Katastrofa inkluze

16.04.2016 08:23
TauRus

 

Tak s českým školstvím je to ještě horší, než jsem se domníval. Před chvíli jsem se bavil s jednou profesorkou ze střední školy o možnosti integrací Downů do normálních škol, tak se mi vysmála, s jakou “žhavou novinou” přicházím. Prý to už všichni vědí, že integrovat se bude všechno. U nich na nástěnce visí obrázek od studentů, na kterém jsou nakresleny dva slintající učitelé s prapodivnými ksichty a pod obrázkem nápis:
“Nezastavujte se, můžete integrovat i učitelé”. Smysl je takový, že když už mohou být žáci dementi, tak proč by nemohli být i učitelé.
Pak mě “potěšila” zprávou, že u nich už integrují i hluchoslepé. Sama byla na nějakém švindl školení, který jí zařídil odbor školství, a má papír s razítkem na to, že má oprtávnění učit i hluchoslepého. Na mojí otázku, jak to bude dělat, odpověděla:”Neptej se mě, já nevím. Hlavně, že na to mám papír. Já na to raději nemyslím. Protože při pomyšlení, že mám plnou třídu ajťáků a k tomu jednoho hluchoslepého, kterému při výkladu látky vyťukávám na hlavu braillovo písmo, tak se buď chechtám, jako idiot nebo je mi k pláči”.
K čemu to všechno vede, si domyslíte sami, základky budou na tom ještě hůř, protože procento “integrovaných” tam samozřejmě bude vyšší. Což znamená, že každý, kdo bude moci, z takové “školy” své dítě převede buď do speciální – gymnázium, jazyková, anebo soukromé. Nebude rovná příležitost ke vzdělání, i když strůjci toho projektu se budou “rovnosti” ohánět. Naopak, rapidní pokles úrovně vzdělání na základních školách, bude mít za následek to, že na vyšší vzdělání dosáhnou jen děti z elitních škol. Čímž se zcela zruší možnost využití sociálních liftů (výtahů), aby elita už vůbec neměla konkurencí a zajistila pohodlné vládnutí i pro svoje dětičky. A že zrovna o tohle jí jde, snad je vidět na příkladu Diensbera syna, Stropnického syna a dalších, kteří zázrakem zdědili “talent” na politiku po svých fotrech.
V EU a ve vládě jsou vlastizrádci, kteří nejenže zlikvidovali národní hospodářství, ale dnes už přijímají zákony, vedoucí k likvidací budoucích generací. Na ten zákon, na který zde byl nedávno link, tykající se zákazu pravdivě se vyjadřovat o menšinách, by se mělo pohlížet i v této souvislosti. Protože bere šancí lidem psát aspoň petice a nějakým způsobem protestovat proti zvůli “zákonodárců”.
Brzo budou volby. Snad nepromarníme příležitost aspoň něco změnit k lepšímu.

 

Diskusní téma: Katastrofa inkluze

Katastrofa inkluze

Rony | 18.04.2016

Učitel, to byl pojem. Po sametovém pšouku kdy si celá východní evropa naběhla na hrábě, jde úroveň rapidně dolů. A není to jenom ve vzdělávacím procesu. Nejschopnější ze všech oborů odcházejí a Komenský by žasnul. Nedávno bylo výročí mistra Jana Husa, taky z toho byl takovej tichounkej pšouk, co bude s Karlem IV. a jeho výročím? Oslavovaný jsou zlodějové, grázlové, budižničemové, které ještě velebíme a na ty samý hrábě šlapeme už automaticky, bez velkého přemýšlení. Karel IV. je máchal ve Vltavě a stavěl na pranýř. Jak vidno úroveň plánovitě klesá.

Největší svinstva se dějí s tichým souhlasem většiny...

Sugar | 18.04.2016

A nutno dodat, že jedince, kteří z dané většiny jsou problému nejblíže, to smete jako první. Tož učitelé - těšte se...

Inkluze - přímá linka s Putinem

Lexa | 18.04.2016

Ahoj diskutujícím,
sledoval jsem přímou linku s Putinem a téma inkluze tam také padlo, ale protože se anglický dabing kryl s ruštinou, moc jsem neromuměl o co přesně šlo. Podle všeho se inkluze zavádí i v Rusku. Nevíte někdo o tom něco bližšího a co přesně Putin odpověděl? Díky.

necháváme si stále srat na hlavu

kw | 17.04.2016

všichni máme zakořeněné, že někdo něco za nás udělá a my do tzv. zasvěcených a vyšších stupňů zasahovat nemůžeme, tak buďte nespokojení a bavte se jak na nás serou, co už s váma.

---

eru24 | 16.04.2016

Integracia sama o sebe nie je zla, ked sa integruju napriklad vozickari, ktori su mentalne v poriadku. Ale integrovat ludi mentalne retardovanych, pripadne ludi, ktori potrebuju specialne vedenie (hluchoslepi), to je fraska. Kde na to chodia?

Re:vozíčkáři

M.C. | 18.04.2016

Tam kde se to dá technicky zajistit, chodí vozíčkáři do běžné ZŠ už dávno, pokud to jejich zdravotní stav umožňuje. Už víc jak deset let se na schody montují různé plošiny, aby se vozíčkáři dostali do patra apod.
Můj syn má spolužačku, která je na vozíčku, ale ujde i kousek o berlích, dokáže vyjít jedno patro schodů, když ji někdo jistí aby nespadla (vozíček ji do těch schodů spolužáci vynesou) a dojde si na normální záchod. Sedí sama v první lavici u dveří, aby se nemusela proplétat mezi lavicemi a to je všechno. Jinak funguje normálně.

Re: Re:vozíčkáři

eru24 | 18.04.2016

Poznam to, dcerku mam na vozicku. Neviem ako v Cechach, ale na Slovensku su asistenti, ktori pomahaju... hoci oni sa nestaraju iba o jedno dieta v triede ale o viacere.

Katastrofa inkluze

4pete | 16.04.2016

V.V.Pjakin nazývá úředníky bez vlastního mozku, co prosazují názory druhých ( v tomto případě iluminátů ) pojmem, který se mi hodně líbí, a sice podpindosníky. Dobrý ne? Bohužel našemu školství to nepomůže. Na druhou stranu ale víme, že na každou sv.ni se vaří voda!

Inkluze bez diskuze(s veřejností)

Profesorka | 16.04.2016

Jednoduchá obrana - stávka všech českých učitelů do té doby než se moloch stát bude názory národa zabývat.

Re: Inkluze bez diskuze(s veřejností)

Wanek | 16.04.2016

Víš, kdy se říká : ..."až pokvetou hrábě.."
Tehdy budou pedagogové v ČR stávkovat.
Učitelé byli vždy, za každého režimu, jeho prodlouženou rukou k vytváření toho správného názoru.
Teď to tady začíná už v předškolním věku povinnou školkou,prostě ohýbat ten stromek, dokud je mladý.

Výsledek, nic nového : Doma se mluví jinak a otevřeně a dítěti se dostane důrazné rady :
"Hlavně to neříkej ve škole !"

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek