Rada Evropy

29.01.2015 11:36

Lin |

Noční zasedání Rady Evropy docílilo svého - tj. vyloučilo Rusko do dubna z Parlamentního shromáždění Rady Evropy (tj. Rusko pozbylo svého hlasu, nesmí se účastnit žádných misí, být součástí komisí atd.).
Hlasování probíhalo opakovaně, byl mírněný původní návrh, nakonec odhlasovali velmi těsně -35 pro a 34 proti. Potěšující je, že jmenovitě Slovensko, Rakousko a Maďarsko se zasloužily o zmírnění návrhu (původní návrh byl rok, pak půl roku - nakonec je to jen do dubna).
Rada Evropy se tak dostala do situace, která mu výrazně zkrátila život (v takovém pořádku, jako nyní je). Na poslance byl vyvíjen silný nátlak, aby hlasovali proti Rusku, byli vystaveni i výhrůžkám, že budou zbaveni své funkce a dostanou se na černé listiny.
Nejen, že je jasně vidět, o čem je dnes tato "mezinárodní organizace" (prodloužená ruka politiky USA), ale bez Ruska se situace na UA jen výrazně zhorší...

http://russian.rt.com/article/71192
http://politikus.ru/articles/41641-klub-evrosamoubiyc.html
http://russian.rt.com/article/71341

K situaci:
Již před pár dny byli ruští poslanci v Radě Evropy napadeni ukrajinským delegátem (napadeni silou - tj. pěstí, a ještě na ně vylili červenou barvu - prý "za Mariupol").
Předevčírem (nebo včera? nevím) schválila ukrajinská Rada, že DNR a LNR jsou "teroristickými organizacemi". Nyní, po odstavení Ruska, se v Radě Evropy určitě znovu pokusí toto protlačit (o předchozím neúspěšném pokusu jsem již psala). Pokud toto bude schváleno, nastávají pro obě republiky úplně jiné podmínky... Jaké - snad nemusím vysvětlovat.
V kontextu s opakovaným lhaním UA, že v Novorusku bojují s ruskými vojáky (a že to oni mají na svědomí jak Volnovachu, tak Mariupol, tak vlastně všechno to umírání), připomenu včerejší telemost mezi Kyjevem a Doněckem (odkaz jste tu včera dávali).
Souhrnně - všichni obyčejní Ukrajinci, kteří se účastnili (včetně jednoho z batalionu Azov) vcelku chápou, o co jde. Ti "spojení s funkcemi" (byla tam mj. i nějaká zástupkyně ministra války) si stále melou své - tj. - že UA bojuje s Ruskem, že v Novorusku je deset tisíc ruských vojáků, technika atd.
Tvrdí to navzdory tomu, že i nějaký uvědomělý novinář UA prohlásil, že tam nedávno byl, viděl leccos - ale nikde ty zmiňované ruské vojáky a techniku. Prostě - nikde.
Celkově na mě celý telemost (iniciativa novinářů, tuším, že z Live News) působil velmi nadějně = že pokud bude z rozhovorů vyločena kyjevská chunta, tak se věci mohou velmi rychle napravit.
A teď se oslím můstkem vrátím zpět k OSN. Mám podezření, že fašistická kyjevská "vláda" hraje o peníze, které očekává na "boj s terorismem". Od MMF nemůže žádné dostat,pokud je ve válečném stavu. Ale - "boj s terorismem"? To už je něco jiného...
Nebo - může jít i o pokus, že v "boji proti terorismu" nasadí USA své kobercové nálety, přesně takové, jakými oblažuje Irák nebo Sýrii, jakými "bojovala" v Libyii atd.
A toto vše na samé hranici s Ruskem...
Navíc Kyjev ví, že povstalce prostě sám nezvládne...