Z rozhovoru se syrským duchovním vůdcem

09.11.2015 00:00

Lin |

 

Velmi zajímavý a poučný rozhovor se syrským duchovním vůdcem:
http://lifenews.ru/news/168687

- Již před deseti lety přijel na návštěvu do Sýrie Colin Powell a předal Asadovi papír se čtyřmi body, které musí vyplnit – jinak “přijdou k němu”. Žádali mj. zavřít Rusům základnu v Tartusu a “zapomenout” na Palestinu. Asad tenkrát odpověděl, že je prezidentem svobodné země a ne americký úředník.
- Jestli je Asad tyran a diktátor a nezaslouží si vést zemi – to musí rozhodnout sám syrský národ a ne nějaká cizí mocnost. Kdyby Asad byl krvavým diktátorem a americkou loutkou, odletěl by ze země již v prvním týdnu konfliktu. Celý svět ví, že se tak poznají dosazení “lídři” arabských zemí (= že utečou). Asad může dosud bez ochranky svobodně chodit po syrských městech – a národ ho bude ochraňovat, nosit na rukách.
- Před čtyřmi lety požádal Asad duchovenstvo země, aby přizvalo k dialogu opozici, včetně té zahraniční. My jsme poslali výzvy všem opozičním stranám, ale vlády, pro které tato opozice pracuje, jim setkání zakázaly.
- V Sýrii bojuje na devadesát “opozičních” skupin a ty se nemůžou dohodnout ani mezi sebou, natož aby byly schopné vybrat kandidáta na prezidenta. Už dva roky se Lavrov pokouší sezvat k rozhovorům tyto “opozičníky”, garantuje bezpečnost a svobodný dialog se současnou syrskou vládou. Podařilo se až nyní, ale přesto přijel jen málokdo.
- Putinova slova v OSN znamenají víc, než 100 letadel.
- Mapa rozdělené Sýrie byla známá již v r. 2011. Sýrii chtějí rozervat stejně, jako Jugoslávii. Má se skládat z mnoha maličkatých státečků, nevraživých proti sobě a ochotných kdykoliv spolu bojovat.

 

Diskusní téma: Z rozhovoru se syrským duchovním vůdcem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek