Rázné kroky Ruska na Blízkém Východě

30.09.2015 18:15

TauRus |

 

Poté, co Saúdové pohrozili s podporou ozbrojené opozice (i vojenskou) v Sýrii, Asad hned požádal Rusko o vojenskou pomoc, Putin požádal Radu Federace o povolení použít sílu v zahraničí, Rada to ihned schválila. Bezprecedentní rychlost a povaha reakce.
Ve světle posledních pohybů Saudské arábie (SA) – investice v Rusku, kontrakt na jaderné elektrárny v SA (100 mld.), a žádost o zakoupení ruských tanků, 2x po sobě jdoucí události v Mecce, za kterými jsou vidět uši Izraelu a USA, mě přijde nelogické, že by se Saúdové chtěli s Ruskem rozhádat. Navíc, Putin před světem potřebuje alibi k rychlému nasazení armády v Sýrii, ať jednání s USA dopadnou, jak dopadnou. Co, když mu to alibi poskytli Saúdové? Až příliš rychle události dostaly spád. Tahle fotka je též dost vypovídající:
http://mpsh.ru/uploads/posts/2015-05/1432195783_voda.jpg

A co Saúdové? Pro ně je to také výhodné, protože USA jím nemohou nic vytknout…A potom hned následovalo prohlášení Kerryho, že se sesazením Asada USA mohou posečkat.

V SA si také určitě moc dobře uvědomují, že když i Čína poslala lodě do Středozemního moře a prohlásila své odhodlání s ISIL bojovat, stavět se na stranu outsidera, který v OSN dostal co proto, není žádná výhra. Protože je jen otázkou času, kdy USA ztratí svůj vliv na Blízkém východě úplně.

O Turecku se psalo, že bombardovalo pozice Kurdů na území Sýrie. Ale už se nepsalo, že před tím Kurdové v Turecku provedli teroristický útok, při kterém zahynulo asi 20 lidí. Tudíž zatím Kurdové hrají na ruku Americe v rozeštvání všech zúčastněných stran konfliktu. Proto snaha Putina získat je na svoji stranu má své opodstatnění. Nicméně bude záležet na pozici všech zemí, kde žijí Kurdové, jak ten problém vyřeší. Protože oni bojují za samostatný stát. Proto, kooperace mezi Tureckem, Sýrii, Irákem a Íránem je nevyhnutelná. A vytvoření Kurdského státu také. Jinak bude konflikt bez konce.

 

A hned na to vystoupení Sergeje Ivanova:
Rusko je jedinou zemí, která bude používat vojenskou sílu legitimně. USA, země Západu, stejně, jako Izrael, Liga arabských států, Saudská arábie, bombardují v Sýrii nezákonně (!). Připojte se k Rusku a ZÁKONNÉ SÍLE!
http://cont.ws/post/127783

 

Pozn. Hox: Rusko poslalo do Sýrie letectvo a vyzvalo USA opustit vzdušný prostor Sýrie. Pokud USA poslechnou, nastane rozkol mezi "elitami" USA, pokud neustoupí, riskují několikanásobné fiasko a konflikt, na který nejsou připraveni ani psychicky, ani techniky, navíc když je proti nim naladěn téměř celý svět.

 

Diskusní téma: Rázné kroky Ruska na Blízkém východu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek