlil, proč neletěl na Měsíc třetí Lunochod, který už byl postavený. Poslední fotku z družice Fobos2 taky nikdo neviděl.
Technické obtíže vedoucí k tomu, že jim explodovala raketa při startu by je samy o sobě od další práce na tomto úkolu taky neodradily a později vyvinuli rakety s dostatečnou užitečnou nosností. Pobyt ve vesmíru a manévry těles na orbitu měli taky zvládnuté dostatečně už tehdy.
Podivný je spíše ten technologický skok Američanů, kteří stále jenom dotahovali Sověty a najednou se ocitnou o kus před nimi.
To jsme už kdysi řešili, že Američané drží ve vesmíru prvenství jenom ve věcech, do kterých se Sověti vůbec nepustili.

Těch podivností je celá řada, různí lidé z amerického kosmického programu uváděli v rozhovorech a článcích různou polohu libračního bodu soustavy Země - Měsíc, který je pro plánování letu nezbytný, rovněž tak byly uváděny rozdílné údaje o van Allenových pásech, to by přece měli mít z družic přesně změřeno dopředu.
Pravda je nejspíše někde venku.

Re: Re: Re: vrtá mi hlavou

Standa | 02.10.2017

Ani já si nemyslím, že by Koroljov byl klíčovou postavou přímo jako konstruktér, ale především jako člověk, který uměl organizovat, odhadovat technická řešení, a uměl se dohodnout jak se sovětským vedením tak se svými konkurenty. To koneckonců sám píšete.

Podle mne se měsíční lety zastavily především proto, že vyžadovaly vynaložení obroských prostředků (nemyslím jen peníze, ale průmyslové kapacity a invence chytrých lidí). A to vadilo politikům na obou stranách.

Co se týče prvenství: Američané například už v roce 1960 předběhli sověty v návratu nákladu z oběžné dráhy na Zem (o 9 dnů, na druhou stranu sověti vrátili živé psy, zatímco Američané jen filmy). Snímky Marsu získala ameriká sonda v roce 1965, zatímco sovětská v roce 1971. Americký raketoplán vystartoval 1981, sovětský 1988. To je několik příkladů projektů, do kterých se pustily obě strany a Američané byli první.

Myslím si, že důbvodem, proč Američané konečně dohnali sověty bylo, že do Apolla nacpali neuvěřitelné množství peněz - a to především do pozemních zkoušek. Proto měli větší šanci vychytat chyby, které sověti řešili až při startech.

Lunochod 3 byl postavený až v roce 1977 - to už doba technologického optimizmu končila. Start Protonu je celkem drahá záležitost a zrovna v letech 1977-1978 přibližně třetina vypouštěných Protonů havarovala. Lunochod už nebyla priorita a nadbytečné rakety nebyly.

Re: vrtá mi hlavou

Cico Ciciak | 01.10.2017

Nechápem, prečo sa pýtaš, keď si si v podstate správne odpovedal.
Táto otázka sa tu už párkrát rozoberala.
Z pohľadu GP išlo o udržanie formátu Pax Americana vo svete, ktorý krachoval (hrozil predčasný krach a narušenie rovnováhy vo svete + strata riadenia pre GP) a proradná trockistická periféria ZSSR na tom rovnako pracovala.
Sovieti (ZSSR bol riadený proradnou trockistickou perifériou GP) nemali dôvod ani dovolené niečo napodobňovať.

uvidíme co uvidíme

M.C. | 01.10.2017

On by to nebyl jediný případ, kdy Rusové pomohli Američanům zamaskovat nějaký průser a potom z nich ždímali ústupky za to, že budou dále spolupracovat.
Možná si ještě vzpomenete na aféru se sestřelením linky KAL 007, kterou SSSR vzal částečně na sebe a dodnes tvrdí, že to letadlo sestřelili oni. Protože kdyby se v tehdejší vyhrocené atmosféře dostala ven pravda, tak by bylo velmi těžké zabránit vzájemnému střetu.

Je fakt, že v celé věci okolo programu Apollo je velmi mnoho nejasností a podezřelých souvislostí.

Re: uvidíme co uvidíme

LaMa | 02.10.2017

Myslím, že nejste daleko od pravdy. Kosmonaut Leonov opěvoval přistání Amíků na Měsíc na pokyn Politbyra. V té době SSSR měla velké finanční potíže. V pozdější době byly na Měsíci oba dva
státy, USA a SSSR. Mlčí, něco našli a nechtějí to říct. Tak jako s Haly-ho kometou. Satelit co letěl naproti ke kometě byl osazen některým zařízením z bývalého ČSSR. Co nám media ukazaly

Re: Re: uvidíme co uvidíme

ТаuRus | 02.10.2017

Leonov se účastnil mise Sojuz-Apollo, která se, podle všeho také nekonala. Takže, důvod podporovat teorií přistání USA na Měsíci má.

Re: Re: Re: uvidíme co uvidíme

Standa | 02.10.2017

Existují vůbec nějaké kosmické lety, které se konaly?

Re: Re: Re: Re: uvidíme co uvidíme

Hox | 02.10.2017

Ty ruské? :D

Re: uvidíme co uvidíme

Standa | 02.10.2017

Jakékoliv.

Zde byl třeba TaRusem označen let Sojuzu 19 s Apollem jako něco, co se nejspíš nekonalo.

Zajímala by mne tedy obecná a na zdejších stránkách uznávaná metodika pro ověření, zda nějaký kosmický let proběhl či ne.

Zvlášť vzhledem k nedávno vyhlášenému záměru budování rusko-americké základny u Měsíce. Nebo mnohem dřívějšímu (možná už příští rok) měsíčnímu turistickému výletu, slíbenému Elonem Muskem.

Bylo by dobré, kdyby ta metodika byla opakovatelně použitelná a nezávisle ověřitelná.

Uvidíme co uvidíme, ... použiteľná a opakovateľná metodika ?,

Realista, nie pesimista | 02.10.2017

a viacnásobne overená, ... ceď existuje a je využívaná všetkými veľmocami. A je to metodika na utajenie a skrytie nových informácií a poznatkov pred očami ľudí a teda aj konkurencie. Ak niekto čaká, že sa elity a veľmoci zbavia úžasnej a strategickej výhody náskoku a prevahy moci a pohodlia vyplývajúcej z utajovania, tak sa tak ľahko nedočká. Všetko sa deje / bude diať presne opačným smerom, zahmliť, spochybniť, skompromitovať, zosmiešniť, ... použitím najlepších a najnovších (tiež skrývaných) prostriedkov.

Ešte k tej metodike na overenie pravdy ?

Martin | 02.10.2017

"Poznáte ju po ovocí".
To by mohla byť tá metodika, skúmať ovocie, ktoré čo/to so sebou prináša (spoločenstvu a životu v každej jeho forme).

Re: Ešte k tej metodike na overenie pravdy ?

Standa | 16.10.2017

Nejsem si jist, jastli taková pomologická metodika bez přesnějšího vymezení dá spolehlivé a na pozorovateli nezávislé výsledky.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek