Příprava rozpadu EU?

29.10.2014 22:08

ТаuRus |

1.Finsko se přípravuje na možný rozpad EU a radí jiným zemím udělat totéž, prohlasil v rozhovoru pro britský deník Daily Telegraph hláva finského MZ Erkki Tuomioja. Také vyjádřil předpoklad, že dříve nebo později státy Jíhu nebo Severu vystoupí z EU, protože fungující v ní pravidla způsobují velké problémy milionům lidí a ničí budoucnost Evropy.
«To je naprostá katastrofa. Ale nikdo nechce vystoupit z EU, jako první a vzít na sebe zodpovědnost za její rozpad», — dodal.
http://aftershock.su/?q=node/265720

2.Maďarsko může vystoupit z EU kvůli tomu, že Brusel, který dnes se nejvíce podobá Moskvě z roku 1989, neustále diktuje zemím svoje podmínky.
S takovým prohlášením vystoupil speaker maďarského parlamentu.
http://www.depo.ua/rus/politics/spiker-parlamenta-vengrii-zagovoril-o-vyhode-strany-iz-27102014192200

3.3."...Řecko je podobné krávě, kterou její pán stále dojí, ale přitom jí nedá najíst, ani napít! A co bude dál? Tahle kráva jednoduše brzo chcípne! Tohle se stáne s Řeckem a každým z nás!"
Mitropolita Efialijský a Kalavritský Ambroš, přední hierarcha Církve Ellady.
"Jedinou naší záchranou je návrat v pokání na cestu Boží. Udělali jsme modlu z peněz a přišli k bankrotu! Vráťme se na cestu boží a napravíme svůj život".
http://matveychev-oleg.livejournal.com/1558722.html

4. Velká Britanie.
Cameron pohrozil, že zahájí kampaň o východě GB z EU.
Premier chce dosáhnout práva omezení migrace do GB ze zemí EU. Тhe Telegraph.
http://www.segodnya.ua/world/kemeron-prigrozil-nachat-kampaniyu-po-vyhodu-britanii-iz-es-556043.html

Přímo nějaká lavina. Navíc ještě sankce s Ruskem přídaly na probléméch Eurozóny. Je vůbec ještě čas na nějaké reformy anebo spíše nezájem cokoli v této oblasti podniknout, způsobí brzký rozpad EU?