Šéf francouzské rozvědky: Rusko se nikdy nechystalo zaútočit na Ukrajinu

12.04.2015 11:32

maru |

Francie: "Zjištění NATO o tom, že se Rusko připravuje k útoku na Ukrajinu, neodpovídaly skutečnosti," prohlásil 25. 3. 2015 na uzavřeném zasedání komise pro obranu v Národním shromážděním Francie velitel francouzské tajné služby, generál Christopher Gomar.

"NATO oznámilo, že se Rusko připravuje k útoku na Ukrajinu, ale naše poznatky tuto hypotézu nepotvrzovaly. Rusové nerozmísťovali žádná velitelská stanoviště ani logistickou podporu včetně polních nemocnic, aby bylo možné uskutečnit vojenskou invazi," odpovídal generál na otázky komise. „Další vývoj potvrdil, že jsme měli pravdu. Současný problém NATO spočívá v tom, že v něm hraje rozhodující roli americká rozvědka."

Podle Gomara především události na Ukrajině ukázaly, jak je pro Francii důležité mít svou vlastní výzvědnou síť.

V ruské Dumě přirovnali výpověď generála Gomara ke studené sprše na antiruskou hysterii Západu:
"Generál Gomar vypověděl pravdu o situaci na Ukrajině a zároveň tím obvinil americkou rozvědku z plnění politického zadání."
 

Zdroj: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1895518 / zvedavec.

 

Hox: "...jak je pro Francii důležité mít svou vlastní výzvědnou síť."

tento výrok je vševypovídající, fakticky NATO existuje už jen na papíře, v reálu jsou bojové složky USA, jsou bojové složky států Evropy, ale akceschopnost je paralyzována obrovskými vnitřními rozpory. Evropská "elita" chápe, že pro Evropu je naplánována role zaniknout pro blaho Ameriky a brání se, toto prohlášení šéfa francouzské rozvědky je toho signálem.

 

Diskusní téma: Šéf francouzské rozvědky: Rusko se nikdy nechystalo zútočit na Ukrajinu. Zlom?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek