Střípky dne 11.10.2016: Americký false-flag, Putin v Japonsku a další

11.10.2016 11:55

 

Hollande váhá, zda se má setkat s Putinem či ne. Článek, proč prý Hollande váhá:
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/ma-setkani-s-putinem-smysl-pta-se-hollande-ale-setkani-nezrusil_401071.html

Z Hollandeho je i přes všechny ty silácké řeči o „válečných zločinech“ cítit pravý důvod, proč by se nejraději s Putinem nesetkal a „nebyl doma“.
Svým chováním nemile překvapil i domácí politiky v Národním shromáždění a někteří pokládají prezidentovo chování za hrubou chybu. Podle nich není jediný důvod, aby Hollande Putina nepřijal – zvláště za situace, kdy nedávno dali Řád čestné legie princi ze Saúdské Arábie.
Poslanec Mariani si pokládá otázku, zda má ještě Francie nějakou svou zahraniční politiku a myslí si, že jsou již jen americkým přívěskem, že francouzská zahraniční politika je pouze replikou bojové zahraniční politiky USA.
https://russian.rt.com/article/325364-francuzskaya-zabastovka-politiki-osudili-zayavlenie-ollanda-o
K tématu ještě připomínám, že minulý týden Francie v RB OSN navrhovala „rezoluci o Sýrii“, podle které měla být vytvořena bezletová zóna a to i nad územím, které dnes již kontroluje syrská armáda. V praxi by to znamenalo, že nebe nad Sýrií budou kontrolovat jen „západní spojenci“ a nikdo jiný. K čemu také „bezletové zóny“ vedou – to známe již z Libye. Tato rezoluce byla Ruskem vetována a Rusko naopak podalo návrh, souhlasný s … (zapomněla jsem jméno, ale byl to nějaký evropský politik), spočívající ve vytvoření koridoru pro teroristy, aby mohli Aleppo opustit (ten politik řekl něco v tom smyslu „…a já je osobně vyprovodím a dohlédnu na to, aby se jim nic nestalo“). Tento návrh pro změnu zablokovaly USA…
Francouzský ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault poté vyhlásil, že Francie dá Rusko k mezinárodnímu soudu – pro páchání válečných zločinů v Aleppo – což je v souladu s „instrukcemi“ USA.
Lavrov dnes dostal otázku, co na to jako říká. Odpověděl po svém: „Žádné žaloby jsem neviděl a hádat z kávové sedliny nehodlám.“

*   *   *

Jak se chová Česko k Rusku na oficiální úrovni víme především z chování našich politiků, od pragmatického Zemana po vůči Bruselu servilního Sobotky.

Jak je na tom suverénní vítěz krajských voleb (7,1% oprávněných voličů) Babiš a jeho vztah k Rusku?

Nejlépe to vystihují dvě zprávy. Jedna je týden stará, kdy si stěžoval, že ČR musí Rusku zaplatit 4 miliardy za nedokončenou realizaci jakéhosi projektu. Druhá je z dnešního dne, kdy analytický útvar ministerstva financí zablokoval všechny účty ruské ERB banky, která jako první u nás získala bankovní licenci. Dle zpráv z roku 2014 vedla tato banka na účtech 4,5 miliardy korun.

Odborníci se vyjádřili, že postup MF je naprosto nestandardní.

Otázka zní, je to vydírání nebo je banka v problémech? Aby MF zablokovalo účty banky musí do tří dnů podat trestní oznámení. Ta lhůta uplyne dnes. Jaký to bude mít dopad na vzájemné vztahy?

*   *   *

V prosinci pojede Putin do Japonska.
Oznámil to Peskov – s tím, že návštěva je již připravená, jen není ještě upřesněné místo setkání – jestli přímo Tokio nebo jedna z jeho prefektur.
Peskov ještě zmínil, že vztahy Moskva – Tokio nabírají „pozitivní dynamiku“ a dříve nebo později dojde k „průlomu ve vztazích“.
Japonci si od Putinovy návštěvy slibují uzavření mírové dohody.
https://russian.rt.com/article/325385-peskov-soobschil-o-prorabotke-vizita-putina-v
(z toho je patrné, že už i Japonci se vymaňují z područí USA)

*   *   *

V televizním duelu Sergeje Železnika bylo americkému novináři vpáleno do ksichtu, že v Sýrii i v samotném Aleppu působí 5000 amerických poradců a to je ten pravý důvod západního křiku kvůli bombardování ….

http://www.zvedavec.org/vezkratce/13423/
https://russia.tv/video/show/brand_id/60851/episode_id/1378876/

*   *   *

"KGB" se vrací v plné síle, jak se o tom zmiňoval Pjakin v posledním vystoupení. Dojde ke sjednocení vnitřní kontrarozvědky (FSB) a vnější rozvědky (SVR) sídlící v komplexu Jaseněvo u Moskvy. Vznikne nová mohutná bezpečnostní organizace, která spolu s rozvědkou generálního štábu (GRU) bude tvořit jádro bezpečnostních složek Ruska.

http://zpravy.idnes.cz/putin-rusko-kgb-tajne-sluzby-diu-/zahranicni.aspx?c=A161007_144355_zahranicni_ert

*   *   *

Panarin (profesor MGU) ozřejmil svoji verzí důvodů, proč Francie předložila RB OSN svoji rezolucí o zastavení bojů v Aleppo a vývodu vojsk ISIL z obklíčení. Také ta verze vysvětluje nezájem Hollanda o setkání s Putinem v Paříži 19.10.2016.
Podle verze Panarina, spolu s vojsky ISIL se v obklíčení ocitla 1. rota 2. pluku Francouzské cizinecké Légie, která měla být dislokována na Korsice. Tato rota se specializuje na boj v městské zástavbě.
https://vk.com/id163797967?w=wall163797967_50341%2Fall

Mimochodem, takový precedent už byl. V roce 2012, ve městě Holms byli zajatí více, než 100 francouzských výsadkářů.
http://colonelcassad.livejournal.com/662391.html

Podle Panarina je velmi pravděpodobné, že v obklíčení města Aleppo se ocitli i britští vojáci.
Celkem by to vysvětlovalo neskutečnou západní hysterii ohledně bombardování „syrských civilistů“ a „ruských válečných zločinů“ v Aleppo.
Připomínám, že podobnou hysterií západu jsme pozorovali po vybombardování v Sýrií bunkru se západními „poradci“.

*   *   *

GENERÁLNY ŠTÁB OZBROJENÝCH SÍL RF: Americký globálny systém protiraketovej obrany ohrozuje bezpečnosť Ruska a Číny a narúša strategickú stabilitu …
http://news-front.info/2016/10/11/globalnaya-sistema-pro-ssha-ugrozhaet-bezopasnosti-rossii-i-knr-narushaet-strategicheskuyu-stabilnost-genshtab-vs-rf/

GENERÁLNY ŠTÁB OZBROJENÝCH SÍL RF: Moskva a Peking pracujú spoločne na tom, aby sa minimalizovala možnosť poškodenia zo strany amerického globálneho systému protiraketovej obrany …
http://news-front.info/2016/10/11/moskva-i-pekin-sovmestno-rabotayut-nad-minimizaciej-vozmozhnogo-ushherba-ot-amerikanskoj-pro/

PS: to znamená, že už ich raketové velenia a osadenstvo pracujú a reagujú SPOLOČNE pri útoku.

*   *   *

USA malují svoje stíhačky F-18 do ruských barev. Příprava k false-flag v Sýrii? Fotky zveřejnil kanadský novinář a způsobily pozdvižení.

https://www.rt.com/viral/362321-us-jets-russian-colors/

 

Diskusní téma: Střípky dne 11.10.2016: Americký false-flag, Putin v Japonsku a další

False flag? -> Dementi

Jakub | 14.10.2016

Ohledně té "ruské stíhačky" přemalované z F-18, je to demagogie, v originálním zdroji od samotného novináře Christiana Boryse je hned pod fotkou uvedeno, že se jedná o standardní nácvik souboje s nepřítelem, za jejímž účelem se vlastní stíhačky přemalovávají aby piloti trénovaný na takovéto cíle, neměli psychických zábrany zmáčknout spoušť.

Ze střípků to vyznívá tak. že se jedná o něco neobvyklého a šokujícího. Tím tvoříte informační pole, které by v následku pro čtenáře-konzumenty neslo zpochybňování veškerých přehmatů letectva RF. Každý pilot, nebo velitel, se může dopustit chyby a způsobit katastrofu - bombardování civilních cílů. Pokud takové chyby se dopustí, je třeba jeho chybu analyzovat a nesprávné rozhodnutí podrobit kritice a navrhnout opatření, aby se minimalizovala možnost chyby se znovu dopustit. Pokud se tak nestane a namísto toho nastoupí "ukrývání", tvorba konspiračních teorií aj. tak se jen nahrává trockistům ve vedení, aby jim to prošlo a v dlouhodobém horizontu poškodily důvěryhodnost RF...

Stručně co chci říct -> nedávejte komentáře ke střípkům s tak zavádějícím obsahem. Bude to působit více škody, než užitku.

Putin do Francie nepojede

M.C. | 11.10.2016

https://www.rt.com/news/362341-putin-france-syria-talks/

jméno politika

M.C. | 11.10.2016

Ten politik je Stefan Mistura a mám dojem, že je zmocněncem OSN pro Sýrii.
Mistura není přímo spoluautorem rezoluce, ale snaží se dostat z Aleppa členy an-nusry. Včera jsem o tom četl nějaký článek v ruštině.

Přidat nový příspěvek