Výborný článok s profesorom chemických náuk Leonidem Rinkem o Novičoku?

20.03.2018 12:03
Fragment jedné konverzace. Takto vypadá hybridní válka v akci, naletět je lehké. Zlaté pravidlo: vždy je třeba jít ke zdroji a ověřovat, ověřovat ověřovat.

Iris
20.3.2018 o 7:59

Výborný článok s profesorom chemických náuk Леонид Ринк jedným z tímu, ktorý bol pri vzniku “ Novičok“ v časoch ZSSR.
https://ria.ru/world/20180320/1516727641.html

 

A co je na něm výborného?

Mluvčí MZ Zacharova několikrát v televizi a na brífincích oznámila, že ani v SSSR, ani v Rusku žádný plyn s názvem „Novičok“ se nevyvíjel, ani nevyráběl. Vyrábělo se něco v SSSR, ale NIKDY to nemělo název „Novičok“. To slovo na západě vymysleli. Mimo jiné, proto je z ruské strany požadavek, aby Británie předložila vzorek plynu.
Najednou, se objeví nějaký profesor, který začne tvrdit opak. Kde ho vzali? Sám se přihlásil nebo ho někdo do těch novin přivedl?
Je snadné nabídnout nějaký rozhovor novinám, aby ho ještě otiskli? Kdyby někdo přišel, aby potvrdil slova Zacharové, měly by redakce určitých novin zájem o takový rozhovor?
Proč některé ruské noviny neslyší hlas MZ RF, ale slyší někoho, kdo tvrdí opak? Na čí zájmy pracují? Vždyť vzniká situace, že logicky uvažující člověk si nutně musí položit otázku: Kdo lže? Zacharova nebo profesor?
A ještě jedena nuance. Johnson nedávno souhlasil s tím, že Británie bude spolupracovat s Ruskem na šetření případu Skripala. Merkelová špitla něco v tom smyslu, že by bylo správné Rusko pustit k vyšetřování. Najednou, dnes čtu, že Merkelova prohlásila, že Rusko musí (nějak) dokázat, že neotrávilo Skripala, protože západ je přesvědčen, že to udělalo.

Podíval jsem se, které noviny převzaly článek s Leonidem Rinkem. ria.ru mě nepřekvapuje. Už dávno zde upozorňuji na to, že pracují na cizí zájmy. Kp.ru, regnum.ru, rbk.ru se převzetím tohoto článku podepsaly na tom, že pracují proti ruským zájmům v době, kdy proti Rusku se vede špinavá zpravodajská hra. A je jedno, že ten profesor tam ukazuje prstem na Británii. Podstatné je, že zpochybňuje slova ruského Ministerstva zahraničí.
Toho profesora někde našli, zaplatili mu hlavně proto, aby potvrdil lež Británie a kolektivního západu ohledně brendu „Novičok“. A je fuk, že zbytek toho, co řekl obsahoval 90% pravdy.

 

Diskusní téma: Výborný článok s profesorom chemických náuk Leonidem Rinkem o Novičoku?

Včerejší pan Pjakin

Zdislava | 21.03.2018

Ve včerejších originálních Otázkách a odpovědích to pan Pjakin vysvětloval nesmírně překvapivě - etymologicky: Novičok = Now we choke = My (vás) teď přidusíme, jakožto signál ze strany GP i Západu určitým lidem. Je to poměrně složité to popsat. Přeju všem, ať se těší přímo na jeho výklad v češtině. Sama se těším moc, protože to je velmi zajímavá teorie - a moje ruština tak brilantní není.

Prezumpcia neviny?

Tata Tibor | 20.03.2018

Prosím vás ľudia zobuďte sa už konečne. Na západe nikdy neplatila prezumpcia neviny, pozrite si len to najnovšie hnutie Me Too. Ktokoľvek kohokoľvek obviní a človek je okamžite odsúdený a znemožnený aj keď hneď po dlhoročnom súdení dokáže svoju nevinu. Najjednoduchší spôsob ako odstrániť ľudí ktorí nevyhovujú z akéhokoľvek dôvodu.
A teraz k druhému faktu. Odjakživa platilo že keď niekto na západe niečo povie, myslí pravý opak. Už by sme sa mohli z dejín poučiť.

To Merkelová vážně řekla?

Inspektor Spektátor | 20.03.2018

Západní princip presumpce neviny je přeci založený na tom, že žalobce musí obžalovanému dokázat, že to udělal, a ne, že obžalovaný musí dokazovat, že je nevinen!

z protiproud.cz

Slovenka | 20.03.2018

http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2011_05_323-333.pdf

Re: Slovenka

Nasredin | 20.03.2018

2011_05_323-333.pdf: Strana 330: citace
"... Skupina těchto prekurzorů byla označována krycím názvem NOVIČOK. ..."

Polopaticky řečeno NOVIČOK byl pouze krycí název skupiny několika látek a nikdy to nebyl technický a identifikační název jednoho konkrétního bojového plynu. Pod názvem Novičok se nic takového nevyrábělo. Takže Zacharovová má pravdu. Dobrý odkaz, až teprve z tohoto pdf-ka jsem pochopil podstatu tohoto problému s termínem Novičok.

Re: Re: Slovenka

M.C. | 22.03.2018

Ještě z toho plyne jedna věc:
Dávno se nejedná o nějakou supertajnou záležitost a podle toho popisu to dokáže vyrobit každá dostatečně vybavená laboratoř.

Jak na potvoru je těsně vedle města Salisbury, kde k incidentu došlo, britské vojenské centrum pro práci s takovými látkami Porton Down. Je vyznačeno i na mapách na Seznamu jako Porton Down Danger Area.
To je ale blbá náhoda, co?
Pár informací v ruštině:https://colonelcassad.livejournal.com/4047044.html

Přidat nový příspěvek