Výcuc z ruských zpráv 30.5.2016

31.05.2016 15:13

Lin

 

Zprávy s Kyseljovem – pro zájemce, v RJ:
https://www.youtube.com/watch?v=igTX45uepzQ

Zprvu je reportáž o výměně dvou Rusů za Savču a info o UA. Zajímavé: nový Porošenkův poradce Rasmussen (ten bývalý pohlavár NATO) je u Rusů za blázna (Kyseljov to tak neřekl), protože se jednou pokoušel o “tajný odposlech” (a přenos) rozhovoru s Putinem tak, že přišel na jednání s mikrofonkem, viditelně připevněným na kapse saka.
Pak mě zaujala upoutávka na samostatnou reportáž z balkánských zemí bývalého “socbloku” – těch, které vstoupily do NATO. Rumuni – hrůza, otřesné podmínky… stojí za to se podívat. A nadávají… Mají tam už v jedné cca dvoutisícové vesnici americký “deštník”. No… věděli jste, že takové zóny jsou považované za vojenské, platí zde zvláštní režim, podobný stannému právu a že obyvatelé tam nechytí ani TV signál (natož mobilní)? Já ne… a tak jsem si řekla, jaké svinstvo to chtěli zavléci k nám a že ti starostové, co se tenkrát vzbouřili, by dneska zasloužili metál…
Pak je tam o Srbsku, které do NATO nechce, protože NATO je zabíjelo a bombardovalo. Kdežto Černohorci do NATO chtějí, přestože je NATO bombardovalo a zabíjelo, ovšem oni tvrdí, že do NATO musí právě proto- aby se to už nikdy neopakovalo.
Obsáhlá reportáž o Putinově návštěvě v Řecku – včetně připomenutí příhody s mezkem, který v r. 2005 Putina provázel po celou cestu. Athos je moc hezké místo… a jak jsem si vyhledala, je to opravdu takový “starodávný střed” pravoslaví. Vždy tam bylo mnoho ruských mnichů, ale už cca před 40 lety (jak říkal Kiryl) jich bylo na ostrově jen pět. Nyní je to zase jiné – a jak psal Taurus – zdevastované je opět opravené a místo znovu žije. Co jsem se jinde dočetla, před časem se mniši vzbouřili proti záměrům řecké vlády udělat z ostrova turistickou atrakci.
Dál je ve zprávách víc vysvětlené, proč byl zatčený synek lukoilského pohlavára. Nejen za riskatní “adrenalinovou” jízdu po Moskvě – tak se baví dnešní “zlatá mládež” Moskvy každodenně. Ale policii se vysmíval a té došla trpělivost. Synek se měl dostavit na jednání, papínek obstaral potvrzení o jeho nemoci – a synek v té samé době opět “jezdil” po Moskvě a na net dával výsměšné “přímé přenosy” o tom, jak je na něj policie krátká. Takže šéf policie se hodně naštval a vydal příkazy, že nikdo z jeho podřízených nebude tolerovat “zlaté mládeži” ani ťuk, byť by byl papínek multimiliardář (je zákon, který nebudou porušovat ani ti, co si myslí, že když mají peníze, všechno jim projde).
A poslední, co mě zaujalo, byly reportáže z Evropy – zvláště ty ze stávek ve Francii, kde se lidé nehodlají smířit se změnou (k horšímu) v zákoníku práce. Střety s policií jsou hodně tvrdé a demonstranti jsou čím dál víc útočnější.

 

Diskusní téma: Výcuc z ruských zpráv 30.5.2016

Francuzsko

svantovit | 31.05.2016

je rozbuska,ktora sa aktivuje prave v case zlomu.Bude este zaujimave sledovat,ako sa rozpadne "jednota" EU o ktorej neustale melu skompromitovani a podplateni hlupaci v EU,ktori sa rozhodli konat v zaujme globalnych elit USA,ktore tuzia znicit Europske narody,kulturnu identitu aj dosiahnuty pokrok.USA nikdy neboli priatelom Europy ani spojencom,ale zaskodnikom a rivalom,ktory nevaha v konkurencnom boji,najma pod obavou spojenia Europy a Ruska zlikvidovat a znicit Europske narody a vymazat jej historiu.

Re: Francuzsko

vilon | 01.06.2016

Ano, je to tak, myslím, že je naivné dnes veriť v nejaké nezávilsé voebné preferencie, alebo rozhodnutie v referende. Všetko sa manipuluje, nitky ťahajú neoconi a štátné elity. Režisérom je Soros.

Přidat nový příspěvek