Putin dnes v Itálii

10.06.2015 21:25

Lin |

Návštěva v Itálii je skoro u konce, Putin se vyjádřil, že je velmi spokojený s výsledky jednání.
Putin nejdříve otevřel Den Ruska na výstavě Expo 2015, pak se setkal s italským premiérem, v Římě pak s prezidentem a papežem Františkem. Nakonec plánuje navštívit neoficiálně Berlusconiho.
Největší význam mělo Putinovo setkání s papežem. Jednání trvalo přes hodinu. Připomínám, že proběhlo z iniciativy papeže. Předali si i dárky. Ruská strana darovala papeži plastiku s vyobrazením chrámu Krista spasitele a také několik svazků pravoslavné encyklopedie. Papež daroval osobně Putinovi medaili s vyobrazením anděla a řekl, že tento anděl přináší mír, solidaritu, spravedlnost a ochranu.
http://russian.rt.com/article/96760
Papež Putina požádal, aby předal Jeho svatosti patriarchu Kirilovi srdečné pozdravy.
Schůzka byla významná už jen z hlediska tlaku, který na papeže vyvíjejí různé vlády států. Papež přesto nehodlá veřejně "napomínat Rusko", natož souhlasit s nějakými sankcemi. Vatikán naopak vkládá do současného Ruska velké naděje jako do jediného významného partnera v boji proti islámskému terorismu a v ochraně křesťanů.
USA před Putinem papeže varovaly - prý "nevěřte mu ani slovo." Ukrajinský pohlavár řeckokatolické církve Ševčuk několikrát naléhal na papeže, že musí veřejně proti Rusku a Putinovi vystoupit, ale on vždy odmítl.
A to, že daroval Putinovi medaili s andělem míru, také o něčem svědčí...

 

Diskusní téma: Putin dnes v Itálii

Evropa a křestanství

Wana | 11.06.2015

Vypadá to, že za 5 min dvanáct se Vatikán probouzí a uvědomuje si, že existuje jen jediná země v Evropě a de facto na světe, která je schopna ochránit a zachovat to, z čeho se evropská civilizace zrodila - z křestanství.

Putin a papež římský.

pavelka70 | 10.06.2015

Kiril se nechtěl s Františkem setkat, a proto s Putinem nejel. Ani samostatně. Patriarcha už dávno dobře ví, že započatej definitívní boj Západní církve proti Východní-pravoslávné ruské církvi bude pokračovat s malým přispěním Františka Římského! Stejně kdyby se i setkali, tak by to bylo o pokusu obelhat Kirilla na nějaké ústupky. Plno kdejakých Západních kleriků, kazatelů, by chtělo svést hrdinnej boj za svou římskokatolickou víru na Veliké Rusi.Vždyť, bratru, jen si pomysli na ty stovky milionů věřicích, kteří by eventelně přešli na řim-kat.vyznání! Možná přeháním, ale dajme tomu alespoň těch 20%. To by byl přínos do papežské pokladny! Vono to stejně nějak putuje vodtud do FEDU, ale pořádnej balík by zbyl i na římské kléruse.A těch zlatých ruských darů, páni, ta Rus je přece obrovskej důl.No nic, zbývá jen doufat, že se velké religiózní hlavy nepochytnou, ale skutečně nějak společně zabojují proti evropskému nastávajímu US-islámu!

Re: Putin a papež římský.

Juraj | 15.06.2015

Prosím o kvantifikáciu, aké sumy a v akých menách tečú ročne (mesačne) z Vatikánu do FED-u. Vopred ďakujem za odpoveď - až teraz som si uvedomil, odkiaľ pramení bohatstvo majiteľov FED-u.

Přidat nový příspěvek