Situace v Mariupoli od obyvatel města

21.01.2015 23:34

ТаuRus |

Vypadá to, že v Mariupoli začínají panikovat, přitom velmi prudce a teprve dnes!:) Během půldne spousta novin:
1. ve středu města většina obchodů se bleskově zavírá a pronajímá za směšně nízké ceny,
2. V Sartanu, 23.12. vyhozený do povětří most, je problém opravit, navíc je potřeba 7.2 mln hriven!
3. otázka mobilizace se v Mariupolu řeší bez tisku, utajeně, (ale také bez výsledků - stěžoval se primátor - moje pozn.)
4. Někdo měl potřebu odtajnit místo dislokace sílových struktůr v Mariupoli!
5. Závody jsou před kolapsem, protože není odkud přivézt suroviny (nedávně vyhozený most na hranici se Záporožskou oblasti).
October píše, že k Mariupoli VSU stahuje síly, ale přitom odhaluje jiné úseky fronty. Opolčení už prorazilo přes 2 blokposty, zbývá poslední. Předpoklad Octobera - Mariupol VSU bombardovat nebude, nechají tam část pravoseků na obranu, ale pokud obyvatele a odboj budou aktivní, tak se spakují a odejdou sámi.
Kéž by...
http://ivanoctober.livejournal.com/873069.html

P.S.Opolčení je odhodlané Mariupol dobýt.


duj68 |

prave som cital ze ukri su v mariupoli v panike. Najvovsie spravy tiez hovoria o tom ze sa dviha Charkovska partizancina az natolko, ze nacgardi museli v oblasti obsadit niektore strategicke objekty. No, asi s bude rozsirovat uzemie. Podla vsetkeho co som za posledne dni cital, domobrana je pripravena obranit sa , aj nastupit. Caka sa len na rozkaz. Myslim ze Mariupol pojde medzi prvymi.

Rozmyslam uz nejaky cas co s tym "nastupom" zase urobi nove primerie. Prave rokuje normandska stvorka a vsetci maju naponahlo. To by mohlo skrizit plany nadobro .... A mozno Lavrov este chvilku pocka ....


ТаuRus |

Panarin reaguje, jako na zavolanou, přímo na tebe, zrovna jsem ho dočetl :))
Igor Panarin
Михаил! Иллюзии уже рассеиваются, а КРымэнерго сегодня национализировали...Значит зеленый свет на освобождение Мариуполя и далее — на Запорожье дан

Iluze už se rozplyvají a KRYMenergo dnes znárodnili...Znamená to, že zelenou dáli na osvobození Mariupole a dále - na Záporoží.

Bylo by to přesně podle taktiky Putina. Nejdříve navrhne dobré řešení...,když druhá strana odmítne, přitvrdí a potom navrhne hořší (pro tu stranu) řešení..., když ani poté nepochopí, tak už žádné návrhy nepříjdou a vyřeší se to jinak. Jsme v polovině procesu. Nejdříve vezmou Mariupol, možná ještě něco a potom opět navrhnou smír...