Přehled zpráv

24.09.2015 16:20

ТаuRus |

Na mimořádném summitu EU Angela Merkelová prohlásila, že je třeba zaučit s Asadem jednat o situací v zemí. S ní nesouhlasil Holland. Ve společném prohlášení summita jméno Asada nefiguruje.
http://russian.rt.com/article/118598

Holland vyzývá EU, aby spolupracovala s Ruskem a Íránem v otázkách stabilizace situace v Sýrii.
http://russian.rt.com/article/118560#ixzz3mdmia9Ju

Holland vyzval Ameriku a Kanadu, aby také přijímaly migranty z Blízkého východu a Afriky.

Generální advokát Evropského soudu si myslí, že je třeba roztrhnout dohodu mezi EU a USA, která usnadňuje výměnu dat. Dle jeho názoru sledování, které americké výzvědné služby provádí má "masový a nevybíravý charakter"..
Generální advokát EU poznamenal, že fakta, zveřejněná Edwardwm Snowdenem, svědčí o tom, že "zákon a běžná praxe v USA dovolují ve velkém sbírat osobní data občanů EU, přitom občané EU nemohou získat potřebnou soudní záštitu ".
http://russian.rt.com/article/118531#ixzz3mdnZoXOt

EU vyčlení OSN 1 miliardu eur na řešení migračního problému v Evropě
EU vyčlení agenturám OSN, které se zabývají urovnáním migrační krize v Evropě, dodatečné prostředky v částce 1 miliardy eur, oznámila agentura France-Presse s odvoláním na návrh prohlášení podle výsledků mimořádného summitu EU o migraci, který probíhá ve středu v Bruselu.
http://cz.sputniknews.com/svet/20150923/1212891.html#ixzz3mdqk7Aox

Medvěděv v rozhovoru pro "Rossijskaya gazeta" prohlásil, že Rusko nehodlá opouštět Evropu ani ekonomicky, ani politicky, ani mentálně a strategický směr spolupráce mezi EU a RF je nevyhnutelný.
http://russian.rt.com/article/118520#ixzz3mdr8tVS8

Ministr zahraničí DLR prohlásil, že do republiky se vrátilo 500 tis. utečenců, hlavně z území Ukrajiny, kde jsou podmínky pro ně nesnesitelné.
http://russian.rt.com/article/118575#ixzz3mdsFziCj

Dnes ráno v hlavním městě Jemenu v mešitě Blilí byl výbuch, Zahynulo 15 lidí, kteří se tam modlili u příležitosti islámského svátku Kurban bajram.
http://russian.rt.com/article/118597

Více, než 700 lidí zahynulo v tlačenici u Mekky.
http://russian.rt.com/article/118626

VMF RF provede v září-říjnu cvičení ve východní oblasti Středozemního moře.
http://russian.rt.com/article/118605#ixzz3mdubtsz1

P.S. Vypadá, že elity EU začínají chápat, do jaké pasti se dostaly a kdo jím tu past připravil. Prohlášení generálního advokáta EU lze posuzovat, jako snahu EU elit odpoutat se od sledování "Velkého bratra", i když je ještě otázkou, jestli činy budou následovat za slovy.
Výbuch v Jemenu svědčí o tom, že někomu hodně záleží na tom, aby mírový proces na Blízkém východě byl zbrzděn. V této souvislosti vám doporučují si poslechnout (pro ruštináře) vystoupení Žirinovského v televizním pořadu z roku 2012. Prozradil tam hodně věci, které mají vztah k dnešním událostem.
Что планируют евреи хасиды в России
http://kpe-kob.ru/chto-planiruyut-evrei-xasidy-v-rossii-sd.html

 

Diskusní téma: Přehled zpráv

Co zaseješ to sklidíš

Jana | 24.09.2015

právě jsem si přečetla, že Victoria Nuland je po mozkové mrtvici, zasažena byla půlka těla a řeč. První co mě napadlo - boží mlýny, v některých případech bych uvítala turboverzi. Akce a reakce. Nechci aby to vyznělo, že jsem škodolibý a někomu něco zlého přející člověk, ale u této negativní ženštiny si nemohu pomoci.

Re: Co zaseješ to sklidíš

avalus | 25.09.2015

nemala som odvahu napisat to tu ako prva ale rada sa pripajam :-)

Re: Co zaseješ to sklidíš

petržlen | 27.09.2015

Je celkom možné, že sa mení paradigma fungovania tohto sveta, alebo prinajmenšom našej planéty. Už pred pár rokmi som si všimol, že (niečo ako) karma sa začína vracať v zrýchlenom cykle. Od prístupu „dobrých“ závisí, ako rýchlo sa „zlo“ vráti k jeho tvorcovi.

Přidat nový příspěvek