Řecko možná rozhodne o budoucnosti eura

06.01.2015 20:53

vasik |

Euro je potřeba oslabit, což mágové finančních trhů bezvadně umí. Dolar se ještě nějakou dobu udrží, než ho nechají padnout. Tisk dolarů je pečlivě evidován a dolary jsou označovány tak, aby se v případě měnové reformy daly vyměnit různě očíslované série bankovek v různém kurzu, tedy výhodněji u „spřátelených zemí“, naopak nevýhodně těch, které cirkulují v Rusku nebo Číně. Tak se lze elegantně zbavit ekonomicky nebo politicky nevhodného věřitelského hmyzu.
Dne 25. ledna 2015 se budou konat parlamentní volby v Řecku. Situace vypadá na to, že ze hry vypadávají tradiční politické strany. Schäuble, Draghi a Merklová mají plán jak konzervativní stranu Samarase zachránit.
Dne 14.1.2015 přednese předseda Nejvyššího evropského soudního dvora návrh ve věci C-62/ 14, kterým by měl být odsouhlasen návrh prezidenta ECB Maria Draghiho a legitimizován program OTM Evropské centrální banky, který by umožnil výkup státních dluhopisů. Pokud se tak stane, pak si Evropský soudní dvůr uzurpoval politický mandát, který je v rozporu s jeho deklarovanými hodnotami. Bude-li o návrhu kladně rozhodnuto, odpustí se Řecku část dluhů, napakují se v Řecku bankomaty pro případ útoku na banky před volbami a tím se pomůže tomu, aby zvítězil Samaras. Řecko je Trojským koněm Evropy. Na něm se pak svezeme všichni. ECB natiskne peníze, odkoupí od bank státní dluhopisy a země se ocitnou na cestě ke vzdání se rozhodování o svém státním rozpočtu a ke konci suverenity národních států.
http://e-republika.cz/article2951--ecko-mo-na-rozhodne-o-budoucnosti-eura