Tragikomedie kolem Skripalových nabírá na obrátkách

05.04.2018 20:07
Lin
 

Tragikomedie kolem Skripalových nabírá na obrátkách. Včera Aksal upozornila na Viktorii Skripalovou v relaci „60 minut“ – tak jsem se podívala. Zde (důležité je cca od 6.minuty):
https://www.youtube.com/watch?v=yFyEuCobvBs
Paní tam říká, že v rozhovoru pro BBS sdělila, že pojede do Anglie okamžitě po obdržení pasu a víza pro cestu. Reportéři jí dali telefon na britský konzulát, na paní, která umí dobře rusky – že Viktorii pomůže se zařizováním. Viktorie zavolala. Pomoc jí byla přislíbená – a do 20 minut od telefonátu se objevuje zpráva o „zázračném“ uzdravení Julie.
Dále tam říká (jestli jsem dobře rozuměla), že 3.4. podávala na britský konzulát žádost (a jiné papíry), že k ní byli velmi vstřícní, pobesedovali – a utvrzovali v tom, že nevědí o Skripalových víc, než ví ona sama (tj. vše jen z médií). Jestli jí vydají vízum – o tom nic – a paní byla už včera přesvědčená, že ho nedostane – vzhledem k velmi podivným okolnostem kolem celého případu, že např. Julie, ač už byla dle anglické zprávy při vědomí a komunikovala, má stále nedostupný telefon – atd.
A dnes Viktorii zcela neočekávaně Julie zavolala. Ten rozhovor je zde -hned na začátku:
https://www.youtube.com/watch?v=9nASyHt-nXA
Velmi divný telefonát. Viktorie po hlasu vůbec nepoznala, kdo jí volá. Julie stále jen přesvědčovala, že je vše v pořádku. Nevolala ze svého telefonu. Žádné příbuzenské „důvěrnosti“, velmi strohý a chladný telefonát. Viktorie jí sdělila, že jestli to vízum dostane (zítra by to mělo být), v pondělí přiletí do Anglie. Julie řekla, že vízum nedostane. Viktorie chtěla, aby jí Julie naprosto jasně řekla, že chce, aby přijela („řekni ano, že to chceš“). Julie řekla ne, potom že jako nyní ne (dál jsem moc nerozuměla).
No a na RT je zpráva, že Julie odmítla pomoc ruského konzulátu. Prostě – s nikým se nechce vidět, s nikým nechce mluvit. Divné ne? Hlavně, že děkuje celému Salisbury za pomoc a záchranu.
Současně vyšlo na policejních stránkách města Juliino prohlášení, kde vlastně říká to samé, co sestřenici do telefonu a přidává, že po svém propuštění si přeje, aby všichni respektovali její právo na soukromí (tj. – že nechce nikoho vidět).
Tak nevím… Vychází mi z toho, že Skripalovi jsou někde vězněni – nebo horší varianta – že jsou již mrtví a s „veřejností“ se hraje nějaká hodně ošklivá hra.

 

Diskusní téma: Tragikomedie kolem Skripalových nabírá na obrátkách

Babišova párty

Six | 06.04.2018

V prosinci Babiš prosil prezidenta Zemana o rychlé jmenování, jen aby mohl jet na jednání do Bruselu o migrantech. Spíše tam nutně potřeboval jet ujistit své zahraniční páníčky o své loajalitě.
Neoconi nutně potřebují někoho jako on ve vedení státu, skvěle vydíratelnou osobu. Předpokládám, že dostal nůž na krk s tím, že mu dovolí táhnout tu jeho káru dál s cílem postupně likvidovat zbytky suverenity ČR a tím splatit svůj dluh, nebo při pokusu o odejití bude postupně zlikvidován.

Pokud by se Zemanovi podařilo znovu ovládnout ČSSD, šance na ohlídání Babiše by byla. Vzhledem k tomu že se Babiš přidal ke kavárně, bude zajímavé sledovat tanečky s možnou spoluprací s kavárnou - jak to jen vysvětlit svým voličům, pokud mu na nich ještě vůbec záleží.
Ohledně Skripala a Nikulina bude co nejdéle hrát mrtvého brouka, a doufat, že to nějak samo vyhnije. Jako vždy.
Doufám, že mu předčasné volby poníží zisk hlasů. Trochu mám obavy o posílení Pirátů (to je fakt skvělej název strany...)

Takže kdopak nám tu zbyl: SPD a snad komunisti.

BLÁZINEC HADR! :)

Theorosa | 06.04.2018

Nejprve však vážně: Sestřenice Julie Skripalové s ní údajně mluvila po telefonu a je nyní toho názoru, že se Skripal i jeho dcera otrávili rybou.....a nyní - jak to "skutečně" bylo :): Bezpochyby ruskou. Ulovil ji Putin. Propašoval ji do Británie maskovanou za pohanku. A pak tu rybu namazal Skripalovi na kliku u dveří.

Nejnovější zaručená informace v kauze Skripal je sdělení britské vlády, že Skripalova zvířátka (dvě morčata a kočka) jsou už dávno mrtvá. Britská vláda na to jen zapomněla a všimla si mrtvých morčat až po drzém dotazu Ruska. Kočku pak prý musela britská vláda nechat utratit. Těžko říci kdy. Snad britská vláda nebude muset nechat utratit i Skripala po nějakém drzém dotazu Ruska na nesrovnalosti v obviněních.

Škoda, že o smrti dvou morčat a kočky neinformovala britská vláda ihned. Znělo by to přeci jen trochu důvěryhodněji než sdělení po čtyřech týdnech. A navíc z toho bývaly mohly být pěkné placky a tweety jako třeba #MortcheToo, #PutinDontTouchBritishPussy nebo tak nějak.

Zvířátka se otrávila Novičokem. Nejdříve zvířátka snědla pohanku, kterou si přivezla Julie Skripalová z Ruska a která byla otrávena Novičokem. Následně zvířátka olízala kliku u dveří Skripalova domu, kde byl Novičok v úplně největší koncentraci. Pak se Skripalem a jeho dcerou jela zvířátka na oběd a otrávila se v autě Novičokem z klimatizce. A následně je ještě nějaký ruský agent postříkal Novičokem v parku. Tím se také vysvětluje, proč měl Skripal sebou krajíc chleba, když šel na oběd do pizzerie – protože morčata pizzu nejedí („vy tupci“, jak by řekl poručík Troník v Černých baronech). Jakákoli skepse není na místě.

Na rozdíl od Skripala a jeho dcery zvířátka nezkolabovala na místě v parku, ale došla v klidu pěšky zpět do Skripalova domu. Nebo si možná na cestu půjčila Skripalovo auto – to by vysvětlovalo stopy po Novičoku na dveřích. Daktyloskopické stopy prý ukazují, že dveře auta otevřelo to menší morče. V kleci se Skripalovými morčaty se také vyskytovalo podezřelé ruské morče, jeho totožnost zjišťuje Scotland Yard.

Zvláštní vyšetřovatel Mueller chce předvolat prezidenta Trumpa před Velkou porotu, protože má důvodné podezření, že Donald Trump byl několikrát na obědě v pizzerii a neuvedl to během své předvolební kampaně. Servírka z pizzerie na Manhattanu Donalda Trumpa žaluje, protože jí ponižoval tím, že po ní chtěl, aby mu přinesla jídelní lístek, objednané jídlo, minerálku – no prostě choval se k ní jako „macho“ a se svojí „white supremacy“ arogancí po ní chtěl, aby mu posluhovala. Do stejné pizzerie navíc podle důvěryhodných anonymních zdrojů prý přišel již nejméně dvakrát ruský turista, což ukazuje na možné ruské ovlivnění amerických prezidentských voleb.

A ruský hacker Nikulin byl v České republice zatčen – na obědě v pizzerii.

Tak to vidíte. Samé nezvratné důkazy.

Za všechno může Rusko a Putin.

Více ZDE:
https://www.aliancens.cz/single-post/2018/04/06/Kone%C4%8Dn%C4%9B-u%C5%BE-v%C3%ADme-jak-p%C5%99esn%C4%9B-Putin-otr%C3%A1vil-Skripala-d%C3%ADl-2-aneb-Jako-bych-t%C4%9Bch-nesmysln%C3%BDch-a-sm%C4%9B%C5%A1n%C3%BDch-l%C5%BE%C3%AD-je%C5%A1t%C4%9B-nebylo-dost

Re: BLÁZINEC HADR! :)

zleoš | 06.04.2018

Konečně kousek evropsky hodnotné pravdy ve zdejší záplavě rusofilních příspěvků. Neuvěřitelná zrůda ten Putin! :)))

Re: BLÁZINEC HADR! :)

M.C. | 09.04.2018

Jenom doplním, že morče se anglicky nepíše ,,mortche", ale ,,Guinea pig" a v ruštině ,,morskaja sviňka".
To jenom pro pořádek k jinak hodnotnému příspěvku.

Re: BLÁZINEC HADR! :)

Palo | 09.04.2018

No naprosto jasnym dukazem je Trumpetuv odposlech, kde jasne rika "We PUT America IN the first place ..."

absurdistan

hoko | 06.04.2018

Jedině tak lze charakterizovat prostředí, v němž jsou subjekty s vlasteneckým cítěním a politickým programem označovány jako EXTRÉMISTICKÉ. V případě voleb bych se moc nedivil, kdyby "vox populi" dal takovému extrémismu větší podporu než v těch předešlých.

Celosvětová diplomatická krize

hejtman | 06.04.2018

kvůli dvěma morčatům? Nikdo jinak nezemřel, ne? Co je se Skripalem?

Re: Celosvětová diplomatická krize

Leopardus | 07.04.2018

Mám dotaz: "Kam zmizel vojín Kotas?"

Arctic Monkeys

gnostik | 06.04.2018

Omlouvam se za nesouvisejici komentar. Delsi dobu se mi libi kapela Arctic Monkeys, jejichz muziku obcas posloucham. A neslo si nevsimnout, ze svuj nejnovejsi album vydavaji 11. kvetna, bude na nem 11. pisnicek a evropske turne zacinaji 11 dni pozdeji, 22.kvetna...Nahoda? Nemyslim...

Re: Arctic Monkeys

hejtman | 06.04.2018

gnostiku, řekl bych, že to je "malá ryba". Zkus prostudovat slovo ELEVEN, él - even, él-ita apod. Na YT bývala řádka slušných videí; nevím, jestli tam ještě jsou..

Re: eleven

Standa | 06.04.2018

A nemohlo by to být celkem jednoduché?
El- by mohlo v tom slově mít stejný základ, jako slova one (v angličtině jednička) nebo ein (v němčině jednička). -even pak totéž, co v ruštině -nácať nebo v čestině -náct.

Elita by mohla být odvozena například od voleb (election) - což lze chápat jako výběr prvních z nějaké skupiny. Takže základem zase jednička.

Ale třeba existují i nějaká zašmodrchnější vysvětlení. Videa na youtube (coz by se dalo prelozit napriklad jako ty-trubko ;-) ) obsahují velmi různorodé nápady.

Re: Re: eleven

hejtman | 06.04.2018

ano, takto lze vše simplifikovat a ano, videa obsahují různorodé nápady, achjo..
škoda, zaházel's cestu

Salt (2010)

Jura | 06.04.2018

Začíná mi to připomínat část zápletky z filmu Salt (2010).

Agentka tam má zabít ruského a později i amerického prezidenta ... čímž by se spustila 3WW.
Aby spiknutí odhalila, tak střelí ruského prezidenta jedem z pavouka, po kterém vypadá několik hodin jako mrtvý - a tím získá čas na odhalení spiknutí.

Mám ten pocit, že GP někde v tajnosti vyvíjel Novičok, ale ne aby více zabíjel, ale aby byl naopak neškodný (otrava vypadá reálně, ale po požití nějakého antidota po cca měsíci dojde k probrání se).

Ten vývoj a použití GP shodil na Rusy ...a Boris Johnson se na to chytil.
Všichni podpindosnící regagují na takto připravenou provokaci GP a vyhošťují ruské diplomaty, atd. ... průběh všichni sledujeme.
Po procitnutí Skripalových jsou (resp. teprve budou) podpindosníci odepsaní.

P.S. Samotní pindosi nevyhostili ruské diplomaty oficiálně kvůli akci Skripal, ale kvůli podeření na jejich špionážní činnost v USA a už vyzývají Rusy, aby dodali nové diplomaty. ... takže Trump z toho vyjde relativně neznemožněn.

Re: Salt (2010)

Daniela I. | 06.04.2018

Nóóó, vyhostenie diplomatov RF môže mať aj iný efekt. Očistenie ambasády od podpindosníkov :-D
Dúfam, že na novú "várku" diplomatov nájde RF dostatok schopných kádrov ( hádam sa Vavrín Šľachetný - S. Lavrov, snažil a vypestoval nejakú prijateľnú sortu), ktorí budú chrániť predovšetkým záujmy Rossii :-)
Nech sa tak stane!

serial

Standa | 05.04.2018

Mimochodem: Pokud jste někdo sledoval britský satirický seriál Jistě pane premiére, možná se vám v souvislosti s probíhající kauzou podobně jako mně vybavila scéna
https://www.youtube.com/watch?v=ZhVaSWYcdyQ


Re: serial

Standa | 06.04.2018

Pro ty, již nevládnou angličtinou, ještě odkaz na českou verzi (sledujte od minuty 24:00) http://nahnoji.cz/video?id=383&s=wide

Připomínám, že ten pořad je přes 30 let starý - přitom tehdejší postup britských komiků je neuvěřitelně shodný se současným postupem britských politiků.

Re: serial

Perun | 09.04.2018

Ten seriál je skvelý. Evidentne ho robili znalci :-)

Je tam viacero zaujímavých hlášok, ktoré načrtávajú zákulisie, ale to je na dlhšiu debatu.
Možno ešte lepší je tiež britský seriál Pán času (Dr.Who).

Iluze řízení, tragické následky

инг. франтисек Неварил | 05.04.2018

Iluze řízení (lhaní) má vždy tragické následky. A tak se ty tragická rozhodnutí lhářů jen množí. Prolhaný Babiš, který se díky prolhané kauze Lithium dostal k moci, prolhaný Stropnický vypovídá velvyslance, prolhaný Pelikán posílá Nikulina do USA a celé to panoptikum je u moci také díky prolhanému Zemanovi, který vyhrál volby díky vylhaným hoaxům proti Drahošovi, a který lže lidem už 30 let. No jen tak dále.

Re: Iluze řízení, tragické následky

Libor Smetana | 06.04.2018

Dej si dovolenou, falešný nicku

Re: Iluze řízení, tragické následky

Daniela I. | 06.04.2018

Áááá, Drahoš...
-To ten odborník, ktorý získal profesúru vďaka bohatej praxi v oblasti kompilácie, či lepšie povedané plagiátorstvu, prác svojich kolegov?!
- To ten kandidát "elity", ktorý prezidentovi M. Zemanovi vytýkal, že sa zaujíma o problémy dolných 10 mil. obyvateľov?!
- To ten kandidát na post prezidenta, ktorý má bohaté medzinárodné a politické skúseností, ktoré získal pri rokovaní s nejakým ministrom či štátnym tajomníkom ohľadom nejakých financií, grantov?!
- To ten odborník na všetko a nič, ktorý zvyšuje svoj imidž okuľárikmi tzv. imidžovkami?!
Ó Bože, chráň prezidenta Miloša Zemana :-)

Re: Iluze řízení, tragické následky

M.C. | 06.04.2018

Tak tak.
Realitu okolo nás můžeme ignorovat, ale nemůžeme ignorovat důsledky tohoto ignorování.

Souhlas kromě Zemana. Zeman dělá, co mu ústava umožňuje, aby Babiše znemožnil a odvařil. Bohužel je v tom sám, politici ostatních stran viditelně nejsou schopni překročit svůj vlastní stín a začít dělat něco jinak, aby jim stouply jejich tragické voličské (ne)preference.
Uvidíme, co vydumají socdemáci a komunisté na svých sjezdech, když nic, tak to asi směřuje k předčasným volbám.
Ale aby měly nové volby smysl, tak musí dopadnout nějak jinak, ne plus mínus dva mandáty stejně.
Proto by měli politici ostatních stran začít viditelně něco měnit, pokud nechtějí dopadnout v nových volbách ještě hůře.

Přidat nový příspěvek