Stíhačka USA se pokusila na obloze nad Sýrií přiblížit k ruským letounům (aktualizováno!)

19.06.2016 12:16
TauRus
 

Stíhačka USA se pokusila na obloze nad Sýrií přiblížit k ruským letounům, které plnily bojový úkol, a navázat s nimi spojení. Když odpověď nedostala, vrátila se na základnu.
Pentagon obviňuje ruské VKS, že bombardují opoziční síly, které bojují s ISIL a jsou podporovány USA. Ruská strana nařčení odmítá – nebombarduje žádnou opozicí, která dodržuje příměří.
http://www.vz.ru/news/2016/6/18/816714.html

 

Ex-předsedkyně gruzinského parlamentu Sofiko Burdžanadze obvinila bývalého prezidenta Gruzie Saakašvili, že v roce 2008 bombardoval spící Cchinval zakázanými kazetovými bombami.
Podle její slov, k takovému závěru došla i komise EU vedená švýcarskou diplomatkou Hajdi Taljavini, která zkoumala okolnosti tohoto konfliktu.
Kdyby se Saakašvili choval normálně, válka by vůbec nebyla, je třeba už to konečně říct.
http://www.vz.ru/news/2016/6/18/816713.html

Doufám, že jednou Saakašvili se dostane na lavici obžalovaných mezi vojenské zločince.

 

Hvězdně-pruhovaný vlajkopád a Hillary
https://lh3.googleusercontent.com/-HS_W3dC6Jos/V0ybm6XOzQI/AAAAAAAAT1Y/eAlUKyJPPCIGEiUxICM48mP34iFV2Np2g/w405-h270-p-rw/30.05.16+-+1

 

Nedávno dal Lavrov ultimátum – kdo z opozičních skupin bude porušovat příměří, toho bude Rusko považovat za teroristu nezávisle na tom, co si o nich myslí USA. Ultimátum v dějství.

 

Aktualizace:

Už se projasňuje, koho tam bombardovala ruská letka. Píše o tom The Telegraph.

https://cont.ws/post/298202

Američané vycvičili elitní povstaleckou (opoziční) skupinu “Nová syrská armáda”, samozřejmě že pro boj s “Islámským státem”. :) Na tu skupinu utratili spoustu peněz a vybavili jí nejmodernějšími zbraněmi. Tato skupina koordinuje svoje úsilí se spěcnazem USA, Británie a Jordánska. Při posledním náletu ruská letadla zničila asi polovinu této “Nové syrské armády” a kvůli tomu je celý humbuk.
Proto Hillary volala po vytvoření bezletové zóny nad Sýrií, načež jí Pentagon odpověděl, že potom by někdo musel dát svolení sestřelovat ruská letadla, což by, samozřejmě, vyžádalo odvetná opatření. A jelikož ta odvetná opatření nikdo v USA nechce, tak se omezili jen na pokus o kontakt s rus. letadly a to je všechno. Své “armádě” pomoci nemohli a ta je hned obvinila z toho, že USA na ní nezáleží.
Jaké skutečné cíle má tato “armáda”, je doufám všem jasné. A Pěskov správně odpověděl, že “opozicí, která dodržuje příměří”, ruská letadla nebombardují.

Viz také:

Zlikvidovali vo štvrtok Rusi v Sýrii americkú jednotku?
http://www.novarepublika.cz/2016/06/zlikvidovali-vo-stvrtok-rusi-v-syrii.html

 

Diskusní téma: Stíhačka USA se pokusila na obloze nad Sýrií přiblížit k ruským letounům

chyba v překladu

M.C. | 20.06.2016

Pa rússki ,, v dějstvii" znamená ,,v chodu, v činnosti, v účinnosti, v platnosti".
V tomto případě by bylo asi nejlepší ,,v platnosti".

nova vlna provokacii USA

svantovit | 20.06.2016

voci Rusku suvisi s tym,ze potrebuju dramaticky vyostrit situaciu pred volbami v Rusku.Zvysit tlak,demonizovat Putina a jeho vladu s cielom pokusu o Majdan v Rusku,rozclenenie Ruska o ovladnutia jeho zdrojov,ktore su cielom od nepamati.Provokacie budu narastat ako v Syrii,tak na vsetkych frontach,vratane sportu.USA a zapadne kridlo GP stavili vela na to,aby podkopali a znicili Rusko,pretoze iba tak mozu vytvorit svoje vysnivane imperium a zahojit sa na jeho zdrojoch,otazkou je kedy im dojde ze je to nerealne pretoze zufalost zapadu je ocividna ako je priehladna aj ich hra v ktorej hraju vabank.

Re: nova vlna provokacii USA

M.C. | 20.06.2016

Zatím jsou ty provokace vůči Rusku organizovány tak amatérsky, že spíše podněcují lidi k podpoře Putina.
Ať už se jedná o hospodářské sankce, zákaz jízdy Nočních vlků, vyřazení ruských atletů z olympiády, Eurovizi, tvrdý postup proti fotbalovým fanouškům ve Francii.

Re: Re: nova vlna provokacii USA

Cico Ciciak | 20.06.2016

Niekedy mám pocit, že tie "opatrenia" západu voči Rusku sú zámerne robené zhora tak amatérsky, aby to vyvolalo práve opačný efekt, teda ešte väčšiu nenávisť voči USA. Slepá ovca vidí len anti-ruskú propagandu, ja vidím už minimálne roky cielenú anti-americkú "propagandu", na podkopávanie ich aury dokonalosti, o ktorej boli ovce v minulosti tak výdatne presviedčané. Minimálne v poslednej dekáde (vidieť to už od doby 911) sa situácia zmenila na svoj opak.

Přidat nový příspěvek