Zajímavý obrat (Sýrie)

22.05.2015 19:58

ТаuRus |

МОСКВА, 21 мая. /ТАСС/. Ve Washingtonu pochopili, že dnes neexistuje alternativa syrské vládě (Asadovi). To prohlásil náměstek ministra zahraničí RF Michail Bogdanov, když komentoval rusko-americké konzultace, které nedávno proběhly v Moskvě za účasti speciálního představitele USA v otázkách Sýrie Daniela Rubensteina.
"Američtí kolegové pochopili jednu věc: že Basharu Asadovi a současné vládě dnes není alternativy. Jestli se jím něco stane, území Sýrie bude plně obsazeno teroristy a extremisty... A to je velmi nebezpečný scénář, který absolutně není v zájmu syrského národa. To destabilizuje situací v celém regionu a znásobí teroristickou hrozbu pro národní zájmy, zájmy národní bezpečnosti USA a Ruska, a mezinárodního společenství".
http://tass.ru/politika/1986753

Potom bylo prohlášení Lavrova, o tom, že Rusko je připraveno pomáhat Sýrii a Iráku, aby se zabezpečilo vyhnání teroristů.
http://russian.rt.com/article/92996

Dále sleduje zpráva RT o tom, že dnes proběhl telefonický rozhovor mezi Lavrovem a Kerrym, během kterého se projednávala otázka Sýrie a Jemenu a Ukrajiny.
http://russian.rt.com/article/93048

Taktéž znepokojivá zpráva, že bojovníci "Islámského státu" prorazili vládní upevnění k východu od Er-Ramadí v Iráku. Bagdád je v ohrožení.
http://russian.rt.com/article/93055

Holland vyzval světovou veřejnost k činnosti, poté co Palmýru (Sýrie) obsadili bojovníci IS. Hollanda trápí osud světových památek.
http://russian.rt.com/article/93054

Mimochodem, dnes jsem také četl, že Asadovi se povedlo evakuovat většinu obyvatel Palmiry.

P.S. Podle těchto zpráv vypadá, že USA skutečně ztrácí kontrolu na Blízkém východě a proces začíná být nepředvidatelným a nebezpečným i pro spojence USA. Proto se obrátili o pomoc k Rusku za nějaké ústupky na Ukrajině. Teď už dává větší smysl i návštěva Kerrýho v Soči.

 

Diskusní téma: Zajímavý obrat (Sýrie)

Úvaha pro lvy a pardály v kleci.

Jachym | 29.05.2015

Dobrý den,
ono se to dobře "haraší zbraněmi", když je člověk schovaný za počítačovou klávesnicí.....I já zjišťuji, že mám silnou klávesnici :-))). Tak si sem teď troufám také něco napsat :-))). Jádro pudla je ale někde jinde. Všichni musíme začít sami u sebe. Vždyť byla spousta možností se zapojit do regulerního politického dění, třebas na komunální úrovni - a ono to s tím souvisí. Neděláme nic a pak se všichni divíme, že ostatní dělají za nás a je nám to nepříjemné. Všechno souvisí se vším. Šlo to takhle dělat určitě ještě donedávna a teď ale také něco půjde. Revoluce a násilí by nic v tomto státě nevyřešilo. To je potřeba si uvědomit. A je to spíše projev slabosti, vždyť ani nevyužíváme plno zákonných a naprosto regulerních možností co nám nabízejí zákony a Ústava České republiky. Jde tedy o spory mezi lvy a pardály v kleci....pak přijde někdo další a vymezí nám, jaké místo v kleci nám doopravdy náleží....:-). To není dobrá situace a je potřeba mnoho dělat pro změnu za využití zcela zákonných prostředků a možností. :-) Píši to s humorem, ale myslím zcela vážně. Pro další hádky v kleci přeji hodně rozvahy, jestli se to přeci jen nedá řešit pokojnou cestou. Co vlastně vyřeší filozofické disputace na internetu, když tomu chybí slušné zapojení do veřejného života??? Srdečně zdraví všechny lidi dobré vůle Jáchym

panika

eM | 26.05.2015

Hlavně nepropadejme panice. Je to součást plánu GP, a k tomu se jim USA jistě ještě hodí, využít je do posledního dechu než je úplně uzemní. Důležité je zaujmout k tomu jiný postoj než "oni" chtějí, tedy rozhodně udělat něco jiného. To znamená určitě nebrojit proti muslimům jako takovým, a nenechat tu vykvést fašismus/přehnaný nacionalismus, spíše usměrňovat své vlády než muslimy. Navíc, netvrdil bych že islamisti jsou souvěrci muslimů...

prý chaos, pche...

to není jedno | 24.05.2015

ty ale máš strach, že pod nůž pojedeš první? Ja ne! Nejprve musíš podřezat muslima první TY! aby pak byla jeho "duše" pomstěna.
A mimochodem, US vůbec nestrácí kontrolu na Blízkém Východe, jak praví poznámka. Všechno jede podle plánu. Nahnat strach Arabům tzv.islamským státem, pak Afričanům bandou BokoHaram, a pak se dívat jak tá verbež proudí přímo k nám. To vše, za financování CIA svými bezcennými papírka, zvanými dollar.

Re: prý chaos, pche...

Hana | 25.05.2015

Mám stejný názor. I současná Evropa je ekonomickým konkurentem USA, vzpomeňme na dobu, kdy Husajn chtěl začít prodávat ropu za Euro místo USD a kde je nyní Husajn? USA nemají přátele ani spojence, mají pouze vazaly a kolaboranty. Bylo by vhodné, aby se Čína pokusila vyvolat chaos podobný tomu na Ukrajině a Blízkém Východě například v Mexiku a Kanadě. Velmi rychle bychom uviděli dvojí metr na řešení mezinárodních problémů.

Re: Re: prý chaos, pche...

eM | 26.05.2015

Jo aby se Číňani chovali jako usáci? To snad ne...

Re: Re: Re: prý chaos, pche...

Hana | 27.05.2015

Nevím, jaké máte zkušenosti s "kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem" ze života, ale bezbřehá "tolerance" je typická pro tzv. neoliberální konzervativce.:-) A k těm muslimům, navštivte Německo a Itálii, ať uvidíte, kam to s bezbřehou tolerancí dopracovali. Jinak migrace afrických přistěhovalců do Evropy podle KSB má patřit k pánům atlantického křídla GP nebo ne?

zahr. politika USA - program řízeného chaosu

Petr2 | 23.05.2015

již přináší své ovoce - masovou vlnu muslimských uprchlíků, vyděšených válkou a bestialitou bojovníků IS. Jedna vlna přichází ze Středního východu, ale Američané nezapoměli ani na jižní směr, když rozvrátili v 2011 nejbohatší stát Afriky - Lybii. Evropa je tak díky USA zaplavována ze dvou kontinentů a to převážně muslimskými imigranty, pod jejichž pláštíkem se snadno schovají i extremisté. A mají nás za co nenávidět. Jako spojenec USA jsme rozvrátili jejich domovinu, povraždili jejich známé a rodiny.
Nár. bezpečnost USA není ohrožena ani náhodou, ty se přeci nacházejí na jiném kontinentě, 11 000 km od Sýrie. Ten, kdo je ohrožen, je Evropa. Zapálit Evropu, potřetí, to je nejvyšším cílem.

Re: zahr. politika USA - program řízeného chaosu

to je jedno | 23.05.2015

no uprchlíci jsou vyděšení se svých souvěrců, kteří svou muslimskou víru berou hodně vážně... nu a my se zde zase děsíme jich, že to budou taky brát vážně a začnou nás rovněž podřezávat jako ovce...

Přidat nový příspěvek