Velmi zvláštní iniciativa bývalých estonských a finských vězňů

16.02.2016 12:14
TauRus |

 

Velmi zvláštní iniciativa bývalých estonských a finských vězňů.
Spojili se do radikální skupiny “Vojáci Odina” a provedli v Talinu zakládací schůzi, na které se rozhodli založit hlídky v estonských ulicích pro zajištění bezpečnosti. Druhým jejích cílem je svržení vlády, která zradila národ.

V současné době skupina má více, než 3 000 členů, kteří mají velmi negativní vztah k migrantům. Jejích počet každým dnem roste a už převýšil počet estonské a finské police.
Vláda Finska skupinu hned zakázala, ale v Estonsku jí vláda nejdříve přivítala, ale potom, když se dozvěděla o cílech, rychle zakázala.
http://zakonvremeni.ru/news/13-3-/25643-eks-prestupniki-finlyandii-i-estonii-obedinilis-dlya-sverzheniya-vlasti.html

K tomu bych chtěl poznamenat jen toto. Je známo, že kriminální struktury nežijí podle zákonů, ale podle “ponětí”, což je jejích vlastní soubor zákonů, vycházející z jejích morálky. Ve společnosti většinou dochází ke střetu, když kriminální struktury porušují zákony státu. Ale též často dochází k prolínání státních politických struktur s kriminálními přes byznys.
Jestli už dochází k takové výrazné polarizací politických a kriminálních struktur, je to známka totální ztráty řízení ze strany struktur politických, kdy kriminální struktury vyhodnotili, že jejích vlastní “zákony” (ponětí) jsou spravedlivější ve vztahu k celku. Sice obyvatelstvo také olupují, ale nebourají stát a neodevzdávají ho cizákům. Samozřejmě, se to děje také i ze strachu, že přijde nová mafie a pro starou už nebude místo.
Asi je zbytečné se ptát, se kterými strukturami bude více sympatizovat obyvatelstvo těchto zemí?

Z jiného soudku. Jestli někdo z vás četl knihu Lva Šeina ” Zápisky vyšetřovatele”, tak tam se popisuje případ, kdy kriminální autority “vory v zakoně” svolali “schodnjak” (sjezd) před Světovým festivalem mládeže v Moskvě (1957 – v době, když ještě byla silná stalinská morálka). Na tomto “schodnjaku” se kriminální autority shodli na tom, že sice festival je pro ně velmi výnosnou příležitost, ale i oni se musí zachovat, jako praví patrioti své socialistické vlasti. Bylo přijato závazné usnesení, že okrádat se budou jen návštěvníci z kapitalistických zemí a ne ze zemi bratrských, socialistických. Tj. v jejích “ponětí”, při soupeření dvou systému, bylo správné způsobit druhému, nepřátelskému “systému”, co největší škody.
Šein popisuje, že toto usnesení skutečně dodržovali, dokonce při porušení dohody ze stran drobných zlodějíčků, ty poslední trestali a s omluvou vraceli lup majitelům (občanům ze socialistického tábora).

 

Diskusní téma: Velmi zvláštní iniciativa bývalých estonských a finských vězňů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek