USA pracují na oddělení Podkarpatské Rusi

05.03.2016 17:04
TauRus
 

Teď jsem se podíval na video https://www.youtube.com/watch?v=6IwBlnv928I, pokusím se vylíčit, o co v něm šlo.
Ve studiu je Petro Grecko, premiér ministr (stínové vlády) republiky Podkarpatská Rus, která usiluje o autonomii na Kyjevu a zvláštní status, jako DLR. Zvolili si ústavní cestu, jak toho dosáhnout a mají v tom i určité pokroky. Dokonce údajně mají nějaké dohody s místním oligarchou Balogou a asi s kriminálními strukturami, což je skoro totéž. Problém je s hlavou regionu Moskalem, který se drží linií Kyjevu.
V regionu se nachází důležitý uzel tranzitního plynovodu. Byly pokusy ze strany Pravého sektoru převzít nad ním kontrolu, ale bezúspěšné.
Stínová vláda, nově rodící se autonomie zaznamenala v regionu podezřele pohyby USA vyslanců spolu s vládnoucí klikou. Proto Petro Grecko přijel do redakce Pravdy.ru, aby varoval veřejnost o možných záměrech USA v Podkarpatí.
Jeho podezření – USA připravují odtrhnutí regionu od Kyjeva s možnosti rozpoutání tam válečného konfliktu, podobného, jako na Donbasu. Též nevylučuje, že tento region potom budou chtít přičlenit buď k Polsku nebo Rumunsku, anebo Maďarsku. Přitom, má podezření, že vinu za tento konflikt se pokusí shodit na hnutí (Podkarpatská Rus). Zdůrazňuje, že jejích hnutí je proti tomu, protože jejích cesta je pouze v rámci práva a legitimity.
Též nevylučuje, že záměrem USA může být i vtáhnutí do tohoto konfliktu jiných zemí EU (Polsko, Maďarsko, Slovensko, Rumunsko), jelikož v regionu žije hodně diaspor z těchto zemí a v případě konfliktu nebo (nedej bože) etnické genocidy, tyto země budou mít snahu pomoct svým diasporám.

To, o čem vypráví pán Grecko, mi přijde dost reálné a vzhledem ke ztroskotání včerejšího jednání “normandské čtyřky”, jako možný plán neocons namířený na přiživení doutnajícího konfliktu v Evropě, zodpovědnost za který se pokusí hodit na Rusíny, potažmo Rusko. Takže považují za vhodné o tom informovat co nejširší veřejnost, protože prozrazení plánů by mohlo ochladit horké hlavy, jak ukrajinského vedení, tak i jejích amerických kurátorů.

Zde jsem našel loňský článek o problémech regionu
Gennadij Moskaľ: Nové riešenia pre Zakarpatsko alebo nová vlna populizmu… Text je prevzatý zo stránky DespiteBorders: http://despiteborders.com/gennadij-moskal-nove-riesenia-pre-zakarpatsko-alebo-nova-vlna-populizmu/

 

Diskusní téma: USA pracují na oddělení Podkarpatské Rusi

Zakarpatie na odpis?

vilon | 14.03.2016

Všeobecne je v Europe stav, kedy je príval imigrantov (s fiktívnými hraničnými prekážkami) riadený US agentmi cez balkánskú cestu.Zaplňajú sa hlavne nemecké mestá, trocha Osterreich a Francia. Vyšegradská štvorka je relatívne prázdná, a jej politici Zeman, Orban,Fico sa postavili na odpor. Čo s tým? Tak sa US agenti rozhodli spracovávať oligarchov na Zakarpatí, aby mohli bez odporu presmerovať davy imigrantov práve cez obídené Maďarsko (zprava) cez Moldaviu a Zakarpatie do "neposlušných" krajín SK,PL,CZ. Potichu a nenápadne. Konflikt na Zakarpatí nebude, narušilo by to transporty imigrantov a s tým spojené kšefty zakarpatských oligarchov. CIA s ECB to predsa všetko zaplatí, ..či?

Stratfor

Věžák | 09.03.2016

V úvahách, co asi bude, pokud vůbec ještě bude (US Dolar v hajzlu), je třeba se vrátit k neoconské koncepci vytvoření kordonu sanitaire od Baltu po Černé moře, který prodává už přes dva roky Chazar a milovník Ruska Friedman ze Stratforu, který rád vypouští docela spolehlivé kontrolní chrousty v zastoupení Langley. I vyvolená propaganda začala zásledně vyzdvihovat rostoucí význam Viszegrádu pod komandou pšonků na modro. Teď to vypadá, že UKRObordel je v podstatě odepsán, Maďaři a Slováci mají nepřehlédnutelně česnečky plné zuby, a tak se rozpracovává plán B - kordon, v kterém za SK a HU zaskočí Zakarpatí, kde pár kilo doláčů koupí Feďáci i čest a vlast, kromě permanentní prezence bagančete, radarů a rachejtlí světlonošů Demogracie. A budou tu prd*l světa a kohout na Družbě chránit jak Washington, D.C., do posledního US goje. Kosovo II. Co kdyby se náhodou probrala z bezvědomí či USrauše i polská ulice ?

Britský velvyslanec u Fica

LudskyZdroj | 07.03.2016

Tak preto hneď po prvých predbežných ýsledkov volieb bežal Britský velvyslanec k Ficovi o druhej v noci ?
Ak sa niečo chystá s podkarpadskou rusou, tak Slovensko v tom bude musieť hrať doležitú úlohu.

Podkarpatská Rus připadla Rakousko-Uhersku při dělení Polska.

Tana | 06.03.2016

Byl to kus naší Haliče. Vždycky se tamní národy sjednotily na jedíném - pogromu na Židy. Takže ať se děje co se děje, je nejlepší se nevměšovat, jen přijímat uprchlíky. I když mám pocit, že už odtud nemá ani kdo utíkat, stačí zákony na sjednocení rodin, protože muži jsou již dávno tady, živí se na stavbách.....
Jejich maďarská menšina má vlastní školy a všichni i občanství....

Re: Podkarpatská Rus připadla Rakousko-Uhersku při dělení Polska.

Roman Roskam | 06.04.2016

Nie delenie Polska ,ale Slovanska.Pre tie to veci su v Polsku USA a Anglani.Poliaci uz zacali stvat proti Slovakom.Este dalej ako ja Krakov je nase uzemie, az po ODESU.

nevidel by som to tak cierne

svantovit | 06.03.2016

Polsko stoji pred tazkymi skuskami kvoli tomu,ze uverilo USA a konaju podla ich pokynov na vlastnu skodu.Polsko zaplati za svoju naivitu a hlupost,len co sa V4 zacne v zaujme prezitia oddelovat od EU-predpokladom bude v tento rok,Europa neunesie tolko najazdnikov,kolko sa ich nazhromazdilo v Turecku a nielen tam.Polsko bude celit Majdanom organizovanym USA,ked sa vzdiali od kurzu nariadenym americanmi a este bude rado,ak si bude moct uchovat vlastne hranice,nieto vziat Podkarpatsku Rus.Madarsko detto-teraz sa rozhoduje o osude a preziti Europy a Europskych narodov a zaberanie novych uzemi je uplne mimo zaujmov.Skor sa realne obavam burok obcianskych vojen v zapadnej Europe a exodu civilistov do pokojnejsieho stredu Europy,pretoze na zapade sa nebude dat zit-to moze spustit nove tazkosti,ktore ohrozia bezpecnost aj v strednej Europe.

Podkarpatská Rus

Franta | 06.03.2016

Podkarpatská Rus by správne mela byt priclenena k Rusku, protoze rusínstina je ve skutecnosti ruské nárecí. Podkarpatská Rus patrí do ruského sveta a ne do zádného Polska nebo Madarska. Ekonomicky tato chudá zeme není pro tyto státy zádnym prínosem.

Re: Podkarpatská Rus

Alexander | 06.03.2016

Podkarpatská Rus bola je a bude Ruská ako aj Československo bolo a či bude Ruské záleží na nás. Svatoplukové tri prúty znamenajú RUS-Malá RUS a Maličká RUS. Maličkaja Rus je Veľká Morava spolu s Čechmi, Poľskom ako aj Prusmi - Perunový Rusi. Mali by sme sa ako V4 spojiť aj s Podkarpatskou Rusou do kopy a ako celok by sme mohli odolať. Koniec koncov sa aj tak dame do kopy, všetky tri prúty sa spoja podľa predpovede Santii Véd Perúna. A čím skôr tým lepšie.

Re: Re: Podkarpatská Rus

Alena | 06.03.2016

Kde sa da viac docitat ohl.tej predpovede?dakujem!

Re: Re: Re: Podkarpatská Rus

Alexander | 08.03.2016

Je toako som napísal v Santiach Boha Perúna ale aj Vanga Bulharská veštkiňa predpovedala čo ako sa to udeje. Je to roztrúsené ako pucle treba čítať a hľadať.

Má to logiku

doktor | 05.03.2016

Je to naprosto správné a logické hodnocení budoucího vývoje.Jen Podkarpatská rus nepřipadne Maďarsku ale Polsku....Což se Maďarům nebude líbit a tím pádem dojde ve svém důsledku k oslabení Fica,který buď bude muset jít do konfliktu se ztrátami na životech (špatně) ,nebo to nechá být (ještě hůře). Otázka je, co na to Méďa Béďa , až mu budou Poláci střílet souvěrce....

Přidat nový příspěvek