Zajímavý rozbor z Reflexu ohledně šancí v 2. kole volby prezidenta

15.01.2018 15:27
TauRus
 

Zajímavý rozbor z Reflexu. Sice je míněn, jako dobré rady Drahošovi, ale v tomto případě se jedná o dvousečnou zbraň, která se dá využit i proti němu.

9 věcí, které mohou Drahošovi prohrát druhé kolo prezidentských voleb
http://www.reflex.cz/clanek/volby-prezidentske-volby-2018/84414/9-veci-ktere-mohou-drahosovi-prohrat-druhe-kolo-prezidentskych-voleb.html

Podíval jsem se na vývoj v sázkových kancelářích. Překvapil mě model výzkumníků z Karlovy Univerzity, na který sázkaři údajně vsadili, a který predikoval v sobotu bývalému šéfovi Akademie věd dokonce 63procentní šanci na zvolení, vypadá takto:
https://volby.idnes.cz/foto.aspx?foto1=ANE70a6b1_1.jpg

Ti „výzkumníci“ by měli okamžitě vrátit svoje diplomy, pokud vůbec nějaké mají.
A Karlová univerzita by je měla hnát velkou metlou. Ostuda, jinak se to nazvat ani nedá. Tupě sečetli hlasy proti Zemanovských kandidátů v 1. kole a všechny je přičetli Drahošovi. Takhle vypadá jejích model, ve kterém Zemanovi, ke hlasům získaným v 1.kole, velkoryse přičetli až 0,5% hlasů:
https://volby.idnes.cz/foto.aspx?foto1=ANE70a6b1_1.jpg

Inu, článek z IDnes, novin, které se do „oficiálního seznamu“ „konspiračních a propagandistických webů“ nikdo nedává.

Zdroj: https://volby.idnes.cz/bookmakeri-sazky-sazkova-kancelare-prezidentske-volby-jiri-drahos-milos-zeman-gcn-/prezidentske-volby-2018.aspx?c=A180113_190546_prezidentske-volby-2018_mpl

A ještě, pro zajímavost, jak se vyprofiloval Sobotka:
https://cms.parlamentnilisty.cz/edition_files/uploaded-images/ba7aedff-7bad-42e3-a272-bf07250fa124.jpg

Jinak, počítám, že aspoň polovina voličské základny ČSSD dá svůj hlas Zemanovi, jako levicovému kandidátovi. Část voličů z ODS bude následovat doporučení Klause ml. a Klause st., kteří dávají přednost Zemanovi před Drahošem. Komunisti jsou jasné, stejně, jako Okamurovci. Z těch Babišovců, co znám, všichni volili Zemana.

 

ps. V. Stwora překvapil:
Druhé kolo prezidentských voleb – Zeman bude „odejit“
http://www.zvedavec.org/komentare/2018/01/7478-zeman-bude-odejit.htm

Buď propadl panice a trudnomyslnosti ze čtení mainstreamu nebo…? Je až s podivem, nakolik jeho prognóza se shoduje s modelem „výzkumníků z Karlové univerzity“:
„Nyní, po prvním kole, kdy Zeman nedostal nadpoloviční většinu, jak předpovídali mnozí, dojde ke sloučení jeho nepřátel. Trpaslíci se spojí, aby porazili toho, komu dokážou jednotlivě akorát okopávat kotníky. Neúspěšní kandidáti vyzvali své voliče, aby v druhém kole podpořili Drahoše. Dokonce kdysi mocná ODS vyzvala své sympatizanty k podpoře Drahoše. A k tomu zřejmě dojde. Takže pokud sečtu hlasy voličů propadlých kandidátů (až na hlasy pro Hanninga), vychází mi, že Drahoš může klidně získat v druhém kole kolem 60 % hlasů. Dost na Zemanovo odstavení“.

Předpoklad, že všichni, kdo v 1. kole nevolili Zemana, dají svůj hlas Drahošovi, je buď účelový nebo svědčí o politické negramotnosti analytiků.
I kdyby se kavárna podělala, Drahoš těch 60% hlasů nedostane.
Ve hře je mnoho faktorů, které nejde podceňovat. Hlavními z těch faktorů je strach voličů z migrace, ke které se Drahoš staví benevolentně, příjetí eura, diktát Bruselu, nepříjetí „kavárny“, NATO vedle klesající popularity USA.

 

Je otázkou, nakolik si voliči jiných kandidátů uvědomovali, že dávají hlas „pražské kavárně“ a nakolik jejích volba byla ovlivněná jen nějakými sympatiemi k programu kandidáta.
Vzhledem k tomu, že Praha a „pražská kavárna“ u většiny voličů sympatie nemá, eurohujerství jakbysmet, tak mám předpoklad, že voliče všech kandidátů , kromě Hannige, si vůbec neuvědomovali, že dávají svůj hlas „kavárně“, která staví na odkazu Havla.
Kdyby tomu bylo jinak, tak by už v 1.kole dali svůj hlas Drahošovi nebo Horáčkovi – nejvíce propagovaným „kavárnou“ kandidátům.
S jistotou se dá říct jen to, že voliče Horáčka svůj hlas Drahošovi dají. Protože jen oni vědomě volili „kavárnu“.
Voliče Hynka, který měl ve svém programu „HÁJENÍ ČESKÉHO
NÁRODNÍHO ZÁJMU a PROSAZOVÁNÍ ZÁJMŮ ČESKÉHO PRŮMYSLU“ už budou víc přemýšlet, nakolik českým zájmům a průmyslu vyhovuje izolace od Číny a Ruska.
Hilšer zpracoval program „za všechno dobré proti všemu zlému“ a hlavně, je zajímavý pro mladé, kteří nerozumí ani politice, ani globálnímu řízení. Tam bude hodně záležet na tom, argumenty které strany je víc přesvědčí. Ale i tak, počítám, že polovina bude volit proti Zemanovi.
Stejné to bude i s voliči Fišera.

Když se podíváme na zájmy voličské základny napříč politického spektra prizmou politických stran, tak tam bude situace jasnější.
Voliče komunistů a Okamury budou volit Zemana. Pro Zemana bude většina Babišovců, většina voličské základny ČSSD a minimálně polovina ODS – prohlášení Klausů ovlivní hodně lidí.
Domnívám se, že i voliče KDU – ČSL nebudou pro „kavárnu“ tak jistí.
Ještě je ve hře 38% voličů, kteří v 1. kole nešli k volbám.
Proto, bude hodně záležet na správně vedené kampaně patriotických sil před druhým kolem voleb a jejích schopnosti aktivovat nerozhodné voliče.
V žádném případě nesouhlasím s mainstreamovým názorem, ani se Stworou, který mě svým programováním dost překvapil, že situace je jasná a Zeman to má prohrané. Je to jen trik „kavárny“, která chce v lidech vzbudit pocit, že nemá cenu bojovat. Technologie je stejná, jako při volbě Trumpa – mainstream a zahraniční média, podřízená neokonům programovala voliče na jeho poražení, ale dosáhla přesného opaku. Mobilizovala patrioticky myslící voliče natolik, že žádné čachry s hlasy voličů Clintonové nepomohly.

 

Diskusní téma: Zajímavý rozbor z Reflexu ohledně šancí v 2. kole volby prezidenta

Otevřený dopis Jiřímu Drahošovi

alsar | 16.01.2018

http://vkpatriarhat.org/cz/?p=37961

obávám se

jirka | 16.01.2018

obávám se, že u voličů fišera je to jinak, než jak popsal taurus. fišer dle mého bude za pět let prezident. podotýkám, že z toho nemám vůbec radost, byť jsem křesťan. fišerovi nelze nic vytknout - coby osobě (péče o postižené dítě, nerozveden, atd.); jen s ním zkrátka osobně vůbec nesouhlasím, co se směřování naší země dotýče.
ale zpět k analýze tauruse. bohužel, bude to jinak. fišera nevolí VŠICHNI křesťané, ale především voliči kdu (také křesťané, ale rozhodně ne všichni křesťané). a kdo jsou voliči kdu? , to je v poslední době velmi dobře zmasírovaná masa stále více rusofobních a hnědnoucích lidí, povyšujících se nad ostatní populaci. kdo tuto masu tvoří: 1. staří lidé, celý život volící kdu a byť se většinou neměli nikdy špatně, staví se do role těch, kterým bývalý režim stále ubližoval/nebo disentu; 2. a to je ještě horší, jsou to mladí lidé vzešlých z křesťanských rodin, které zkazilo studium všech různých VŠ. z mladého křesťana vychovávaného rodinou se v praze/brně, aj. stal postupem času "salonní taky křesťan", který má rád nekonformitu, sex před svatbou, halíka, relativní pohled na svět a multi-kulti. mnohdy, to zdůrazňuji, k velkému žalu a bolesti rodičů. neb v křesťanských rodinách panuje běžně disciplína a studijní prostředí, a to vše za podpory rodičů. a dobré známky vedou k touze po VŠ, kterou tito mladí lidé úspěšně vystudují - aby se při studiu nakazili právě relativismem a multi kulti uvažováním.
ale ať už to neprotahuji - zkrátka, tihle všichni mladí lidé, hlásící se ještě ke křesťanství, avšak zpravidla žijící v konkubinátu, ti všichni tvoří elektorát volící drahoše.
amen
j.

Re: obávám se

M.C. | 16.01.2018

Jednu takovou dvojku mladých křesťanů žijících v konkubinátu taky znám.

marketing

sam | 15.01.2018

podarilo sa im to s makronom, aj s kiskom, nasledne s lutnerom, ten isty princip je aj s drahosom, vsetko su to marketingove babky, ale ludia su slepi a hluchi a teraz sa ukaze nakolko hlupi su aj cesi, ci si tiez zvolia marketingovy produkt, pretoze tie babky predavaju ako hrnce, alebo ako maslo a ludia im to proste zeru, je to neuveritelne, ale je to tak

2. kolo volieb

MIlan | 15.01.2018

To je len začiatok. Ak zvolíte J.D. tak očakávajte následné akcie. Zvrhnutie Babišovej vlády. Nová vláda, ak bude a ak nebudú predčasné voľby, bude probruselská. Takže scenár západných krajín s migrantmi, s úplným rozkladom morálky, schválením homo... manželstiev, odoberaním detí zriadením sociálnych inštitúcií a adoptovaním homosexuálmi, atď. Takže bratia Češi zobuďte sa a choďte voliť Zemana, lebo rozkladom jednej z krajín V4 bude to nasledovať v ďalších. Môžete byť vzorom pre krajiny V4, tak sa nimi staňte. Držím palce.

Tato analýza je výborná

Theorosa | 15.01.2018

Analýza Tauruse je skvělá a naprosto s ní souhlasím. Pro informaci zasílám také tento odkaz:

http://literarky.cz/politika/domaci/25557-o-em-jsou-vysledky-prvniho-kola-prezidentske-volby#.WlzcXrDoKp0.facebook


Naprosto mě však šokuje dosavadní skóre hlasování Zeman X Drahoš na titulní stránce Leva-netu. Jestliže je většina čtenářů pro Drahoše, pak vůbec nerozumím tomu, PROČ chodí na tyto stránky. A jestli je zajímá obsah těchto stránek, pak je zřejmé, že z tohoto obsahu nepochopili zhola nic!

Tato analýza je výborná -anketa na titulní straně

nigdo | 15.01.2018

Vzhledem k tomu, že každý alternativní web je pod "dohledem" a v prvním kole hlasovala velké většina pro M.Zemana, bylo potřeba zasáhnout, znejistit a otočit hlasování v druhém kole. Naházet tam 500, 600 nebo víc hlasů pro Drahoše je snadná technická záležitost.

Re: Tato analýza je výborná

popolvár | 15.01.2018

nech ťa to skóre nešokuje - nezodpovedá realite názorov a sympatií k prezidentským kandidátom. Niekto sa proste len tak "pohral" s anketou s úmyslom "všetko je v háji, vyhrá Drahoš, Zeman nemá šancu, tak sa my, čo chceme Zemana môžme na tie vopred prehrané voľby jednoducho vys-ať..."

Re: Tato analýza je výborná

Jura | 15.01.2018

Na začátku to bylo jiné .... tohle je výsledek buď nějaké kanceláře pro ovlivňování internetu nebo robota nebo si na nás dali v nějaké skupině odkaz a nahnali sem hlasující.

Re: Tato analýza je výborná

Hox | 16.01.2018

Není důvod se vzrušovat, jen organizovaně naběhla kavárna.

Hrozí v ČR barevná revoluce?

Theorosa | 15.01.2018

V souvislosti s volbou prezidenta začali dobrovolníci volebního štábu Pavla Fischera roztáčet vlastní, český Majdan. Nevěřil jsem, že je to možné, ale bohužel se to skutečně stalo a pokračuje dál.

Aby tedy bylo jasné, o co se tady jedná a jak může vše případně skončit, zrekapitulujme si technologii a scénáře "barevných revolucí". Přitom můžeme vycházet z historických zkušeností z již realizovaných akcí.

Nejprve je třeba říci, že "barevná revoluce" je operace, jejíž významnou součástí je tzv. ceremoniální magie a nejedná se pouze o organizaci událostí a manipulaci s lidmi.

Scénář "barevné revoluce" má po několika opakováních již dobře zafixovanou matrici, takže již pouhý název je podle všeho způsobilý spustit odpovídající scénář, případně čerpat energii z již existujících egregorů.

Scénář asociovaný v matrici s pojmem „barevná revoluce“ obsahuje tyto základní prvky:

https://www.aliancens.cz/single-post/2018/01/15/Hroz%C3%AD-%C4%8CR-barevn%C3%A1-revoluce-1%C4%8D%C3%A1st

Taky mne blokli

Petr Šlesinger | 15.01.2018

Šáša Mitrofanov se postaral o to, že si na novinkách už neškrtnu. Na falešný profil kálim.

Boj o odpustky stále ještě neskončil, milí husité.

J.K: | 15.01.2018

Myslete na chorál malověrní, myslete na chorál, napsal František Halas ve Zpěvu úzkosti. Tato země je naše!
Více na: http://www.novarepublika.cz/2018/01/vyhledy-druheho-kola-prezidentske-volby.html

Re: Boj o odpustky stále ještě neskončil, milí husité.

M.C. | 16.01.2018

Kdo bojuje, může prohrát, kdo nebojuje, už prohrál.

Přidám ještě jednu báseň:

DOSTI NÁS
Svatopluk Čech
Jsme slabí, malí — Dosti těchto řečí!
Jen kdo tak zoufá, sláb a malý jest.
Oč byla Hellas, byla Róma větší,
než skrání nesmrtnou se dotkla hvězd?
Jak směšné byly našich předků cepy,
když celý svět se zdvihl proti nim,
a hle! svět celý zdrtil vůdce slepý
a Táboru se klonil věčný Řím.
Jen v srdce zápal, chrabrost bohatýrů
a budem vojsko netušených sil!
Sláb jenom ten, kdo ztratil v sebe víru,
a malým ten, kdo zná jen malý cíl.

2.pres.kolo?!

BUSJAR | 15.01.2018

Doprovází akce ministerstva vnitra,Bis,kavárny,Top.Dochází k blokování servrů,vebů,člkánků,příspěvků ,názorů veřejnosti,Nová cenzura,jak vyšitá. Mnozí občané se vůbec nedostanou k některým informacím,pokud nejsou z IDnes,TV,novin atd.Dochází k přímým ůtokům a informační válce.KKde tro žijeme?!

Re: 2.pres.kolo?!

Marek | 15.01.2018

Taky mi blokují počítač.Např.Tadesco aj.Začali proti nám válku,válku proti vlastním lidem.Co se začíná dít je nejvýš hanebné,ponižování,zrada.Je naprosto nepřijatelné,co si dovolují.Represe.Zatajování.Hanobení presidenta.Překrucování.Cenzura.Omezování svobody slova,hanobení občanů čecké republiky a vyzdvihování ůskočných lží padělatelů pravdy podle cizáků,ciziny a cizích zájmů.

Re: Re: 2.pres.kolo?!

M.C. | 16.01.2018

Mě to taky dneska nějak nechce jet.

Přidat nový příspěvek