První analýza ohledně sestřeleného letadla

18.07.2014 18:49

Agentura Novorossii vydala první analýzu.
Již měsíc dopředu se na Twiteru objevily první komentáře, nevylučující možnost provokace sestřelením civilního letadla ze strany ukroarmády (Taurus dával níže odkaz na jeden z takových komentářů). Zároveň se objevila upozornění, že Kolomojský cosi kuje a že má jít o něco "s letadly" (včera jsem psala já).
Pak do toho dědek Kurgiňan, který přesvědčuje svět, že Rusko už dodalo obráncům Novorossii nejmodernější raketové systémy včetně BUKu.
Také vyšlo najevo, že Kurgiňan je ve spojení s Kolomojským - a Borodaj Kurgiňana před časem veřejně obvinil.

Po faktickém a opakovaném neúspěchu ATO Porošenko záhadně sděluje cosi o "přechodu na novou taktiku" a tato taktika má umožnit vstup vojsk NATO na UA.
Dne 14.07. se Ukrajina, Polsko a Litva usnesly na sestavení společné bojové brigády.
Dne 16.07. se v Oděse objevuje 12 polských houfnic a "samochodek". A již daleko dříve bylo známo, že armáda USA dodala ukroarmádě několik "apačů" a v kárných oddílech bojují žoldáci jak z USA, tak z Polska.
Zároveň se Kyjev velmi rychle snažil obnovit tři přistávací plochy poblíž oblasti útoků - na bývalých letištích Bujalyk, Martynovka, Červenoglinské. Do oblasti byly také umístěny ukrajinské systémy BUK.

A teď "perly":
Včera - v den sestřelení letadla - měl mimořádný brífink jakýsi Lysenko z vládního informačního centra (nevím, jakého, neumím přeložit zkratku СНБО) a tam zcela vážně dezinformoval, že se k "separatistům" připojili specialisti ruské protivzdušné obrany a tyto nové oddíly jsou schopné sestřelovat letadla i z velkých výšek.
No... a za několik hodin poté už padá civilní boeing....

Jsou svědci, kteří vypověděli, že civilní letadlo bylo provázené ukrajinskou stíhačkou. Potvrzuje to i radarový záznam - k boeingu se ze západu přiblížilo neznámé letadlo.
(a španělský dispečer dokonce mluvil o dvou stíhačkách)
Ukrajinští dispečeři boeing vedli do vzdušného prostoru UA, ačkoliv původní letový plán vstup do UA prostoru nepředpokládal.

Při katastrofě byly slyšet 3 výbuchy. Svědci viděli z letadla vyskočit dva lidi na padácích. A neznámé letadlo se urychleně vzdálilo.
Z prvních svědectví z místa katastrofy vyplynulo:
- Některá těla nebyla téměř zasažena ohněm, také mnoho osobních věcí je ohněm netknutých (knihy, pasy...)
-Podle trosek to vypadá, že letadlo bylo napadeno zezadu a možná i z vrchu.
- Od katastrofy neuplynula ani hodina a Kyjev už vydával "zaručené informace", že za to může Rusko. Všichni z "vlády" vyzývají USA (a NATO), že musí vstoupit jejich vojska, že je to nutné, že je nezbytné zajistit vzdušný prostor a dodan na UA další zbraně. Tymoška dokonce požaduje od USA "začistit" celou oblast (jak? možná jako v Iráku či Srbsku...).
A závěr?
Provokace ze strany Kyjeva za účelem dosáhnout přímé účasti NATO a USA. Po dobu "vyšetřování katastrofy" vymoci příměří a zachránit tak své vojáky i techniku z "jižního kotle". A v neposlední řadě - tlačit tak na Rusko, aby "vzdalo" Novorossii, protože obránci budou v očích světa za "teroristy". Vymoci si ústupky a vybudit hysterii na Západě i na UA.

http://www.novorosinform.org/articles/id/152

 

(Lin)