Pozor nová lumpárna - DISTANČNÍ SMLOUVA

21.07.2015 16:52

ovela Občanského zákoníku upravuje - tzv. Distanční smlouvu (po monitorování v telefonu). Díval jsem se do nového Občanského zákoníku a skutečně je tato smlouva uzákoněná a dokonce je více takových smluv. Je neuvěřitelné, co ty zákonodárci ( hovada) vymyslí

PŘEPOSÍLÁM A NECHCi VĚŘIT, že takovou prasečárnu mohli v parlamentě schválit lidé,
které jsme si sami zvolili , aby hájili zájmy svých voličů.
 
DOPORUČUJI SE INFORMOVAT A POTÉ VAROVAT SVÉ PŘÁTELE .
 
Pozor na nový druh smlouvy . Rád bych vás upozornil na nový druh smlouvy, který se prý začíná rozmáhat. Do novely občanského zákoníku se dostal termín tzv. "distanční smlouva" Tento druh smlouvy lze sjednat po telefonu. A teď k tomu podvodu Někdo vám zavolá, řekne, že hovor je monitorován a jestli vám může něco bezplatně zaslat (soukromě i pracovně). Pokud souhlasíte, tak se může stát, že za pár dní přijde několikastránkový dopis, kde bude vyčíslena hodnota čehosi. Někde v textu - samozřejmě špatně čitelném a pokud možno na poslední stránce - bude napsáno, že máte x dní na odstoupení od smlouvy dle obchodních podmínek, jinak je smlouva platná. Většina z nás takový dopis zahodí, protože si přece nic takového neobjednal a málokdo dočte dopis do konce. Pak se může stát, že přijde upomínka a už z toho není cesta ven, protože tím, že jste souhlasili se zasláním bezplatné nabídky jste uzavřeli distanční smlouvu a to že jste si nepřečetli obchodní podmínky nikoho nezajímá....
Takže, buďte obezřetní!!!!!
 
 
JUDr. Jiří Jačka
 

Diskusní téma: Pozor nová lumpárna - DISTANČNÍ SMLOUVA

Re: Distanční smlouva

Renata | 18.04.2017

Dobrý den, právě řeším podvodně uzavřenou distannční smlouvu. Jak to vypadá se žalobou? Můžu se ještě přidat?

STABIL ENERGY s.r.o. Distanční smlouva

Jana | 01.07.2016

Ano, distanční smlouva je a zneužívá se. Příklad? Energie.
Zavolají Vám, že by Vám chtěli dát levnější plyn a že za Vás uhradí deaktivační poplatek, u mě konkrétně, že mi odpustí dvě měsíční zálohy. Vše že mi přijde poštou, řekli mi cenu z "Akčního ceníku Stabilita" 799,-Kč/MWH. Jenže se zapomněli zmínit, že "Akční ceník stabilita je jen na 1/2 roku a pak je cena za 925,- Kč, pár dní na to mi přišel doporučený dopis, kde mi sdělují připojení odběrného místa a posílají rozpis záloh. Přiloženy všeobecné obchodní podmínky tak malým písmem, že lupou je potřeba je číst. No ke své spokojenosti si libuji, že jsem udělal dobře, že jsem ušetřila 50,- Kč na MWh se svojí spotřebou za rok 1500,- Kč. Zaplatila jsem si deaktivační poplatek 4000,- Kč a po dvou měsících jsem teprve začala hradit zálohy ( 2000,-Kč/měsíc) Zálohy odpuštěny.
Po roce mi přišlo vyúčtování, kde mi naúčtovali prominuté zálohy a ještě mi zvýšili cenu, když jsem volal, tak že to tak je.
tudíž jsem v mínusu za rok - 4000,- Kč za zaplacení deaktivačního poplatku a 5500,- Za spálený plyn. celkem 9500,- Kč.
Když chci odstoupit tak zaplať pokutu.
Šmejdi, nic jiného než šmejdi, kteří jdou po neinformovaných lidech. Kde to jsme? Na tohle už ti naši zákonodárci nepamatovali.
Tak pozor na STABIL ENERGY s.r.o.,

Re: STABIL ENERGY s.r.o. Distanční smlouva

Libuše | 27.08.2016

Máte pravdu, souhlasím bez výhrad. Přesně toto se nám stalo a v problému se nyní potýkáme. S tím rozdílem, že u nás se jedná o roční cenu plynu cca 40000 a od toho odvozené rozdíly v cenách i pokutách jsou značné. Jsme na začátku akce, kdy nám firma telefonicky nabízející dodávku plynu následně poslala jakýsi nedatovaný pamflet spolu s cenovou nabídkou a všeobecnými podmínkami (čitelnými samozřejmě jak i vy píšete pouze s lupou) s požadavkem na opravu údajů spotřebitele - kde bylo nesmyslné datum narození mne jako spotřebitele. Nereagovali jsme na nepodepsaný dopis a za týden přišel další takový výtvor spolu s rozpisem záloh na období od září a upozorněním, ať příští platbu již posíláme jim - jako novému dodavateli plynu a od data, kdy jsme toto obdrželi, máme uskutečněnou dodávku od nich jako nového dodavatele. Chtěli jsme vysvětlení - telef.spojení uvedené v dopise bylo nefunkční. Ověřovali jsme stav u našeho dosavadního dodavatele plynu, se kterým jsme měli řádně uzavřenou smlouvu a s úžasem jsme se dozvěděli, že naše smlouva je zrušena nestandardním způsobem - jak je tohle možné, nechápu - že někdo vám zruší smlouvu bez vašeho vědomí a souhlasu !!! - to je ta současná legislativa. Prostudováním energetického zákona jsme dospěli k laickému závěru, že snad bude možné smlouvu (kterou jsme tedy vůbec neviděli, nepodepsali a dle našeho názoru vůbec neuzavřeli) vypovědět nebo od ní odstoupit - rozdíl mi není úplně jasný - odstoupení je možné od data uzavření smlouvy (to je v našem případě kdy? když žádnou nemáme a nevíme, kdy ji kdo uzavřel) a výpověď se váže na datum první dodávky, které nám ta "solidní společnost" sdělila a iniciativně vše zařídila u našeho původního dodavatele. Jestli tohle je korektní a zákonem posvěcené jednání, tak nevím, zda jsou zákonodárci kompetentní a zcela při smyslech. Pro varování dalších potenciálních obětí se jedná o společnost MDI Energy s.r.o. Přeji vše hezký den.

Re: Re: STABIL ENERGY s.r.o. Distanční smlouva

POMOC | 26.10.2016

Dobrý den, pokud budete chtít bezplatně odstoupit od společnosti Stabil Energy s.r.o., dokáži Vám od nich pomoci. Podáme za Vás návrh na správní řízení na ERU. Pokud budete chtít jakkoliv pomoci, napište nám na info2017@email.cz, spojíme se s Vámi.
Tým proti Stabilu

Re: Re: STABIL ENERGY s.r.o. Distanční smlouva

Fuckerofall | 02.04.2017

rikej si co chces ste podvodnici, zmdre!

Re: Re: Re: STABIL ENERGY s.r.o. Distanční smlouva

Fuckerofall | 02.04.2017

protoze ste dopeli lidi a tohle cele je rizene, takze se omluvy neprijimaji, kdyz nekdo jde na jistotu a naperi se na neznalosti apod. druhych. takze zadne omluvy se neprijimaji, skoda ze neni stredovek, takovy pochybny prekupnik ci prodejce by uz davno visel v lese. ale i presto ze stredovek davno pominul zakony fyziky stale plati, a veset lidi za krk na lano v lese jde v jakekoliv dobe. na to by se melo myslet predevsim :-)

Re: STABIL ENERGY s.r.o. Distanční smlouva

Libuše | 27.08.2016

Ještě k vašemu příspěvku a mé odpovědi - samozřejmě i pro nás je připraven deaktivační poplatek od našeho minulého dodavatele, jakožto sankce za ukončení smlouvy nestandardním způsobem. Jen je s podivem, že zrušení smlouvy je akceptováno původním dodavatelem bez účasti nás jako spotřebitele a jedné ze stran stávající dosud platné uzavřené smlouvy. Žádná plná moc nebyla nikým pro zrušení smlouvy požadována!!!

Re: STABIL ENERGY s.r.o. Distanční smlouva

atram | 02.02.2017

přesně tak po nás nyní požadují sankci 8tis a vyučtování energie,která přišla včera a již 9.2 má splatnost mě zhroutilo do křesla :(

Co to je za hovadinu?

Jiřik | 15.08.2015

Tuhle hovadinu nemohl zplodit žádný JUDr! Distanční smlouva je v OZ už řadu let a podle ní jsou uzavřeny všechny kupní a podobné smlouvy, když si kupujete zboží po telefonua internetu, od audionahrávek přes náhradní díly na auto až po parfémy. Tady někdo dělá z komára velblouda a ze čtenářů blbce.

jako kdo?

pavelka70 | 04.08.2015

komu "jim vzali"? a kdo nám "začal instalovat"? mluv konkrétněji! Jinak jseš na ho*vno fanda!

<< 1 | 2 | 3 >>

Přidat nový příspěvek