Ukrajina - reálie dnešních dnů

23.08.2014 14:41

ТаuRus |

V Lugansku vyložili přes 50 kamionů s humanitární pomoci. Ostřelování Luganska karateli začalo v ten samý moment, když začali vykládat první kamiony do přípravených skladů.
Podle sdělení LifeNews, dvě nálože vybouchli v bezprostřední blízkosti od aut a skladišť.
Do Lugansku přijelo více, než sto z 280 kamionů.
http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/3931-voyna-na-yugo-vostoke-onlayn-22082014-hronika-sobytiy-post-obnovlyaetsya.html

Putin se rozhodl, že více čekat už Rusko nebude. Proto kamiony vyjely bez povolení ukrajinské strany, která okamžitě roztroubila světu, že začala ruská invaze. O tom se můžete dočíst i na Novinkách.cz.
Nicméně vše proběhlo tak, že světová veřejnost nemůže na to říct ani popel. Kamiony byly prověřeny jak celníky Ukrajiny, všemi možnými novináři, tak i Červeným křížem, který ale odmítl doprovázet konvoj z důvodu neposkytnutí ukrajinskou stranou záruk bezpečnosti. Vyjel jen doprovod ČK složený z občanů RF.
Rizika bezpečnosti, jak pro dobrovolníky ČK, tak i řídiče jsou velké.
V souvislosti s tím MZ RF vydalo prohlášení, že veškerou zodpovědnost za nedodržení bezpečnostních záruk leží na ukrajinské straně.
Putinovi volala Merkelová - vyjádřila znepokojení v souvislostí s rozhodnutím Putina poslat tam konvoj bez povolení ukr. strany.
Putin jí odpověděl něco v tom smyslu, že ta ukr. strana schválně vymýšlela problémy a jestli ta pomoc má být účinná, tak musí dorazit, dokud je ještě koho zachraňovat.

USA se snažily přemluvit Čínu, aby podpořila sankce proti Rusku. Nemohu vědět, co Číňanům za to slibovali, ale asi tušíte, jak to dopadlo.:)
Dnes Obama požádal Putina o setkání. Oficiální důvod - plnění dohod o likvidací raket středního doletu. Skutečný - asi problémy Ameriky a fiasko projektu "Ukrajina"
http://politikus.ru/events/27633-obama-hochet-vstretitsya-s-putinym.html
V této souvislosti je zajímavý si poslechnout rozhovor s Alexejem Anpilogovym - Porošenko začíná likvidovat "projekt Ukrajina"
Алексей Анпилогов: Порошенко начинает сворачивать «проект Украина»

http://politikus.ru/video/27630-aleksey-anpilogov-poroshenko-nachinaet-svorachivat-proekt-ukraina.html

Ve dvou slovech - nejsou na nic finance, Ukrajinu čeká bankrot dříve nebo později. V zímě velké problémy - hlad, chlad nebo lídově řečeno - svrab a neštovice. Nikdo Ukrajině peníze nedá.
Dnes jsem se podíval do ukr. tisku. Jacenjuk prohlásil, že Ukrajina na přežití zímy potřebuje nakoupit plyn od Ruska (!) za 5 mlrd. Usd. Dluhy ještě nezaplatili, takže nevím, jak si to představují.
¨Porošenko tajně rozprodává svůj májetek přes Rotchildy - kdo bude mít o něj zájem?

Za trvání doby ATO se ukrajinské vládě povedlo jen jedno - zabit tisíce svých vlastních civilistů a ztrátit desetitísíce vojáku. Zahubit armádu a stát. Ukrajinu čeká těžká zíma. Obzvlášť kruté to bude ve městéch, ani uhlí nebudou mít - to se těží na Donbasku. Rusko bude pomáhat jen těm regionům, které se budou chtít osvobodit od fašistické bandy. Jinák to nejde. Ukrajinci si musí pomoci sámi a vystřízlivení bude kruté