Poláci k zákonu, glorifikujícímu OUN-UPA

13.04.2015 17:44

Lin |

Ukrajinský zákon, glorifikující banderovce (OUN - UPA) jako hrdiny "v boji za nezávislost Ukrajiny a proti komunisitickému režimu", je staví na roveň všem těm Ukrajincům, kteří položili své životy v boji proti nacismu. Zákon také umožňuje trestně stíhat všechny, kdo by o banderovcích pochyboval nebo je dokonce pokládal za zločineckou organizaci.
Rada schválila zákon jen pár hodin po státní návštěvě polského prezidenta, který měl své vystoupení v Radě a smířlivě nabídl uzavření bolestných historických témat, tj. vyzval k odpuštění a smíření obou národů.

Polský parlament pokládá přijetí takovéhoto zákona fackou do tváře jak pro Polsko, tak pro prezidenta. Příměří je žádoucí, ale takové, které se zakládá na historické pravdě. Nelze popírat, že se cosi takového jako Volyňský masakr událo a ukrajinský parlament nemá žádné právo zapomenout na historickou pravdu.
(OUN - UPA brutálním způsobem zavraždili přes 100 tisíc Poláků - nevojáků, civilistů, přesných počtů se nedá dopočítat).
http://russian.rt.com/article/85302

 

Diskusní téma: Poláci k zákonu, glorifikujícímu OUN - UPA

Co by Poláci chtěli?

nastys | 15.04.2015

Jejich ministr zhraničí přímo asistoval převratu v Kijevě, který pomáhali uskutečnit. Poslední rok hrají roli užitečného idiota, co je jediným opravdovým a oddaným poskokem USA. Podporují fašisty a pohrobky Bandery a od začátku ví, kdo a co jsou. Posílají jim zbraně a tváří se, že zachraňují Ukrajinu v boji proti agresi z Ruska. Zákeřní podrazáčci, co si myslí, že na cizím neštěstí se dá vydělat. Zapomenuli na svou historii a na oběti své dávné politiky. Před rokem 1939 byli nejlepší kamarádi Hitlera a nezapomenuli si zakrojit i do Československa, když ho Německo okupovalo. A takoví nekončí dobře. Ani v minulosti, ani nikdy.

Přidat nový příspěvek