První zvoneček Erdoganovi

24.02.2016 18:35

TauRus|

 

Huffington Post: Erdogan = achilova pata NATO.
V originálu je název článku ještě drsnější: It’s Time to Kick Erdogan’s Turkey Out of NATO (je načase vykopnout Erdoganova krocana (Turkey) z NATO)

Země NATO musí pragmaticky vyhodnotit seznam zločinů prezidenta Turecka Erdogana a rozhodnout se, jestli takového spojence skutečně potřebují, píše Huffington Post.

Ještě nedávno si státy – členové NATO si neuměly představit, že jeden z nich zradí ostatní. Aliance nemá ani formální mechanismus vyloučení země, jejíž chování vychází zpod kontroly. Jenomže dnes tato chvíle nastala. Turecko se vzdálilo od svých spojenců natolik, že začalo podporovat teroristy tzv. “islámského státu” v boji proti Západu.
Když Erdogan přišel k moci, země se prudce otočila k autoritářství a náboženskému konzervatismu, ztratila přátelé a vtáhla se do konfrontací, které sama není schopna ukončit, počínaje eskalací boje s Kurdy, incidentem se sestřeleným ruským letadlem konče. A v době, kdy se tyto konflikty vyostřují, v ulicích tureckých měst vybuchují bomby, a soupeři se blíží ke hranicím státu, Erdogan trvá na bezpodmínečné podpoře ze strany NATO, říká autor článku.

Ale země aliance by se neměly v žádném případě poddávat se na provokace Ankary, která žádá, aby jí poskytli ochranu. Místo toho by země NATO měly zahájit proces, který pomůže určit, jestli existuje nějaké ospravedlnění spolupráci Erdogana s teroristy ISIL (DAEŠ) a jestli existují nějaké plusy, vyvažující jeho zločiny proti západu. (Zcela jezuitská formulace – jaké plusy mohou vyvážit podporu teroristů?)

“Severoatlantická rada musí oficiálně vyloučit Turecko z NATO, před tím, než jeho nepřetržitá agrese vtáhne světové společenství do třetí světové války”,- uzavírá autor.
http://ria.ru/world/20160224/1379569656.html#ixzz414w0esUy

originál publikace: http://www.huffingtonpost.com/stanley-weiss/its-time-to-kick-erdogans_b_9300670.html

P.S. Připomínám, že základ pro budoucí soud nad Erdoganem a jeho rodinou už je vytvořen. Takže, je více méně jasné, kdo zodpoví za podporu DAEŠ (ISIL), nelegální obchodování s cizí ropou a nejspíše i uprchlickou krizi v Evropě a možná, i budoucí válečný konflikt v Sýrii.
Prokuratura Bologně zahájila vyšetřování případu pětatřicetiletého Bilala Erdogana, syna tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, kterého podezírají z praní peněz.
„Mohu tuto informaci potvrdit”, řekla RIA Novosti pracovnice prokuratury a dodala, že zahraniční novináři mají k dispozici informaci zveřejněnou v italských médiích. http://cz.sputniknews.com/svet/20160218/2399900/prokuratura-bologna-vysetrovani-syn-turecky-prezident.html#ixzz40dDGJcsz

P.S. Není vyloučeno, že Západ se ještě pokusí Erdogana vydírat ke svým účelům a vmanévrovat ho tam, kam potřebuje. Proto ta “jezuitská formulace” o “plusech” které vyvažují jeho zločiny. Přitom je zcela jasné, že tahat za Erdogana “horké kaštany z ohně” nikdo nebude. Západ svede všechno na něho a potom si prostě umyje ruce. Začala démonizace Erdogana s cílem vytvoření z něj nového světového vyvrhele a zároveň obětního beránka.

 

Aktualizace: Turecko čekají špatné časy.

Turecké noviny uveřejnily důkazy styků Ankary s ISIL
http://cz.sputniknews.com/svet/20160224/2443983/turecke-noviny-dukazy-ankara-is.html#ixzz417BfT5wU

Bývalý diplomat: USA jasně vysvětlily Turecku, že se ho NATO nezastane
http://cz.sputniknews.com/svet/20160224/2441207/diplomat-usa-jasne-turecko-nato.html#ixzz417CNEWc1

A dále:

Podle tureckých médií, turecká policie určila skutečného teroristu- sebevraha, který způsobil výbuch auta v Ankaře 17.2. Oproti původní verzí vlády, to nebyl občan Sýrie, ale občan Turecka Abdulbaki Somer.
https://russian.rt.com/article/150276

A ještě.
V RB OSN odsoudili nedávné teroristické útoky v Damašku a vyjádřili plnou podporu suverenitě, nezávislosti, územní celistvosti a jednotě Sýrie.
http://vz.ru/news/2016/2/23/795931.html

Mimochodem, stejnou rezolucí před pár týdny vetovali.

 

Diskusní téma: První zvoneček Erdoganovi

Nič nové na svete, dáme si repete

JaroX | 24.02.2016

Ako Hitler vtedy, tak Erdogan teraz a kráľovná Alžbeta sa opäť rehoce (či aj teraz hajluje ako na tých videách zpred 2.s.v., neviem).

Chudák Dolfi?

udo | 24.02.2016

Veď on to tieź myslel dobre.. :)
Kam vedú dobré úmysly?
(bez dostatočného chápania objektívnej reality)
Môže sa slobodne rozhodnúť ten, kto žije v ilúzii?

SLOBODA = VEDOMÁ nevyhnutnosť
Viem, alebo aspoň tuším, čo sa stane, ak neurobím,
čo objektívne treba.
Inak vždy ostanem oným baránkom..obeťou rohatou, rohaTím
..ak verím, ako dnes Médea, Méédia tvrdí,
že objektívna realita neni..

Kde končí Miera, začína viera,
slepá, nevedomosť, nesvedomie.
Tam intuícia v emóciu pustú, pud degraduje.

DeLegácia zodpovednosti na obeť, BaRana.

Přidat nový příspěvek