Provokace Poklonské – pokračování

12.05.2016 10:15
TauRus

 

Dnes se roztrhl pytel s články o Poklonské a její účastí v akcí Nesmrtelný pluk s ikonou cara. Články jsou jak kritické (více), tak i na její obhajobu. Přičemž poslední, krom mdlých argumentů, používají urážky a útoky na autory prvních. Třeba tento:
https://cont.ws/post/267477

V diskuzích to také vře. Dá se říct, že provokace se povedla v tom smyslu, že dovolila otestovat názory a míru chápání (naivitu) internetové společnosti. Tudíž se dá předpokládat, že tato provokace nezůstane poslední.
Pozorní čtenáři si všimli, že Poklonskaja začala testovat společnost už loni, při první akcí Nesmrtelného pluku (2015-70. výročí vítězství ve VVV), se objevila se skupinovou fotografií vojáků carského Ruska, z dob 1. světové války. Tj. ani tehdy “nevěděla”, že akce se tyká hrdinů Velké vlastenecké války?
http://politikus.ru/uploads/posts/2016-05/1462918931_2.jpg
http://politikus.ru/uploads/posts/2016-05/1462918892_3.jpg

Loni tomu nikdo nevěnoval pozornost. Proto letos přišla rovnou s ikonou cara, v koloně s pracovníky prokuratury a v uniformě, jako oficiální představitelka státního orgánu, ne jako soukromá osoba.

Zajímavá zpráva proběhla dnes v krymském tisku:
“16. května, v den 100 letého výročí poslední návštěvy Mikulaše II. v Krymu, poloostrov navštíví Velkokněžna Marie Romanova.” A dále sleduje popis, jakým je pro Krym tato “významná” návštěva přínosem.
http://news.allcrimea.net/news/2016/4/28/mariya-romanova-priedet-v-krym-57635/

Jiné noviny píši o tom, že Marie Romanova (Hohenzollern) uctí památku krymsko-tatarských obětí deportace a setká se s představiteli inteligence, politiků a duchovenstva krymských Tatarů.
http://crimea.ria.ru/society/20160510/1104893278.html

Marie Romanova nikdy, nikým, ani rodem Romanových nebyla uznána, jako následnice ruského trůnu. Je to drzá samozvanka, jejíž otec Kiril otevřeně podporoval Hitlera. Loni, představitelé ruské šlechty dokonce zaslali dopis V. Putinovi s výzvou neudělovat jí zvláštní status a rezidencí, protože nemá žádné právo nazývat sebe hlavou Domu Romanových.
http://obozrevatel.com/abroad/97613-mariya-samozvanka-russkoe-dvoryanstvo-predostavilo-putinu-faktyi-dokazyivayuschie-svyaz-romanovyih-s-gitlerom.htm

Marie Romanova je projektem světového zákulisí, které se dosud nerozloučilo s myšlenkou znovu obnovit v Rusku monarchií. A tento projekt “někdo” z velmi vlivných osob v Krymu podporuje. A tím nemyslím jen Poklonskou, která loni byla štěstím bez sebe, když převzala medaili z rukou kněžny – samozvanky. Za Poklonskou musí stát ještě vlivnější lidé z řad oligarchů a politiků. Protože zavedení monarchie je pro mnohé snad už jediný způsob, jak uzákonit nakradené v 90. létech ruské dobro a stát se oficiálně ruskou elitou – šlechtou. Proto tento projekt bude podporován z více stran. Ještě zažijeme odhalení, než se Rusko dokonalé očistí od všeho cizorodého.

A co se tyče Poklonské, tak ve mně už nic, kromě litosti nevzbuzuje. Mohla být Někým a stane se ničím. Brzy si bude moci zarámovat už jen tento obrázek:
http://s016.radikal.ru/i335/1605/b3/3e487ecfeee8.jpg

 

Diskusní téma: Provokace Poklonské – pokračování

Zatahani Rogozina za kravatu

stepan | 14.05.2016

Zdravim vsechny,
mohl by mi nekdo vysvetlit tohle? http://cz.sputniknews.com/svet/20160513/3034006/purin-rogozin-kravata-video.html#ixzz48YyGq29j Jakou ulohu hraje Rogozin v Rusku? Nebo z toho vyvozuju komplikovane zavery a o nic nejde? Pripada mi, ze prezident Putin na tom jednani moc vesele nevypada...

Re: Zatahani Rogozina za kravatu

stepan | 14.05.2016

Omlouvam se, ze prispevek nema s clankem nic spolecneho.

Mikuláš II.

Perun | 13.05.2016

Ešte k Mikulášovi: možno si to niekto všimol, ale velmi sa na neho podobá Medvedev. (lži?) Dmitrij.
A Putin? Raz som sa pokúsil prstom prikryť bradu na fotke Rasputina, a dosť sa teda podobal :-) (ikeď tam predsa len je jeden rozdiel, a to vo velkosti postavy. Putin je skôr menší, kdežto Rasputin bol na svoju dobu ževraj vysoký.)

Ale na 2.strane, prečo nie. Ked si človek uberiu tú bradu zo Štúra, tiež mu zostane Šaňo D.

Re: Mikuláš II.

M.C. | 13.05.2016

Že je D.A. Medveděv podobný na cara Mikuláše si už lidi všimli, já jsem to někde na netu četl už tak před pěti lety.
Putin je taky ,,Petrohraďan".
Byla by to odpověď na to, proč si jako svoje druhé já vybral právě Medveděva. Putin se snaží lidi spojovat, ne rozdělovat.
Nedávno to tu někdo citoval a já jsem si to uložil:
,,Musíme se společně dívat na život tak, že nemáme nepřátele. Jsou okolo nás pouze lidé omámení, kteří něco nechápou, a právě z těchto pozic musíme vycházet nejen při styku mezi sebou, ale se všemi lidmi v našem okolí. A chápat, že to často není jejich vina ale neštěstí, že se ocitli v takové situaci z hlediska vnímáni a chápání světa. Bylo jim to uměle a záměrně vnuceno.
Je třeba jim pomáhat dostat se z toho zajetí."

Mě to připadá jako správná cesta z prdele ven.

Re: Re: Mikuláš II.

Perun | 13.05.2016

Veď podla mňa tá podoba je neprehliadnutelná, len si prvý človek, kto ma "podržal". Zatial doteraz nikto, a už vôbec to akoby nikoho nenapadlo.
Dokonca ani to s tým Štúrom-Dubčekom, iked tam je to zduplované aj tým, že sa narodili v tom istom dome. Osobne si myslím, že je to preto, lebo u nás aj v Rusku ludia neuvažujú v intenciách reinkarnácie, a tak ich to ani nenapadne.

Maximálne tak v štýle , kto je koho nemanželský syn (námatkovo sa vravelo že Stalin Prževalského, Kosygin Mikuláša II. a Čarnogurský Husáka).

Re: Re: Re: Mikuláš II.

M.C. | 13.05.2016

O Husákovi a Čarnogurském jsem neslyšel, ty druhé dva případy znám. Jestli je to pravda samozřejmě nevím.
Pár lidí, co si byli podobní k nerozeznání a přesto nebyli příbuzní jsem už potkal.

Vtip na pátek:
Kníže se projíždí v kočáře po svém panství a nechá zastavit u jednoho pole a dívá se jak (na něj) lidé pracují.
Po chvíli si všimne, že jeden z dělníků je mu hodně podobný.
Pošle za ním sluhu, aby se ho zeptal, jestli jeho matka nesloužila v mládí na knížecím zámku. Sluha odejde a když se vrátí, referuje: ,,Ten člověk říká, že jeho matka na zámku nesloužila ale jeho otec býval kočím paní kněžny"

Re: Re: Re: Re: Mikuláš II.

ushiro | 13.05.2016

Ján Čarnogurský bol pri Husákovi, keď ležal na smrteľnej posteli.
A na jeho pohrebe tiež.

Re: Re: Mikuláš II.

Perun | 13.05.2016

Celkovo je bádanie v týchto súvislostiach velmi zaujímavé (osobne). Aj kebyže nie vždy ide o tú istú osobu, či pokrvnú príbuznosť otec-syn, ide o nejaké vzorce, matrice, ktoré sa nejak presadia (napr. je zaujímavá aj podobnosť Masaryka s Klausom aj Gašparovičom, a napr. Tisa s Ficom aj Kiskom).

Podobné zaujimavosti som si všimol aj v Rusku. Námatkovo: Lenin a Kerenskij pochádzali z toho istého pomerne malého mesta (Simbirska) a ich rodičia boli najbližší priatelia.

A za Brežneva bol teda dlhé roky predseda vlády (a teda oficiálna hlava ZSSR) Kosygin, a dlhoročný líder KSSS Leningradu sa volal - Romanov.

Poklonská

Perun | 13.05.2016

Ona tak vystupuje dlhodobo.
Pomerne často čítam www.vz.ru (spravodajský server Vzgljad), a pár krát už tam mala hlášky velebiace cára. Zdá sa, že je to jej dlhodobá agenda (samozrejme, len za posledné 2 roky, predtým bola verejnosti neznáma). A nedávno napr. tvrdila, ako strašne žijú krymskí tatari, v akých zlých podmienkach.
Toto sú presne správy, ktoré udrú do očí, akoby to bol piesok do nejakého harmonického súkolesia.
Len som si ich nevedel dať do súvisu, len mi nejak neštimovali (ale kedže v súčastnosti človek takých správ číta a vidí stovky, tak samozrejme nerozmýšla nad všetkým, ale v pamäť sa ukladajú a po čase uvážlivejšieumu človeku môže vyvstať už nejaká ucelenejšia mozaika. Ako ked sa lúšti krížovka.

Tak to nejak do seba začína zapadať. Len je otázne, kto Poklonskú "naverboval", a aj kedy. Či len využil jej popularitu z "krymskej vesny", alebo naopak, mal ju pripravenú už predtým a od začiatku ju do toho komponoval (samotné udalosti na Kryme sú vôbec čudné od začiatku. Je napr. otázne, či mal s nimi Putin niečo spoločné. Netvrdím že nie, ale pripomína mi to skôr udalosti 080808, kde takmer určite to išlo mimo rozhodnutí Putina (on to tak maximálne ukončil, čo zas pripomína Minsk 1 a 2.)


Re: Poklonská

JaroX | 13.05.2016

Pri Poklonskej sa treba pozrieť, s kým má tie dve deti, a odkedy žije s Konstantinovom (a zamerať sa na Konstantinova - on je koho produktom). Poklonskú si vybrali už dávno pred Krymom, lebo ona im tie bitky vyhrá (avšak Konstantinov jej, zdá sa, odčerpáva príliš veľa energie...).

MC

jana123 | 13.05.2016

vy mate nejaky problem so zenami ? tak vam asi nieco zrkadlia.

Re: MC

oxo 13 | 13.05.2016

Přesně tohle je ten problém - M.C. říká konkrétně, co mu vadí na určitém konkrétním typu žen. Je to jeho odpozorovaný postřeh. Ale protože tak činí slovníkem, jenž Vám nekonvenuje - startujete hned na první dobrou. A místo racionálního rozboru místa, věty, slova, postřehu - hned vyrukujete s obecnou poučkou. Navíc sdělení "mírně" upravíte (zmanipulujete): copak M.C. psal "všechny" ženy? Psal ženy s "vysokoškolským vzděláním" a "pohybující se na úřadech". Vy jste hned zapojila emoce - a buch! Teď už s Vámi nic nehne. Ve vašem podání jde o útok na obecné ženství - ačkoli žádný takový útok neproběhl. Uf.

Re: MC

M.C. | 13.05.2016

Se ženami obecně problém nemám, ale s tím typem žen, který jsem níže popsal, občas ano.
Mě už je něco přes čtyřicet a moje profese zahrnuje jednání s úřady a institucemi. Kromě toho jsem delší dobu ženatý a mám tři děti, takže často mám co do činění i s učitelkami.
Proto jsem z vlastní zkušenosti napsal jak to vidím. Obecně žena, když něčemu uvěří, tak se tím dokáže nadchnout do takové míry, že úplně přestane vnímat realitu okolo.
Vysokoškolačky z tzv. ,,humanitních“ oborů jsou kolikrát do své věci tak zažrané, že nejsou schopné vnímat situaci v širších souvislostech. Naštěstí to neplatí ve všech případech, celá řada úřednic si ,,dá říct“, ale opět, musí se jim to správně podat a člověk musí uplatnit svůj osobní šarm. Já se na to nepotřebuju přetvařovat, já rád jednám s lidmi po dobrém a slušně, je to pro obě strany příjemnější. Lepší formální zdvořilost než neformální hulvátství. (Zřejmě už nepůsobím dojmem mladíka, neboť se o mě začíná zajímat archeoložka.)
To je jeden z problémů současné doby: Napíšete svůj názor a už jste ten špatný a místo polemiky s názorem nastupují osobní útoky. Pokud se zrcadlení týče, u nás na Moravě říkáme, že trefená hus zagágá.

Ale vraťme se k madam Poklonské: Mě bylo divné už delší dobu, že se kolem ní nadělá tolik povyku. OK, je hezká, sympatická, vzdělaná, umí seriózně vystupovat, to co říká má hlavu a patu, uniforma jí sluší. Takových žen více. Ale ani ona zřejmě není imunní vůči výše popsaným vlivům. Souhlasím s kolegy, že jí je potřeba spíše pomoct aby se ,,probrala“ než ji odepisovat.

Lidi nepředěláte. Za sto let určitě ne a za kratší dobu jenom vyloženě manipulačními technikami a stejně to v nich zůstává, jenom to potlačíte do pozadí. Lidé v Rusku jsou zavedeni na báťušku cara.
Na tom není nic špatného, naopak, panovník, vládce, vůdce, jedno jak to nazveme by měl cítit zodpovědnost za svou zemi a sounáležitost s ní. Proč se v pohádkách a pověstech opakuje už od dob antického Řecka obětování královských dcer nějakému drakovi? Protože král cítil se svou zemí a svými lidmi, byl to jeho majetek a záleželo mu na něm a tváří v tvář hrozbě, že tento jeho majetek bude zabrán nebo zničen se odhodlal i k takovéto oběti.
Dostáváme se k podstatě problému: Najít člověka, který má patřičné osobní kvality, je dostatečně psychicky odolný, aby se mu osobní moc nevrazila do hlavy a zajistit mu dostatečnou podporu a ochranu proti nepřátelům země.

Poklonska

Peeter | 13.05.2016

Ja pozeram TV Zvezda, a tam sa poklonska tiez objavila s strasne nenapadnym obrazom v pozadi :)
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201605121744-prmi.htm

Hmmmm

JaroX | 12.05.2016

"Za Poklonskou musí stát ještě vlivnější lidé z řad oligarchů a politiků." Ak Poklonská žije s tým hovorcom Krymského parlamentu - Volodimirom Konstantinovom - tak je jasné, skade má tie "nápady".

Viacerým je tu ľúto Poklonskej. Mne je tiež úprimne ľúto, že bola do tohoto zatiahnutá, ale ešte viac je mi ľúto Putina, Pjakina a ostatných, že im ľudia ako Poklonská unikajú medzi prsty, pričom by mohli v spolupráci s nimi dosiahnuť oveľa viac. Ak si nedajú pozor, tak to nakoniec skutočne skončí občianskou vojnou na celom území Ruska (biely proti červeným). Je hlúposť útočiť na Poklonskú, je treba jej pomôcť.

Re: Hmmmm

udo | 12.05.2016

Môžeš pomôcť niekomu, kto to nechce?

Re: Re: Hmmmm

JaroX | 12.05.2016

Áno. A aj keď v danej chvíli nepochopí, že sa mu snažíš pomôcť, že konáš v jeho záujme, ale po čase mu to "dôjde" a bude ti vďačný (len to neslobodno sfušovať - tlačiť nasilu a bojovať). Párkrát sa mi to už tak podarilo, aj keď to nie je ľahké.

Re: Re: Re: Hmmmm

David | 12.05.2016

Jak víš, že víc pomůžeš než ublížíš. Já přiznám, že tápu, kde je pomoc nutná a kde se to musí odstát.

Re: Re: Re: Re: Hmmmm

JaroX | 13.05.2016

Veď to... závisí od teba, od daného človeka a od situácie... ale vždy sa dá pomôcť.

Re: Re: Re: Re: Re: Hmmmm

Jekaterina Jeva | 13.05.2016

Jaro X, kazdy sa moze rozhodnut, od koho chce pomoc. Poklonskaya si vybrala.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmmmm

JaroX | 13.05.2016

Pomôcť môže každý každému, ublížiť hocikto hocikomu nie. Ak chceš niekomu pomôcť, nemusíš si pýtať povolenie :)

Re: Hmmmm

eru24 | 12.05.2016

A ty si skutocne myslis, ze Putinovi ona unika? )))
Niekedy mam taky pocit, ze my vieme vsetko a Putin nic nechape. )))

Re: Re: Hmmmm

JaroX | 13.05.2016

Ja som zatiaľ taký pocit nikdy nemal... zaujímavé (?).

Re: Re: Re: Hmmmm

udo | 13.05.2016

Ok, čo konkrétne by mali podľa teba JaroX
Putin, Pjakin a spol.. s nimi "urobiť"?

Re: Re: Re: Re: Hmmmm

JaroX | 13.05.2016

S kým? S Poklonskou a Konstantinovom? Nájsť si cestu k Poklonskej a porozprávať sa s ňou (správny človek na správnom mieste a v správny čas). Konstantinov je pravdepodobne už "stratený prípad".

Re: Celkový stav Ruské prokuratury

Jarek* | 23.05.2016

Celkový stav Ruské prokuratury je dost zoufalý. Jsou tam velmi závažné a dlouho neřešené problémy. Ta Poklonská do funkce spadla dost konceptuálně nepřipravená, odborně nezocelená. Měla sice pár zajímavých případů, ale v konečném důsledku to na takovou funkci zásadně nestačí a to se samozřejmě projevuje a bude to jen horší. Na té funkci měl být kvalitní profesně vyzrálý člověk, který bude hájit Rusko a jeho státnost. Ona neví co to Rusko je a o hájení státnosti nemá ani potuchy, raději v to doufám. Protože jinak by to byla doslova katastrofa pro Krym a následně pro Rusko.

To je otázka vnitřního vývoje..

ventlas | 12.05.2016

Sám jsem trpěl alergií vuči komunistické propagandě,zejména koncem 50let ve slovutném ČSL rozhlasu..Tlak vyvolával protiklad,takže se dalo poslouchat toto https://www.youtube.com/watch?v=4EUx1UJyaeY Ostatně každý mladý je obětí manipulace,třeba svazáci Jirásková,Švorcová,Vala s usměvem hlasovali pro popravu Horákové..Je mi 71let a jedině ve svém NITRU je SPRÁVNÁ odpověd na dané téma.

Nejspíš potřebují taky nějakou ikonu proti Putinovi

weissbach | 12.05.2016

což má být Poklonskaja. Netušil jsem, že je taková blbka.

Není čemu se divit

M.C. | 12.05.2016

Takových lidí, kterým se mocenský vzestup (a)nebo mediální sláva vrazily do hlavy už bylo.
Ženské jsou ve větší míře než chlapi náchylné věřit tomu, že když mají vysokou školu, tak sežraly všechen rozum.
Zajděte si na jakýkoliv úřad, školu nebo instituci a uvidíte sami.

Od toho už je jen krůček takové huse nakukat do hlavy cokoliv, když se to správně podá. Jak furt dokola zdůrazňuje Pjakin, v té míře ve které člověk chápe svět okolo sebe, pracuje sám na svůj prospěch - tam kde už nechápe, pracuje na ty kdo chápou.
A proto člověka přesvědčeného že všemu rozumí není těžké uvést v omyl, on si totiž ani nepoloží otázku jestli ten druhý není chytřejší a jestli se s ním nesnaží nějak vy..... víme co.

Re: Není čemu se divit

petržlen | 13.05.2016

Nejeden človek ťažko pripúšťa, že niekto môže byť od neho chytrejší.

Re: Není čemu se divit

ushiro | 13.05.2016

Hovorí sa, že najspravodlivejšie Pán Boh ľuďom rozdelil rozum.

Každý si totiž myslí, že ho má tak akurát.

Přidat nový příspěvek