Marie Zacharova okomentovala možnost přímého vojenského střetu mezi Ruskem a USA

02.03.2018 10:49
Irena

Marie Zacharova okomentovala možnost přímého vojenského střetu mezi Ruskem a USA. Podle jejích slov Rusko udělalo všechno možné, aby nepřipustilo možnost vojenského konfliktu s USA. A je to právě posílení obranného potenciálu Ruska, které je zárukou, že k vojenskému střetu USA a Rusko nedojde. Také dodala, že dosud bohužel ztroskotaly všechny pokusy ruského vedení o navázání otevřené diskuse s Washingtonem na dané téma: „Nyní jsme připraveni ke kvalitativně jinému rozhovoru. Už se nebude jednat o prosby ani vysvětlování toho, co ohrožuje naši bezpečnost. Bude se jednat o rozhovor ze zcela jiných pozic“, zakončila Marie Zacharova.

https://tsargrad.tv/news/zaharova-rossija-gotova-k-drugomu-razgovoru-s-ssha_115093

 

TauRus

Putin už stačil poskytnout rozhovor pro NBC News, zde je úryvek:
https://www.1tv.ru/news/2018-03-02/341822-prezident_vladimir_putin_dal_eksklyuzivnoe_intervyu_odnomu_iz_amerikanskih_telekanalov

Redaktorku hlavně zajímalo, jestli všechny prezentované komplexy prošly úspěšnými testy. Putin jí ujistil, že ano a většina z nich už se nachází na službě v armádě.
Myslím si, že chvíli budou zpochybňovat informací o tom, že Rusko disponuje takovými zbraněmi. Díval jsem se na příspěvky od podpindosnických blogérů, tak tam právě takový pokus o diskreditací běží.
Hlavním argumentem je, že Putin předvedl jen animací a ne až tolik podařenou. „Američani jsou lepšími mystifikátory, protože mají Hollywood“ atd. Američtí přispěvatelé si dokonce vzpomínají na Reigana, který mystifikoval Gorbačeva „hvězdnými válkami“ a odvozují z toho, že Putin také blafuje. Myslím si, že je to takový způsob obrany USA pro světovou veřejnost. Zajistit si alibi, než se vzpamatuje.
V Bílém domě už vyjádřili rozčarování z projevu Putina a pokusili se ho obvinit z nedodržování smlouvy o RSMD, kterou podepsali ještě Reigan s Gorbačevem. Ale tu smlouvu neplnili sami Američané a Putin je na to několikrát upozorňoval. Takže amici teď pláčou na nesprávném hrobě.
Také se jím nelíbilo, že v ukázkách vypadalo, že ruské rakety útočí na USA. Myslím si, že pro ně to bylo kulturním hlavním šokem. Ne kvůli tomu, že by nevěděli kam jsou ruské rakety namířeny, ale kvůli tomu, že celý svět uviděl, že hlavním terčem je (neohrožený) hegemon, který v podstatě nemá odpověď. Možná se pokusí o přípravu nějaké animace, ve které ukáži, čím vším oni také disponují, ale to by riskovali, že Rusko předvede reálné záběry zkoušek, které budou přesvědčivější, než jejích pohádky.
Mnoho lidí zde ještě nepochopilo, co se stalo a jak se změnilo rozložení sil. Většina si myslí, že jestli USA utrácí na obranu 10x více, než Rusko, tak to znamená, že Rusko má 10x slabší armádu. Jenže dnes už takové kupecké počty neplatí. Rozhoduje inteligence a rychlost zbraní a tam USA značně zaostává. Což ve výsledku znamená, že Ruská armáda je nejsilnější ve světě a proto si Rusko může dovolit jednat s USA z pozice síly. Což je jediná věc, které oni rozumí.
Dole, v diskuzí, jsem už upozornil na to, že první a druhá část projevu Putina přímo souvisí. Putin slibuje hospodářský a technologický skok, podstatné zlepšení životní úrovně. Takový skok je možné zajistit jen v suverénním státě bez agentů vlivu USA. Proto ve druhé části Putin ukazuje, jak té suverenity chce dosáhnout.
USA se budou muset dohodnout s Ruskem, uznat ruskou suverenitu a opustit ruský prostor, který Rusku náleží podle dohod dosažených v Jaltě po 2. světové válce.
Míč je na straně USA, uvidíme, jak zareagují. Myslím si, že do prezidentských voleb nebudou dělat nic. A pak se uvidí, jestli to půjde po dobrém nebo po zlém. Také si myslím, že čas pracuje proti ním. Celý svět uviděl, že král je nahý a to rozváže ruce mnohým zemím… Třeba v jednání se svými podpindosniky.

 

Diskusní téma: Marie Zacharova okomentovala možnost přímého vojenského střetu mezi Ruskem a USA

Re: Re: konečne

Solium | 04.03.2018

Neobkecavaj, a vysvetli nam, cim to bolo. Jelcinom ci Gorbim isto nie...!!

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek