Střípky k ruskému stažení vojsk ze Sýrie

16.03.2016 21:14

 

Niečo k vývodu ruských VKS zo Sýrie: Jordánsko o takejto možnej situácií malo byť informované už v Januári. Na úrovni stretnutia ministrov obrany RF, Sýrie a Jordánska.
Vzhľadom na to, že aj Jordánsko (ako partner USA) sa v minulosti podieľalo na rozpútaní bordelu v Sýrií, takáto správa pôsobí ako výsmech pre amíkov. Tí totiž ostali týmto krokom zaskočení. Niečo podobné, ako keď ich prekvapil prelet Kalibrov nad Irakom (ich kolóniou) a nikto ich neinformoval, hoci všetko bolo oficiálne dohodnuté.
http://ria.ru/syria_chronicle/20160315/1390460528.html

RF dodala zbrane irackým pešmergom.
https://russian.rt.com/article/153872

 

Situace v Sýrii se začíná trochu projasňovat. Putin sice ze Sýrie odvolal větší část sil, jehož jádro tvořily bombardéry (SU-24M, SU-34), ale dnes se na základně Hmejnim objevily nové těžké bitevní vrtulníky MI-28N Nočni lovec (to je těžší a výkonnější varianta AH-64 Apache). To naznačuje, že ruské letectvo nemá v Sýrii celkem, co bombardovat, ale je třeba zabezpečit leteckou podporu útočících syrských vojsk – a na to jsou nejlepší právě těžké bitevní vrtulníky. Tedy Putin podle nastalé situace nahradil jeden druh vojska druhým …

https://twitter.com/syrianmilitary/status/710137445250113537/photo/1
http://www.aktualnikonflikty.eu/viewtopic.php?pid=46936#p46936

Mimochodem, zakázky se na řadu letadel SU-27SM/30/34 se ze zahraničí jen hrnou, na T-90 jakbysmet, S-400 a Krasucha reklamu nepotřebují, teď je potřeba udělat pořádnou reklamu ruským bitevním vrtulníkům

 

Infrastruktura ISIL už byla rozbitá z větší části. Na to, co zbylo, postačí syrská letadla. Aby MIG-35 honil v poušti nějaké auto vybavené kulometem, to by byla dost drahá zábava. Navíc, už ke včerejšku počty výletů ruských VS byly sníženy o 70%. Armáda Sýrie byla také vybavená novými zbraněmi a proškolená.
Zajímavá příhoda se stala na hranici s Tureckem. Povzbuzení odchodem ruských vojsk skupiny z Al-Turkmen a An-Nusry (několik stovek) se rozhodli navrátit území v Latakii, o které přišli. Překročili hranice přes turecký hraniční přechod a schovali se v lese. Jenže výzvědné drony je zaznamenaly a poslaly signál do řídícího centra. Hned na to přiletěly ruské MIGy shodily na ně bomby a další skupinky už dobila syrská letadla. A potom vojska opolčení NDF a Kataeb Al-Baas vyčistily území úplně.
http://free-news.su/voennye-konflikty/9482-vks-ustroili-lovushku-turkomanam

 

Na dnešním jednání syrské opozice na ruské základně v Hmeimim:
Opozice mezi sebou vybrala 15 delegátů k jednání do Ženevy a vyhotovili společné prohlášení, které povezou sebou. V prohlášení jsou uvedeny mj. také základní body, na kterých se dohodli a které budou společně prosazovat:
1) respektování svrchovanosti, územní celistvosti a jednoty Sýrie
2) odmítnutí jakékoliv formy vměšování se do záležitostí Sýrie ze zahraničí
3) společný boj proti terorismu a extrémismu, zajištění prevence
4) vyhotovení nové a lépe vyhovující Ústavy za účasti syrských občanů
5) vyžadovat od okolních států dodržování mezinárodních dohod, aby teroristi (včetně zbraní a vybavení) nepřecházeli přes jejich hranice do Sýrie + dodržování režimu příměří
6) předpokládá se pomoc všech zemí při návratu syrských běženců do vlasti
https://russian.rt.com/article/153839

 

A na závěr. Podle komentářů v internetu toto je jediný člověk v Rusku, který vůbec nerozumí politice.:)
https://pp.vk.me/c618123/v618123489/1572b/a-8ZGof8uHI.jpg

 

Diskusní téma: Střípky k ruskému stažení vojsk ze Sýrie

nepřesnosti v označení

M.C. | 17.03.2016

Mi-28N je těžký bitevní vrtulník pro boj s obrněnou technikou a tanky, ve verzi N upravený pro boj v noci. Když už se srovnává s Apačem, tak by bylo lepší napsat, že se jedná o ruský ekvivalent, nebo stroj podobného určení jako AH-64 (Attack Helicopter).
V odkazech se píše i o vrtulnících typu Kamov Ka-52, což je lehčí a pohyblivější stroj podobného určení.
V článku o útoku na bojovníky v Latakiji se v originále píše, že přiletěly ,,sušky", tedy některý typ Suchojů, ne MiGy. podle charakteru cíle bych si tipl na bitevník Su-25.
No a na závěr, typ MiG-35 je hluboká modernizace MiGu-29, tedy stíhače pro boj se vzdušnými cíli, ten se na honění aut po poušti opravdu příliš nehodí. Ne že by to nešlo, ale v Sýrii je jich jenom pár a primárně jsou určeny pro doprovod bombardérů v blízkosti turecké hranice.

To

David | 16.03.2016

foto nakonec, palec nahoru.

Přidat nový příspěvek