Rusko se stalo největším světovým exportérem obilí, příjmy z obilí převyšují příjmy z prodeje zbraní

10.06.2016 13:29

Hox

 

Уборка урожая зерновых. Архивное фото

 

Díky sankcím a kontrasankcím, programu nahrazení importu a podpoře zemědělství se Rusko v roce 2015 stalo největším světovým exportérem obilí, předběhlo USA, přitom od rozpadu SSSR do roku 2002 bylo Rusko čistým dovozcem obilí.

Bloomberg také poznamenává, že díky slabému rublu jsou příjmy Ruska z exportu obilí vyšší, než z prodeje zbraní, kde zaujímá 3. místo ve světě.

 

Bloomberg: Rusko vydělává na jídle více, než na zbraních (rj)

 

Diskusní téma: Rusko se stalo největším světovým exportérem obilí, příjmy z obilí převyšují příjmy z prodeje zbraní

doplním

Spektátor Čumilovič Puk | 11.06.2016

Dle tohoto článku bývalý SSSR, kdyby býval byl realizoval plán Stalina na rozsáhlou zemědělsko-ekologickou kultivaci Ukrajiny, jižního Ruska a SZ Kazachstánu, tak ta země mohla produkovat potraviny pro cca 1,2 miliardy lidí... Tedy 145 mil. Rusko i tak musí mít dnes potenciál na zemědělskou produkci pro 600 mil. lidí, pokud plán Stalina nějak opráší... A bez oprašování plánu i tak musí mít potenciál obrovský. Viz. tento skvělý článek: http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2015/08/posledni-uder-stalina.html

Re: doplním

Cico Ciciak | 11.06.2016

V Rusku môže kľudne žiť aj miliarda ľudí, pokiaľ budú vedieť, ako majú správne, t.j. s mierou žiť!

Rusko

svantovit | 10.06.2016

zatial zo sankcii profituje,avsak zakony geopolitiky vravia ze Europa sa tak ci tak bez Ruska nezaobide,teda bez Ruskych zdrojov.Osobne sa obavam,ze lokaji v EU uverili USA a stavili na rozvrat a parcelovanie Ruska,co dopadne pre Europu skutocne zle.Rusko posiluje a stava sa sebestacnejsim,co drazdi severoatlanticke kridlo a neustale rastie riziko lokalnych konfliktov,ktore mozu prerast do ovela horsej katastrofy.Pravou tragediou Europy je skutocnost,ze nema suverennu politiku a podriaduje sa nepriatelskej skrachovanej velmoci,ktora navyse nie je ani kontinentalnym partnerom,je tym,cim vzdy bola cudzi a nepriatelsky element,ktory umyselne skodi a vytvara Europe tragedie,na ktorych tuzi zarabat ako vzdy v historii.

no vida

xzx | 10.06.2016

jak málo stačí... člověk si říká zda by to třeba i s tou naší potravinovou bezpečností nemohlo vypadat stejně, kdyby se na polích místo řepky a skladišť hypermarketů pěstovalo jídlo pro lidi...

V každém případě dobrá zpráva i globálně, když bude Rusko záštitou dostupnosti čistých, geneticky nekontaminovaných potravin, nedovolí si monsa(ta)nto a spol. zajít ve svých genocidních plánech příliš daleko.

Přidat nový příspěvek