V Polsku hlídkuje na ukrajinské hranici "Falanga"

10.08.2015 19:41

Lin |

V Polsku hlídkuje na ukrajinské hranici domobrana. Tvoří ji příslušníci “národoveckého” hnutí Falanga. Dávám do uvozovek z důvodu, že Falanga bývá označovaná jako radikální, nacionalistická, ale při dnešním označování doopravdy nevím, zda taková skutečně je. Vím jen, že má napojení na polskou katolickou církev a protože podobné “národovecké” skupiny jsou i v Rusku, můžu se domnívat, že označení není daleko od pravdy (viz Máša v bělostném kožíšku a ušance, v pozadí s atomovkou – od Taura).
Falanga střeží hranice před nelegálními přechody pravoseků a jiných ozbrojených skupin ukrajinských radikálů. Její heslo je: “Smrt banderovcům!! nebo “Poláku, najdi banderovce a zabij ho!”
https://russian.rt.com/article/108408

Není bez zajímavosti, že Falanga celkem nedávno navázala přátelské vztahy a spolupráci s našimi Národními demokraty, vedenými A.B.Bartošem.
http://narodnidemokracie.cz/narodni-demokrate-nasli-partnera-v-polsku/

Můj názor:
Současná atmosféra v Evropě velmi nahrává nacionalistickým politikům “tvrdé ruky”, diktátorského typu. Jejich pomocí se budou odstraňovat liberálové od moci. Není ale důvod k jásotu, ač si mnozí myslí opak a berou “národovce” jako alternativu k současnému “multikultichaosu”. Největší nebezpečí tkví v upevnění a posílení (vystupňování) fašismu, v jeho přechodu na “vyšší úroveň”, kterou nestihlo hitlerovské Německo. A celosvětový fašismus plně odpovídá plánům GP.
(ve fašismu sice žijeme, ale stále jde o skrytou, nediktátorskou verzi)

Diskusní téma: V Polsku hlídkuje na ukrajinské hranici "Falanga"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek