Proč Azarova vytáhli z naftalínu?

04.02.2015 16:40

ТаuRus |

Včera se objevil exkluzivní rozhovor s bývalým (za Janukoviče) premiérem Ukrajiny. Na nátlak Majdanu a "opozice" Azarov sám odstoupil z funkce. Azarov mluví o své knize, ve které popisuje události a jejich příčiny, které na Ukrajině nastaly po státním převratu. Rozhovor byl zveřejněn na ukr. stránkách.
https://www.youtube.com/watch?v=HEzdyoN6qzI#t=25

- Tzv. opozice a Majdan byli podporovány západními státy. Od začátku se západní země vměšovaly do procesu. Janukoviče neustále nutili, aby se domlouval s opozicí a v žádném případě neřešil konflikt silou.
- Janukovič se "dohadoval" tak, že se ho pokusili zabít. Byl pokus o atentát i na Azarova. Do jeho auta, ve kterém jela jeho manželka, stříleli z automatu. Zázrak, že žena zůstala naživu. Proto jeho rodina musela opustit zemi.
- Dnes ho obviňují z nezákonného financování něčeho. Zkuste porovnat, jak na tom byla Ukrajina před rokem a teď. Dnes vláda za nic nezodpovídá.
- Dnes Obama přiznal, že byli prostředníky toho převratu. Jaké na to měli právo?
- Lidé by se měli zamyslet a pochopit, že prvotním důvodem všech jejich dnešních neštěstí je státní převrat a příchod k moci lidí absolutně nezodpovědných. Lidí, kteří jsou jen loutky v rukou USA v jejich boji proti Rusku. Je to výhodné pro Ukrajinu? Jejich reálná činnost je protiukrajinská, protinárodní.
- Potom mluví o tom, jak spolupráce s Ruskem je pro Ukrajinu výhodná a důležitá.
- Hlavním úkolem každé vlády je zabezpečení stability v zemi. A pokud to není schopná zajístit, musí odstoupit.
- Ukrajinci bojují s Ukrajinci. Na území Ukrajiny není ruská armáda. Kdo organizuje tyto jatka? Kdo organizoval odstřel na Majdaně? Proč to není dosud vyšetřeno?
- Bylo spiknutí, byl příkaz prolít krev, aby se zdůvodnilo svržení vlády a potom rozpoutání občanské války.
- Úloha USA v tomto převratu je zdokumentována, ukr. tajné složky o ní vědí. Jako příklad uvedl nekontrolovaný tok peněz, který se letadly dopravoval do velvyslanectví USA. Také se ví o tocích peněz z Polska na financování Pravého sektoru.
- Diplomaté Evropy o všem věděli, Azarov je o tom informoval. I o tom, že demonstranti používají koktejly Molotova a jsou ozbrojení. Oni se tvářili, že problém neexistuje a rozdávali sušenky ozbrojeným banditům.

atd. Ukrajinu používají jen jako beranidlo proti Rusku a nejhůř to odnese Ukrajina.
S janukovičem se nesetkával. Ten odjel z Kyjeva, aniž by ho na to upozornil. Azarov měl potom problémy se z Kyjeva dostat. A také kvůli tomu s Janukovičem neudržuje vztahy. Není důvěra.

P.S. Je jasné, že tento rozhovor se neobjevil náhodou, když junta začala mít problémy na JV, když v národě začala růst nespokojennost s Porošenkem a ostatními "herci".
Vypadá, že Janukoviče hážou "za palubu" i v Rusku. Ale Azarov by ho mohl nahradit, už jen proto, že spousta Ukrajinců ho brala, jako velice fundovaného premiera. A navíc, Azarov se tolik neušpínil ani během Majdanu, ani během svého premierování.
Takže jeho kniha vychází akorát včas.