"Putin volal Obamovi, ten ho vyzval ke stažení z Ukrajiny"

26.06.2015 17:42

ТаuRus |

 

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/373438-putin-volal-obamovi-ten-ho-vyzval-ke-stazeni-z-ukrajiny.html

Článek jsem převzal z novinek.cz.
Chci jen upozornit na fakt, že není zřejmé, kdo komu volal.
Díval jsem se i na Kremlin.ru, tam není zmínka o iniciátorovi rozhovoru. První informace o iniciátorovi byla přes RIA novosti, asi se souhlasem Kremlu.
Jsou dvě možnosti - buď Obama volal Putinovi a kvůli zachování jeho tváře se napsalo, že zavolal Putin. To by byla dobrá varianta.
Nebo skutečně rozhovor inicioval Putin. V tomto případě by přicházela v úvahu možnost, že Putin se dozvěděl o nějaké chystané provokaci a zavolal svému protějšku, aby té provokaci předešel.
Každopádně rozhovor byl velmi vážný, protože bylo hned dohodnuto setkání Lavrov-Kerry a Nulandová (hlava State department) - Karasin MZ (Minsk-2).

Dnes se blížíme k ostré a horké fázi války. Americe už nezbývá moc času a proto napětí se bude stupňovat. Projevy toho napětí vidíme v pokusech iniciovat barevné revoluce na Kavkazu (Arménie) a ve Střední Asii (Kyrgyzstán), Sýrie, Kavkaz (ISIL) pokusy destabilizovat Evropu (migranti, válečná rétorika) atd.

 

NАТО posiluje obranu hranic v souvislosti s "hrozbou" z ruské strany. V Bruselu na setkání ministrů obrany zemi NATO potvrdili rozhodnutí zvětšit množství sil rychlého reagování z 13 tisíc do 40 tisíc lidí. Přední skupina bude mít 5 tisíc lidí a na místě dislokace mohou být během 48 hodin. Ministři taktéž rozšířili pravomocí nejvyššího velení spojenými ozbrojenými silami NATO a vytvořili štáby ve východních zemích aliance.
http://video.vesti-ukr.com/mir/4466-nato-narawivaet-sily-bolshe-voennyh-i-shtaby

Rada Evropy přijala rezoluci, podle které je Rusko "zemí - agresorem" a Krym "okupovaným územím". Odvetné kroky ze strany Ruska na sebe nenechají dlouho čekat.

 

Diskusní téma: "Putin volal Obamovi, ten ho vyzval ke stažení z Ukrajiny"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek