V Polsku pokračuje skandál s ruským velvyslancem

28.09.2015 16:22
TauRus |
 

V Polsku pokračuje skandál s ruským velvyslancem Sergejem Andrejevým. Dokonce polská vláda zvažuje, jestli velvyslance vykáže ze země za “políček” celému polskému národu.
Hlava ruského velvyslanectví ve Varšavě poskytl rozsáhlý rozhovor kanálu TVN24, poté, co polská vláda demontovala pomník sovětského generála Ivana Černjachovského ve městě Pieniężno.

Ruský velvyslanec prohlásil, že ruské-polské vztahy se nyní nachází na nejhorší úrovní od roku 1945. Dle jeho názoru se to stalo z viny Polska, které zmrazilo veškeré politické, kulturní a humanitní kontakty.

Když Andrejev mluvil o důvodech začátku 2.světové války, připomněl, že Polsko během 30. let minulého století mnohokrát blokovalo vytvoření koalice proti hitlerovskému Německu.

Andrejev také prohlásil, že Polsko bylo také zodpovědné za katastrofu v září r. 1939 a nesouhlasil s tím, že vstup Rudé armády na území Polska byl aktem agrese.

“Sovětská vojska vstoupila na území západního Běloruska a západní Ukrajiny tehdy, až o výsledku války mezi Polskem a Německem bylo rozhodnuto. Bylo zřejmé, že Francie a Velká Británie na pomoc nepřispěchají. Za těchto podmínek bylo třeba zajistit bezpečnost SSSR”, – prohlásil diplomat.
http://kgd.ru/news/society/item/47549-posol-rf-v-varshave-rossijsko-polskie-otnosheniya-huzhe-chem-kogda-libo-s-1945-goda

P.S. Trochu mimo téma – fotografie – v jednom pohledu je vše vyjádřeno.:)
http://ic.pics.livejournal.com/altiona2/64316114/40676/40676_600.jpg

 

Diskusní téma: V Polsku pokračuje skandál s ruským velvyslancem

Polaci a svolc

Avel | 30.09.2015

..a jak to jde dohromady.? A kdo asi je osvobodil a teroru predvalecneho rezimu Pilsudskeho ktery vyhraval volby tim ze kandidaty dal zavrit do koncentraku , smlouvy s Hitlerem uzaviral, pozdeji /pogrom je slovo polskeho puvodu/ a ti neprestali vrazdit a masakrovat zidy ani za okupace, kdy meli bojovat proti okupantum...

Pšonci nemůžou rozdýchat pravdu?

Frank | 29.09.2015

Mimochodem oni nám obsadili pohraničí dříve, než Hitler. O roce 1968 ani nemluvě.

Je dobře

to je jedno | 29.09.2015

To je dobře, že to Polákům někdo řekl. Tak to prostě bylo a taková je pravda. Je jen škoda, že to Polákům musí říkat jejich, jak se mylně domnívají, historický nepřítel. Bylo by tedy fajn, kdyby toto Polsku taky řekl i někdo jiný. To by byl velký čin. Jen zlí nebo zle informovaní lidé o těch slovech budou tvrdit, že to je Ruská propaganda. Četl jsem o té době několik knih. Např. W.Churchill 2.Světová válka, za kterou byl autor odměněn Nobelovou cenou za literaturu. Nebo Plukovník František Moravec Špión, kterému nevěřili a další. Z toho se prostě Poláci nevykroutí. Katastrofu z 1.9.1939 si přivodili svou krátkozrakou nacionalistickou politikou. Z pohledu SSSR, ač nejsem komunista, musím říci, že po Mnichovské zradě z 30.9.1938 šéfům v Moskvě vlastně již nic jiného nezbývalo, než jednat tak jak jednali... Rusko je za pakt Ribentrop-Molotov pořád fackované, ač se za to Polsku i a světu Moskva již před lety omluvila a to i přes to, že ve světle doby to byla vojenskopolitická nutnost, za kterou se vlastně omlouvat nemusela. Polsko do té doby mělo s Hitlerem pakt proti SSSR a navrhovalo Německu společný útok na SSSR. Pakt R-M v podstatě toto nebezpečí pro Moskvu načas zažehnalo. SSSR si mohl posunout své hranice více na Západ a dále od Moskvy, a de fakto zabral tradiční historická území západní Ukrajiny a Západního Běloruska, kde žili pod Polskou okupací Ukrajinci a Bělorusové . V podstatě můžeme říci, že díky těm desítkám kilometrů, které musely armády Wehrmachtu ujít k Moskvě navíc nedošlo k porážce SSSR a my můžeme dnes ještě žít.

Prezident Xi

Jox | 28.09.2015

Ono Prezident Xi sa tak tvári vždy, čínska kultúra inak moc nedovoľuje, ale toto je fakt pohľad na pohľadanie :)

Re: Prezident Xi

ТаuRus | 29.09.2015

Mno, odpozoroval jsem, že když je vedle Putina, tak svítí, jako měsíček.:)

Re: Re: Prezident Xi

linux | 29.09.2015

+1

Re: Re: Prezident Xi

Jox | 29.09.2015

Ano, to je ale v kruhu priateľov blízkych. :) máš bod Taurus, rozdiely tam sú.

Přidat nový příspěvek