Katastrofa inkluze

16.04.2016 08:23
TauRus

 

Tak s českým školstvím je to ještě horší, než jsem se domníval. Před chvíli jsem se bavil s jednou profesorkou ze střední školy o možnosti integrací Downů do normálních škol, tak se mi vysmála, s jakou “žhavou novinou” přicházím. Prý to už všichni vědí, že integrovat se bude všechno. U nich na nástěnce visí obrázek od studentů, na kterém jsou nakresleny dva slintající učitelé s prapodivnými ksichty a pod obrázkem nápis:
“Nezastavujte se, můžete integrovat i učitelé”. Smysl je takový, že když už mohou být žáci dementi, tak proč by nemohli být i učitelé.
Pak mě “potěšila” zprávou, že u nich už integrují i hluchoslepé. Sama byla na nějakém švindl školení, který jí zařídil odbor školství, a má papír s razítkem na to, že má oprtávnění učit i hluchoslepého. Na mojí otázku, jak to bude dělat, odpověděla:”Neptej se mě, já nevím. Hlavně, že na to mám papír. Já na to raději nemyslím. Protože při pomyšlení, že mám plnou třídu ajťáků a k tomu jednoho hluchoslepého, kterému při výkladu látky vyťukávám na hlavu braillovo písmo, tak se buď chechtám, jako idiot nebo je mi k pláči”.
K čemu to všechno vede, si domyslíte sami, základky budou na tom ještě hůř, protože procento “integrovaných” tam samozřejmě bude vyšší. Což znamená, že každý, kdo bude moci, z takové “školy” své dítě převede buď do speciální – gymnázium, jazyková, anebo soukromé. Nebude rovná příležitost ke vzdělání, i když strůjci toho projektu se budou “rovnosti” ohánět. Naopak, rapidní pokles úrovně vzdělání na základních školách, bude mít za následek to, že na vyšší vzdělání dosáhnou jen děti z elitních škol. Čímž se zcela zruší možnost využití sociálních liftů (výtahů), aby elita už vůbec neměla konkurencí a zajistila pohodlné vládnutí i pro svoje dětičky. A že zrovna o tohle jí jde, snad je vidět na příkladu Diensbera syna, Stropnického syna a dalších, kteří zázrakem zdědili “talent” na politiku po svých fotrech.
V EU a ve vládě jsou vlastizrádci, kteří nejenže zlikvidovali národní hospodářství, ale dnes už přijímají zákony, vedoucí k likvidací budoucích generací. Na ten zákon, na který zde byl nedávno link, tykající se zákazu pravdivě se vyjadřovat o menšinách, by se mělo pohlížet i v této souvislosti. Protože bere šancí lidem psát aspoň petice a nějakým způsobem protestovat proti zvůli “zákonodárců”.
Brzo budou volby. Snad nepromarníme příležitost aspoň něco změnit k lepšímu.

 

Diskusní téma: Katastrofa inkluze

Re: Re: Inkluze bez diskuze(s veřejností)

Klara | 16.04.2016

Tak to je mi českých detí ľúto, dúfam, že k nám takáto sprostosť tak skoro nepríde. Inak úprimne - ak by som svoje deti nedoučovala doma (v niektorých predmetoch radšej podľa starej koncepcie, tá nová je chaotická , nesystematická), tak by ich výsledky boli o dosť horšie. Učím ich hlavne, ako sa učiť, ako si lepšie učivo zapamätať, ako sa lepšie sústrediť, že odpoveď na otázku má byť k veci, že vo všetkom existuje väzba príčina - následok a hlavne to, že učivo v učebniciach zodpovedá iba stupňu momentálneho poznania určitej odbornej kasty.

Kdysi...

Jdu kolem | 16.04.2016

bylo,nebylo,
jedna ministryně školství, za ČSSD, co jiného, měla takovou "důvěru" za svěřený resort, že poslala svou dceru již od základní školy, do školy soukromé...
A rodičům, kteří na to mají finance a záleží jim na budoucnosti svých dětí, doporučuji totéž.

A učitelé ?
Ti se podřídí direktivám z ministerstva školství,ať už se to týká inkluze, nebo protiruskému štvaní.
Vždyť je to stejné, jako před r. 89, nebo si snad někdo myslí,že budou učitelé protestovat a hledat si práci jinde ?!

Re: Kdysi...

Babi | 16.04.2016

Před r.89 se ještě stále učilo podle Komenského. I když s úpravami. Dneska se učí podle našeho velkého bratra.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek