Severní Korea nemá zájem vést s USA rozhovory o omezení jaderných zbraní

16.07.2017 21:36
Lin
 

Severní Korea nemá zájem vést s USA rozhovory o omezení jaderných zbraní. Nesedne s USA k jednacímu stolu do té doby, dokud budou USA vést nepřátelskou politiku vůči Severní Korei.
- USA musí pochopit fakt, že dokud neukončí svou nepřátelskou politiku vůči KLDR, jaderný a raketový program se nikdy nestane předmětem rozhovorů a dialog o denuklearizaci KLDR nebude možný nikdy. Rozhovory o „globálních akcích“, kde je suverénní stát obviňovaný ze schopnosti sebeobrany, jsou živým důkazem silové politiky Trumpova stylu, kdy jsou americké zájmy prosazovány na úkor druhých. –

KLDR v americký svátek Den nezávislosti úspěšně vyzkoušela novou raketu, údajně mezikontinentální. USA vnesli o den později do OSN rezoluci o dalších sankcích vůči KLDR a hrozili také vojenským vpádem. Rusko a Čína tuto rezoluci nepřijaly. Prý – chování KLDR je sice nepřijatelné, ale cesta síly není vhodná. Navrhují diplomatická jednání a konzultace. KLDR by měla dost nějaké záruky, že nebude napadena a to jak ze strany USA, tak Japonska a Jižní Korei.
https://russian.rt.com/world/article/409432-phenyan-vashingtonom-peregovory

 

Diskusní téma: Severní Korea nemá zájem vést s USA rozhovory o omezení jaderných zbraní

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek