Zamyšlení k situaci Evropa vs Amerika

07.02.2015 15:01

Lin |

Vyjádření Bidena:
- "Pokud na zvláštním zasedání EP znějí hlasy některých zástupců evropských zemí, že se jim sankce proti Rusku pěkně prodražily, pak to zní přinejmenším nevhodně a vyvolává to zbytečné podráždění. Kritici sankcí by neměli zapomínat, že i jejich země nyní těžily z nízkých cen ropy." -
Dál ještě řekl, že zvláště kvůli situaci na UA musí Evropa držet s USA pohromadě.
Takže - jeho slova se dají pochopit i ve smyslu:
- co si to dovolujete, držte papule, nemíchejte se nám do toho a buďte vděční, že jsme vám zařídili nízké ceny za ropu.

http://politikus.ru/events/42551-bayden-zayavil-o-razdrazhenii-zhalobami-es-na-dorogoviznu-sankciy-protiv-rossii.html

V souvislosti s tím, o čem jste diskutovali v posledních dnech, se nám jen potvrzuje obrázek, že EU existuje jen jako orgán k ulehčení řízení Evropy z USA (= je daleko snažší jednat jen s jedním orgánem než s mnoha a mnoha různými zeměmi).
Psali jste o "Kanzleraktu". Pro mě to novinka nebyla, info z knihy se u nás objevilo již v r. 2008 - za "krize" a právě v souvislosti s ohromnými ztrátami německých penzijních fondů v USA.
Jenže - ve stejném postavení je dnes celá EU, nejen Německo. Proč? Ožebračené USA přece někde musí získávat "zdroje", aby si co nejdéle u svých obyvatel udržely iluzi "bohaté země neomezených možností".
Ale - právě v souvislosti s touto krizí se i u nás a na Slovensku začaly objevovat zrůdnosti typu "II. důchodových pilířů", řeči o "projedených rozpočtech, projedené budoucnosti". U nás probíhala masivní kampaň proti důchodcům (že to jsou darmožrouti, kteří nám "ujídají" a proto není třeba na školy, zdravotnictví atd.) Přesně v té době byla opět u nás zvýšena hranice pro odchod do důchodu, zaváděly se poplatky u doktorů, snížily se sociální rozpočty, zvýšily se úrokové sazby.
Co se však ve skutečnosti dělo a děje? Peníze z Evropy (tj. i od nás) jsou "transformovány" do USA (dnes třeba už i do toho Německa - prostě pěkně v posloupnosti otrokářské pyramidy), kde tamní důchodci (nebo jiní střadatelé) jsou vypláceni z aktuálních výběrů v jiných zemích a to včetně bank (však materiály o vlastnictví peněz, které si do banky vložíte, jsou tu také).
TZV "projedené Řecko" je nejtypičtější ukázkou systému, jak to funguje. Možná si pamatujete tu kampaň před lety, že jako Řekové nic nedělají, jaké mají obrovské platy (cifry v eurech se objevovaly v médiích skoro denně, ovšem bez toho, co si tam za 1 euro může koupit Řek a co je možné si za něj koupit jinde). Pak podobný pád absolvovalo i Španělsko.
Obrázky z předměstí až moc připomínají jihoamerické státy, které si stejnou "medicínou" prošly již dříve. O obrázcích z Indie nebo Afriky nemluvě.
Dle mého bylo Řecko první "zkušební zemí", která "medicínu", po které zůstávají vyrabované kolonie se zadlužením na nekonečně generací, vypila až do dna.
A co se stalo např. s dluhy Francie nebo USA, které dlužily Libyi (Kaddáfímu)? Byly odepsané... Proč? Kaddáfí byl prohlášený za "teroristu", země zničená a uvedená do chaosu a dluhy "zmizely" - prostě - není Kaddáfí, není komu dlužit. Navíc byly "odebrané" veškeré peníze a zlato Libye v bankách, jakože "patřily teroristovi Kaddáfímu" - a celosvětový parazit si zas o pár let prodloužil život.
Závěr: dnešní boj civilizací není jen o boji USA proti Rusku. Jde o celou Evropu, tedy i o naše životy, pokud nechceme skončit poblíž smetiští v kovových kontejnerech místo domů (stejně, jako dnes žijí mnozí okolo Athén) - nebo v jednom dvoupokojovém bytě na deset lidí tří generací - jako žijí v Madridu.
Amerika prostě tu válku v Evropě nutně potřebuje, aby spláchla veškeré dluhy, které vůči našim zemím má. Ona atlantická smlouva má jen dostat více životně nutné produkce do USA (za papírky) a celá ta záležitost s "ruskou hrozbou" má do Evropy dostat více vojáků USA včetně zbraní, techniky, zajištění logistiky (a ti vojáci tu skutečně nebudou na naši ochranu - viz právě příklad "svobodného" Německa, které nedělá vlastní politiku právě kvůli množství amerických základen).
O nesamostatnosti EU mluvil nesčíslněkrát nejen Lavrov a Putin, ale i Čurkin (že jim v kuloárech říkají úplně něco jiného, než pak mluví veřejně). Putin (jako bývalý rozvědčík) musí dobře vědět o znění určitých smluv, které třeba ještě ani nebyly vzpomínané. Myslím si, že i jejich kroky (kroky Ruska) s tím vším počítají. Jde o to, do jaké míry překonají servilnost a zbabělost právě Merkelová a Hollande. Tuším, že i chystaný krok ruské Dumy o požadování odškodnění za škody 2. války po Německu je krokem tímto směrem (tj. Rusku nejde o peníze, ale o "statut zadluženosti Německa", které by tím nebylo tak lákavým "soustem" pro USA).