Rusko zničilo desítky objektů ISIL za jediný den

10.10.2015 21:13
Lin |
 

Za jediný den zničily nálety ruských letadel 29 polních bojových táborů IS a 23 táborů opevněných, vybavených těžkou technikou. Zničily i velké opevněné centrum v Aleppo, vybavené minomety i protiletadlovými děly. Přesným zásahem bombou “Betab500″ byly zničené muniční sklady i sklady s potravinami.
https://russian.rt.com/article/122569
https://russian.rt.com/article/122568

Pro Rusy jsou bojové lety velmi odpovědnou, náročnou a přesnou akcí – bez nároku na chybu. Stačí jediná chyba, kdy bomba zasáhne civilní cíl – a ze zachránců se rázem může stát v očích Syřanů agresor.
Zatím se to nestalo, Syřané jásají a Rusko podporují. Dosud již bylo zničeno víc jak 40% igilácké infrastruktury. Syrská armáda postupuje, za den se jí podařilo plně osvobodit 8 míst.
Náměstek ministra zahraničí Sýrie řekl, že “koalice USA” měla za cíl ne boj proti IS, ale protahování konfliktu. Teprve po zásahu Ruska (který je polde všech pravidel a se souhlasem syrské vlády) se situace začala rychle měnit. Náměstek také zdůraznil transparentnost ruských operací, kde velení informuje jak o použitých zbraních, tak o cílech, které byly zničené (což se u operací NATO neděje).
https://russian.rt.com/article/122517

A na závěr: Včera New York Times uveřejnily zprávu, že vláda USA končí s programem výcviku a výzbroje “umírněné syrské opozice”.
https://russian.rt.com/article/122424

 

Diskusní téma: Rusko zničilo desítky objektů ISIL za jediný den

Ide to do tuhého

Pancho Villa | 12.10.2015

Predseda Európskej komisie naznačil 10-10-2015, že Európa by mala zaujať ústretovejší postoj k Rusku, nezávisle od USA. „S Ruskom sa musí zaobchádzať slušne. Rusi sú hrdý národ, ktorý zohráva istú rolu vo svete. Netreba ich odpisovať, lebo sa rýchlo môžu znova pripomenúť,“ povedal Juncker a dodal: "Nemôžeme dovoliť, aby nám vzťahy s Ruskom diktoval Washington.“
- VYJADRENIE POSTOJA JUNCKERA NIE JE NAHODNY I KED PRE USA NECAKANY UDER. JE LEN OTAZNE KTO BUDE NA STRANE JUNCKERA KED ZACNU VOCI NEMU INTRIGY S ULOHOU JEHO ODVOLANIA ZO SUCASNEJ FUNKCIE.
- Juncker si uz zrejme uvedomuje a preto pripravuje svoju novu poziciu, lebo dobre tusi, ze Rusi urobia kratky proces s tzv. "kalifatom", ktory bol vyrobeny a diskrétne podporovany vojnychtivymi amer. & NATO gangsterkymi strukturami...
- Rusi za tak kratku dobu dosiahl prilis vela, to veru v NATO nikomu nevonia, preto Saudska Arabia prislubuje, ze dozbroji kafifat efektivnejsimi americkymi zbranami. Viac ako 50 saudskych klerikov vyhlasilo proti Rusku dzihad... preto Ashton Carter - amer. minister obrany - na stretnuti NATO v Bruseli prorokoval Rusku, ze Rusi v Syrii vnajblizsich dnoch pocitia straty...

Přidat nový příspěvek