Putin se obul do lichvářských parazitů

19.04.2017 13:26
TauRus
 

Putin na zasedání Státní rady, která projednávala ochranu práv spotřebitelů, se obul do organizací, které nabízí občanům krátkodobé půjčky. Úroková míra takových půjček je natolik vysoká, že „známá babička od Dostojevského je ve srovnání s dnešními lichváři velmi skromný člověk“. Asi od 3. min.
https://www.youtube.com/watch?v=bZ1qHxdn5aM

Putin měl na myslí román Dostojevského „Zločin a trest“, ve kterém hlavní hrdina Raskolnikov se rozhodne zavraždit „známou babičku“ – zlou stařenu lichvářku.
Sám Dostojevskij takto napsal o svém románu nakladateli:¨
“ Rozhodl se zabít jednu stařenu, která půjčuje peníze na procenta. Je hloupá, hluchá, nemocná, lakomá, bere židovská procenta, je zlá a utiskuje jiný život tím, že u sebe mučí jako služku svou mladší sestru. ‚Není k ničemu‘, ‚Proč jen žije?‘, ‚Je vůbec nějak užitečná?‘ – Tyto otázky matou mladého muže. Rozhodne se ji zabít a okrást s úmyslem zařídit šťastný život své matce a sestře“…
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8Din_a_trest

Dal jsem si práci a vyhledal, kolik přesně brala lichvářka Dostojevského?
Lichvářka většinou brala věci do zástavy, které oceňovala 4x méně jejích reálné ceny a brala 5-7% za určitou dobu, většinou měsíc.
„И он стал рассказывать, какая она злая, капризная, что стоит только одним днем просрочить заклад, и пропала вещь. Даёт вчетверо меньше, чем стоит вещь, а процентов по пяти и даже по семи берёт в месяц“.
Obraz stařeny:
http://2.bp.blogspot.com/-e49TGwT8Xlg/VBmEcWcol8I/AAAAAAAACBk/J8Bu-Vu2mOM/s1600/dost_boklevsky6.jpg

Putin se obul do lichvářských organizací, které využívají hlavně lidí, kteří se ocitli v situací krajní nouze, nepotřebují peníze na koupí auta nebo bytu, ale na překlenutí období před výplatou, kdy jím nezbývají peníze na živobytí. A právě pro tuto sociálně nejslabší skupinu obyvatel se nabízí půjčky s astronomicky vysokou úrokovou mírou v přepočtu na rok. Putin mluví o 800%.

Podíval jsem se na příklady takových půjček u nás. Situace je podobná. Pro příklad vybírám online úvěr od firmy „Evriday +“ s MĚSIČNÍM ÚROKEM 20%.
http://www.everydayplus.cz/?utm_source=Google_search_CR&utm_medium=cpc&utm_term=Google_search_CR&utm_content=&utm_campaign=everydayplus.cz&gclid=

Měl pravdu Putin. Na rozdíl od stařeny – lichvářky si dnešní, moderní lichváře věci do zástavy neberou. Ale procenta za půjčku si účtují vyšší. A v případě včasného nezaplacení půjčky, si na vás pošlou exekutora a ten vám sebere i střechu nad hlavou, s mlčenlivým souhlasem státu. Státu, který sám sebe označuje z stát sociální. „sociální“, ale k jakým skupinám? – lichvářům a exekutorům, odměna kterých je jednou z nejvyšších v EU?

Čím jsou tito paraziti užiteční pro náš stát? Tím, že platí daně? Ale za jakou cenu? Za cenu ožebračování nejchudších vrstev, často takových, kterým stát sám platí sociální dávky. V praxi to nakonec vypadá tak, že stát si tímto částečně zaručuje návratnost sociálních dávek do státní pokladny…, ale do jiného koše, ze kterého se pak financují, třeba, státní zakázky, při kterých si mohou namastit kapsy někteří státní úředníci…
Sorry, ale jinak si neumím vysvětlit, proč naše „zástupce lidu“ tolerují věc natolik nemorální, jakou je státem požehnaná nejodpornější lichva – jev, který byl odsuzován už od doby jeho vzniku, a který v dnešní době „svobody a tolerance“ nabyl obludných rozměrů.

P.S. U každého zákona existuje jeho autor – představitel určitého klanu. Každý zákon je podpořen stranami, vitrínami určitých klanů. Možná je na čase se začít zajímat o to, které klany ovládají náš stát?

 

Diskusní téma: Putin se obul do lichvářských parazitů

Re: Jak bylo řečeno a mnohokrát:

Přemek | 19.04.2017

" Klidu blíže, s lidem výše!" Je to dostatečně zdola? My musíme ten lid učit jejich jazykem a úrovní myšlení. Tak to v ČSNS vnímáme. takže oponuji tezi, že "Každá politická strana..." Na ty dnešní parlamentní to ale sedí...

Re: Re: Jak bylo řečeno a mnohokrát:

los/sol | 19.04.2017

"My musíme ten lid učit.."
Ano to, co píšete je čistá relígie.
Také imám a také kněz musí lid učit v tom se neodlišujete :)
A nebo snad má ČSNS v programu boj proti lichvě-úroku?

Re: Re: Jak bylo řečeno a mnohokrát:

Hox | 19.04.2017

> My musíme ten lid učit

od tohoto bych doporučoval se skutečně oprostit, to je myšlení v duchu davo-"elitarizmu"
Jednak
a) to musí jít odspodu spontánně jako vzlínající voda, ne direktivně - "befelem"
b) koně pít nepřinutíš

tj. jedná se o záměr měnit ostatní, což je velmi problematické z více úhlú, změnit lze jen sebe, a tím ovlivňovat okolí.

Lichva

Славянин | 19.04.2017

To, že je státem lichva požehnána, znamená, že stát skrze určité nadřazené mechanismy ovládají bankéři, kteří na lichvě vybudovali svou existenci. Sám stát jako celek je obětí lichvy mezinárodních bank, které skrze politiku nastavují globální ekonomickou situaci způsobem, aby byl každý stát zadlužen nesplatitelným dluhem, který nakonec musí splácet každý jednotlivec. Ten se pak ocitá v zadlužení už jen tím, že se narodí. Tedy na principu lichvy byly vybudovány globální finanční úspěchy a ty jsou lichvou stále udržovány.

Další bičem je řízená inflace, taktéž mezinárodními bankéři. Skrze uměle způsobovanou inflaci se obírají lidi o všechny dlouhodobé úspory. Prakticky se nedá nijak našetřit na stáří, a tím se zadlužuje následující generace, které to jde na vrub. Vymyšleno je to naprosto geniálně, to se musí uznat.

Re: Lichva

Přemek | 19.04.2017

Exkluzivita elity na úkor davu má jediné opodstatnění - když dav je oním tupým manipulovatelným davem a svou pohodlností si to tak trochu zasluhuje. Pokud ale stavíme na lidské důstojnosti, která je principiálně nedělitelná a vztahuje se na každého člověka, pak je exkluzivní elitářství likvidační pro lidskou důstojnost. Lidská práva i v současné podobě s lidskou důstojností pracují a deklaratorně ji chrání. Proto je součástí právní ochrany lidských práv i ochrana lidské důstojnosti a v důsledku je současný finanční systém protiústavní, neboť v rozporu s lidskými právy. Zkusme takto argumentovat u ústavního soudu. Viz článek 1: "Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné." To je ústavní bič na nejen finanční zákony, jež jsou s tímto v rozporu.

Re: Re: Lichva

Přemek | 19.04.2017

Jako závěrečnou poznámku uvádím osobní apel: Věnujme se platnému právu, protože obasahuje i to, co uniklo pozornosti elitářskému legislativci nebo se mu to jeví jako bezvýznamné a neúčinné. Nejlépe porazíme nepřítele jeho vlastními zbraněmi...

Re: Re: Lichva

Славянин | 19.04.2017

Přemek: Je otázkou, jestli se dav dostal do této situace vlastním přičiněním nebo nikoliv, když se člověk rodí do předem připraveného výchovného a vzdělávacího systému, který programuje mysl člověka žádoucím směrem. A dav o kvalitě náplně vzdělávacím systému nerozhoduje. Na to jsou dnes nadnárodní mechanismy, které definují výsledný produkt ve smyslu konzumenta zařazeného do spotřební ekonomiky postavené na lichvě.

A každý, kdo má nějakou osobní zkušenost se soudním procesem nemůže nepoznat, že je založený jen na schopnostech manipulace a překrucování faktů tak hanebným způsobem, že lež bude zářit svatou pravdivostí.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek