Putin na návštěvě ve Finsku – na pozvání finského prezidenta

02.07.2016 15:41
Lin


Nejdříve připomenu, že Finsko už nějaký čas koketuje se vstupem do NATO.
Prezident Finska byl za pozvání Putina kritizován už v okamžiku, kdy ho učinil. Švédská ministryně obrany “těžko chápala” takové pozvání a finský prezident (se jménem, co neumím ani napsat) jí odpověděl, že “poněkud zaspala dobu”.
Agentura dnes ze setkání prezidentů vypustila do světa tato Putinova slova:
“Nesmírně si ceníme neutrality Finska a máme to v úctě. Ale ne my budeme řešit tuhle otázku (myslí tím vstup do NATO). Když budu parafrázovat slova jednoho mého finského přítele, pak “NATO by velmi rádo bojovalo s Ruskem do posledního finského vojáka.”
Putin pak řekl, že s návrhy finského prezidenta souhlasí a že se bude muset přepracovat bezpečnostní systém přeletů nad Baltikem. Rusové nadnesou tento problém na nejbližší schůzce NATO v Bruselu – po varšavském summitu.
Pak je tam také vyjádření k WADA a dopingu (asi se na to ptali novináři):
“Měli bychom být našim kolegům z WADA vděční. A co nejpečlivěji se postavit k jejich informacím. A doufáme, že informace, které k nám budou přicházet nebo je sami budeme zjišťovat, budou, samozřejmě, objektivního charakteru.”
russian.rt.com/article/310509-vladimir-putin-nato-s-udovolstviem-by-voevalo

 

Diskusní téma: Putin na návštěvě ve Finsku – na pozvání finského prezidenta

Lenin ve Finsku

M.C. | 02.07.2016

A kdy jsme u toho Finska:

V SSSR se konala velká výstava obrazů mladých umělců na politická témata.
Jeden z obrazů nesl název Lenin ve Finsku, ale byla na něm vidět jenom postel, kde z pod peřiny čouhaly čtyři nohy (chodidla).
Jeden z členů poroty se ptal, co to má znamenat.
,,No to je Naděžda Konstantinovna Krupská se svým milencem", vysvětluje autor.
,,A kde je soudruh Lenin?"
,,No přece ve Finsku..."

Re: Lenin ve Finsku

Dagmar | 03.07.2016

tekovy druh modernismu nizke urovne

Putin ve Finsku

M.C. | 02.07.2016

Se nedivím finskému prezidentovi, že takto reagoval.
Jednak dotyčná opravdu zaspala dobu, ale hlavně, její prohlášení je drzost na hraně urážky hlavy státu.
Co má ministryně Švédska co pindat do toho, koho si pozve finský prezident na návštěvu. Kdyby vznesl diplomatickou cestou nějakou připomínku švédský král, tak budiž, je to stejná úroveň, ale někdo stojící v protokolu o dva stupně níže?

To je podobný případ, jako když Schapiro strkal nos do návštěvy čínského prezidenta. Hlavně že Číňan od nás odletěl do GB a odtud do USA.

Rusko-finské vztahy jsou vůbec zajímavé. Finsko bylo do WWI součástí Ruska, v roce 1917 se trhlo, následovaly sovětské pokusy ho znovu připojit, vedoucí k příklonu Finů na stranu Německa a po skončení WWII byl status Finska vyřešen smlouvou, kdy se SSSR zavázal respektovat nezávislost a územní celistvost Finska výměnou za to, že Finsko se nestane členem žádného protisovětského seskupení a bude ve svojí zahraniční politice zohledňovat zájmy SSSR, později Ruska. SSSR měl ve Finsku i nějaké hospodářské vazby.
Finové jezdili do Leningradu chlastat, když tam byl otec cca v roce 1985, tak ožralí Finové byli večer všude. Vodka, ruský šampus....
Finové nejsou pitomí, stát se nástupištěm k akcím proti Rusku není v jejich zájmu, akorát by na to doplatili.

Re: Putin ve Finsku

Pepan | 02.07.2016

V dnešní době nezáleží na tom zda je národ pitomí nebo ne, záleží na tom komu politici vlezou za určitý bakšiš do análu, je to v těchto státech stejné jako u nás že Bohůšu.

Re: Re: Putin ve Finsku

pavelka70 | 02.07.2016

Je to přesně tak Pepane! I PánBůh řekl opět Bohoušovi: Já vím, Bohouši, já vím!"

Re: Putin ve Finsku

Dagmar | 03.07.2016

vzdyt Pjakin o tom mluvi

Přidat nový příspěvek