Schengen je kaput?

16.01.2016 21:50
TauRus |

 

Rakousko ruší fungování Schengenu a zavádí totální kontrolu na všech svých hranicích. Lidi z Blízkého východu a Afriky budou kontrolovat co nejdůsledněji, prohlásil rakouský kancléř.
Do země pustí jen ty utečence, kteří dostali oficiální právo na azyl. Ostatní budou deportováni do jejich vlasti. Čeká to i migranty, které chytnou bez dokladů uvnitř země.
http://www.kp.ru/daily/26481.5/3351066/

Tak…a teď začne kolotoč. Kam, si myslíte, že se otočí hlavní proud?

 

Diskusní téma: Schengen je kaput?

neveril by som na 100%

popolvár | 17.01.2016

Rakúsky premiér Faymann je taký "kam vietor, tam plášť riťolezec"... Potrebujú predovšetkým upokojiť obyvateľstvo aby predišli nepokojom, a tak vyhlásili, že uzatvoria hranice. Otázkou je však komu všetkému a ako rýchlo budú azyl poskytovať.
Niečo sa však aj tak deje, lebo vo vláde došlo k rošádam a za ministra vnútra bol vymenovaný nečakane policajný prezident spolkovej krajiny Burgenlad ( a to ešte dva dni pred vymenovaním sa o ňom písalo ako o novom ministrovi ozbrojených síl.)

trasy imigrantů

Karel | 17.01.2016

Orbán zachránil SR aČR před prvním náporem. Migranti se nemohli roztáhnout do šíře. Ale nyní je situace jiná. Myslím si, že jim zbývá pro přechod jedině Ukrajina, která je s radosti nasměruje na Slovensko a do Polska. Prasačenko bude chtít vytloukat kapital na Mutti Merkel po vzoru Erdogana a pošle sem i pár banderovských hochů.

Re: trasy imigrantů

Dušan | 17.01.2016

Tiež som nad tým rozmýšľal. Asi budeme na východe stavať plot. Ak sa nič nezmení ohľadne podporovania migrácie.

Re: trasy imigrantů

IGO | 18.01.2016

Mezi Ukrajinou a EU (Polskem a Slovenskem) už docela drsný plot stojí, Němci tam školili pohraničníky, jak střežit Schengenské hranice. Tama dle mě cesta pro migranty nevede....

Nebojme sa!

Interbuo | 17.01.2016

Hoci Slováci si vlastné peniaze zošrotovali, nepamätáte si, ako sme raz-dva zaviedli vlastnú korunu? Bolo to síce pod nátlakom Čechov, ktorí mali svoje Kč vytlačené už dávno predtým kdesi v Argentíne, ale zvládli sme to: Aj teraz to zvládneme! Verte mi!

Re: Nebojme sa!

Cico Ciciak | 18.01.2016

Snáď si "vytlačíme" raz-dva aj našu zlikvidovanú socialistickú armádu!

Re: Nebojme sa!

nula | 18.01.2016

A třeba to bude ten impuls pro to, jak říkal súdruh Pjakin, znovuspojenie Česka a Slovenska do jednoho štátu, abyste nemuseli tlačit (abyste se nepos... :) ) ?

.

Cico Ciciak | 16.01.2016

No ešte si počkajme na prax, že koľkým budú udeľovať azyl a koľkých kopnú do prd...!

NIeje to celkom všetko

Dušan | 16.01.2016

http://cz.sputniknews.com/politika/20160116/2147498/rakousko-pozastavi-ucast-schengen.html

Zdása že sa začínajú aj vyhrážať:

"Předseda spolkové vlády (rakúskej) také slíbil, že bude blokovat poskytování finanční pomoci všem zemím, odmítajícím přijímat přistěhovalce."

Ale to vyzerá zo šengenom veľmi zle. Mimochodom čo som čítal tak jeden nemecký predstaviteľ povedal, že ak nebude šengen nebude euro (asi vyhrážka rakúšanom).

Re: NIeje to celkom všetko

Cico Ciciak | 16.01.2016

Koho myslíš, že to bude trápiť viacej - 4. ríšu alebo rakušákov?!

Re: Re: NIeje to celkom všetko

udo | 17.01.2016

Rakúšania šilingy nespálili.
Majú to v trezoroch po zemi.
Myslím do 3 dni ich môžu znovu zaviesť.

Skúsenosti z monarchie, revolúcie, Woerglu, roku ´55 atď, vyjednané podmienky so spojencami a GP.. sú niekedy skúsenosti na nezahodenie..

Re: Re: Re: NIeje to celkom všetko

Cico Ciciak | 18.01.2016

Však som práve narážal na to, že na zrušenie eura doplatia hlavne nemci.

Re: Re: Re: Re: NIeje to celkom všetko

nula | 18.01.2016

Však možná právě o to jde ve výsledku. Ono přece jen Německo ve varu je pro vytvoření nestability v Evropě daleko výhodnější, než Rakousko ve varu. :) 81:8,5 milionům obyvatel a poměr velikostí armád mluví jednoznačně "ve prospěch" Německa. :)

Přidat nový příspěvek