Putin se obul do lichvářských parazitů

19.04.2017 13:26
TauRus
 

Putin na zasedání Státní rady, která projednávala ochranu práv spotřebitelů, se obul do organizací, které nabízí občanům krátkodobé půjčky. Úroková míra takových půjček je natolik vysoká, že „známá babička od Dostojevského je ve srovnání s dnešními lichváři velmi skromný člověk“. Asi od 3. min.
https://www.youtube.com/watch?v=bZ1qHxdn5aM

Putin měl na myslí román Dostojevského „Zločin a trest“, ve kterém hlavní hrdina Raskolnikov se rozhodne zavraždit „známou babičku“ – zlou stařenu lichvářku.
Sám Dostojevskij takto napsal o svém románu nakladateli:¨
“ Rozhodl se zabít jednu stařenu, která půjčuje peníze na procenta. Je hloupá, hluchá, nemocná, lakomá, bere židovská procenta, je zlá a utiskuje jiný život tím, že u sebe mučí jako služku svou mladší sestru. ‚Není k ničemu‘, ‚Proč jen žije?‘, ‚Je vůbec nějak užitečná?‘ – Tyto otázky matou mladého muže. Rozhodne se ji zabít a okrást s úmyslem zařídit šťastný život své matce a sestře“…
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8Din_a_trest

Dal jsem si práci a vyhledal, kolik přesně brala lichvářka Dostojevského?
Lichvářka většinou brala věci do zástavy, které oceňovala 4x méně jejích reálné ceny a brala 5-7% za určitou dobu, většinou měsíc.
„И он стал рассказывать, какая она злая, капризная, что стоит только одним днем просрочить заклад, и пропала вещь. Даёт вчетверо меньше, чем стоит вещь, а процентов по пяти и даже по семи берёт в месяц“.
Obraz stařeny:
http://2.bp.blogspot.com/-e49TGwT8Xlg/VBmEcWcol8I/AAAAAAAACBk/J8Bu-Vu2mOM/s1600/dost_boklevsky6.jpg

Putin se obul do lichvářských organizací, které využívají hlavně lidí, kteří se ocitli v situací krajní nouze, nepotřebují peníze na koupí auta nebo bytu, ale na překlenutí období před výplatou, kdy jím nezbývají peníze na živobytí. A právě pro tuto sociálně nejslabší skupinu obyvatel se nabízí půjčky s astronomicky vysokou úrokovou mírou v přepočtu na rok. Putin mluví o 800%.

Podíval jsem se na příklady takových půjček u nás. Situace je podobná. Pro příklad vybírám online úvěr od firmy „Evriday +“ s MĚSIČNÍM ÚROKEM 20%.
http://www.everydayplus.cz/?utm_source=Google_search_CR&utm_medium=cpc&utm_term=Google_search_CR&utm_content=&utm_campaign=everydayplus.cz&gclid=

Měl pravdu Putin. Na rozdíl od stařeny – lichvářky si dnešní, moderní lichváře věci do zástavy neberou. Ale procenta za půjčku si účtují vyšší. A v případě včasného nezaplacení půjčky, si na vás pošlou exekutora a ten vám sebere i střechu nad hlavou, s mlčenlivým souhlasem státu. Státu, který sám sebe označuje z stát sociální. „sociální“, ale k jakým skupinám? – lichvářům a exekutorům, odměna kterých je jednou z nejvyšších v EU?

Čím jsou tito paraziti užiteční pro náš stát? Tím, že platí daně? Ale za jakou cenu? Za cenu ožebračování nejchudších vrstev, často takových, kterým stát sám platí sociální dávky. V praxi to nakonec vypadá tak, že stát si tímto částečně zaručuje návratnost sociálních dávek do státní pokladny…, ale do jiného koše, ze kterého se pak financují, třeba, státní zakázky, při kterých si mohou namastit kapsy někteří státní úředníci…
Sorry, ale jinak si neumím vysvětlit, proč naše „zástupce lidu“ tolerují věc natolik nemorální, jakou je státem požehnaná nejodpornější lichva – jev, který byl odsuzován už od doby jeho vzniku, a který v dnešní době „svobody a tolerance“ nabyl obludných rozměrů.

P.S. U každého zákona existuje jeho autor – představitel určitého klanu. Každý zákon je podpořen stranami, vitrínami určitých klanů. Možná je na čase se začít zajímat o to, které klany ovládají náš stát?

 

Diskusní téma: Putin se obul do lichvářských parazitů

Putin se obul do lichvářských parazitů

Везуха | 20.04.2017

Смешно. За какими-то блохами гоняется. А слабо Путину покритиковать Центральный банк РФ - главного грабителя нарда? Слабо.

Re: Putin se obul do lichvářských parazitů

ТаuRus | 20.04.2017

Пока слабо, но лиха беда начало! Это только у дураков все просто.
ПУТИН ЕЩЁ В 2000 ПРЕДЛОЖИЛ - НАЦИОНАЛИЗИРОВАТЬ ЦБ - ДУМА 5-КОЛОННА СЛИЛА и НАРОД ОГЛОХ КТО ВИНОВАТ?
Где ты тогда была, такая умная?

A tobě "slabo" začít psát ve slovenštině nebo budeš dál předstírat, že píšeš z ruské "glubinky"?

Re: Re: Putin se obul do lichvářských parazitů

Везуха | 20.04.2017

Предпочитаю лучше писать грамотно по-русски, чем неграмотно по-чешски. Читаю свободно и по-чешски и по-словенски. Иногда Путину честнее промолчать, чем смешить людей, вылавливая блох.
Народ не оглох, волна возмущения его поведением ширится, только он её не хочет слышать. Он приверженец капитализма. Призывает не искажать историю Великой Отечественной Войны, закрывая глаза на очернение СССР и социализма, без которого эта Победа была бы немыслима. Проводит парады с задрапированным Мавзолеем. Лицемер. Окружил себя ворами -олигархами и раздаёт им ордена. За какие заслуги? Люди всё это видят.

Re: Re: Re: Putin se obul do lichvářských parazitů

ТаuRus | 20.04.2017

Короче,
За окошком дождь и град. Это Путин виноват!
Кошка бросила котят — Это Путин виноват,
..........................................................................

Свет погас, упал забор, У авто заглох мотор,
Зуб здоровый удалили Иль залез в квартиру вор,
Не понравилось кино, Наступили вы в г…но
У любого катаклизма Объяснение одно…
Знает каждый демократ — Это Путин виноват!

Přívrženci "rudého projektu" spolu s liberály, neokony a 5. kolonou ve všem unisono viní Putina. Známá píseň.
Zpívejte dál, dokud не охрипнете.

Obecně takto:

los/sol | 19.04.2017

Koupíš-li nové auto muselo být někde v lokalitě pořádně horko.
Koupíš-li nový mobil muselo být několika jiným něco zamezeno.
Koupíš-li nové oblečení někdo jiný kvůli tomu hladověl.
Prostě klasický systém založený na parazitismu.

Re: Obecně takto:

los/sol | 19.04.2017

Co to mám dneska s květákem! :)
Pravopisné chyby a toto patřilo pro: Славянина.

Bankéře a finančníky čeká rekvalifikace

Přemek | 19.04.2017

Bílým límečkům bylo do smíchu, když si horníci stěžovali, že je snadné je poslat na rekvalifikace, když rekvalifikační kurzu jsou buď k ničemu nebo neodpovídají jejich původní odbornosti. Nyní se budou muset rekvalifikovat finančníci a bankéři, kteří přečasto argumentovali svou mantální nadúrovní, díky níž jsou přece tak flexibilní a snadno rekvalifikovatelní. Oddělíme peníze od majetku, zavedeme automatický v reálném čase zdroje bilancující směnný systém osobních směnných nároků s minimem v podobě minimální mzdy na úrovni dnešního mediánového příjmu. pdpořme ekonomickoureformu.cz. která je spravedlivým finančním, měnovým i celkově ekonomickým systémem. Diskuse jsou užitečné, ale je nejvyšší čas konat.. Podzimní volby dávají naději na povolání idejí národního socialismu (Václav Klofáč) jako nosných myšlenek ke spravedlivé společnosti spravedlivých činorodých lidí.

Re: Bankéře a finančníky čeká rekvalifikace

Přemek | 19.04.2017

"...mentální..."

Re: Re: Bankéře a finančníky čeká rekvalifikace

graul | 19.04.2017

Ja som si vyložil mantálni od manták(hlupák) :-)

Jak bylo řečeno a mnohokrát:

los/sol | 19.04.2017

Každá politická strana byla a je vždy vývěskou korporátní hanebné lichvářské struktury.
Takže pouze od lidu - odspoda, je věc řešitelná.
Není již možná udržitelnost religiozní moci ať už parlamentní relígie či neziskové, mimovládní struktury, nebo moci reklamních agentur.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek