Perský trolling Evropy

21.05.2015 18:12

ТаuRus |

Generální ředitel Íránské národní plynové společnosti Ali Reza Kameli poukázal na to, že pro Írán bude v exportu plynu hlavní prioritou země regionu.
Důvodem jsou vysoké náklady na transport plynu do Evropy a poměrně nízká cena plynu v evropských zemích. Dnes Írán může snadno dodávat plyn svým jižním sousedům, a k tomu mu stačí vybudovat 200 km plynovodu. Pro export do Evropy je potřeba plynovod 4 tis. km dlouhý.
V současné době íránský plyn je exportován pouze do Turecka. V nejbližší době začnou dodávky do Iráku. Dalším v řadě je Pákistán, potom Oman. Probíhají jednání s Kuvajtem a SAE, ale ještě nejsou u konce.
Страны региона – основной приоритет Ирана в плане экспорта газа
http://www.iran.ru/news/economics/97326/Strany_regiona_osnovnoy_prioritet_Irana_v_plane_eksporta_gaza

Tak...a co dál? Břidlicový plyn z Ameriky se ukázal býti dobře nafouklou bublinou. Jižní proud jsme bojkotovali. Kvůli tomu, aby nedej bože k nám přišel z Turecka, pácháme v Makedonii revoluci. Íránci nám také vzkázali "dobrý den"...Čím topit budeme? Zbývá už jen uhlí a sláma, přece nebudeme kácet lesy. Anebo naše bruselské "hlavičky" přece jen jednoho dne pochopí, že už jsou všem pro smích...už i Íránu.

 

Diskusní téma: Perský trolling Evropy

plyn z Iránu

pro TauRuse | 24.05.2015

jako teoreticky je možné, že by se dodával plyn do jižních státu, jak pravíš, ale nespomněl jsi Katar!!! Totiž celá ta epopeje kolem Sýrie je o tažení pipeline z Kataru přes Sýrii do Evropy! Katar je "bonanzou" zemního plynu na blízkém Východě. A v cestě jim stojí Asad, který by to nedovolil. Proto válka v Sýrii! Irán může klidne zavést plynovod 200km ale s cenou plynu musí jet níž, než Katar! Jasný?

Jak přesvědčit ostatní?

Hana | 22.05.2015

Jak ale chcete přesvědčit lidi, které zajímá pouze jejich vlastní prospěch, navíc, když ze všech sdělovacích prostředků slyší jen lži a prázdné fráze, aby se začali zajímat i o něco jiného než je to, co bude zítra k obědu?

Re: Jak přesvědčit ostatní?

Lumír | 22.05.2015

Milá Hano.
Studuji to, z čeho mám vrásky. Taky to pozoruji, nechávám uležet a podobně. A když to mám zažité a srovnané, předložím to svým přátelům a pozoruji reakce. Když o tom mluvíme, přijde se na mnohé, co by jinak nevytanulo. Nakonec vzniknou varianty řešení a je nutné se rozhodnot co ne/dělat. To je tedy metodika.
Od doby, kdy jsem dorazil k tomuto webu a KSB s DVTR je to jiné kafe. Jsou tu jiné a mnohem, mnohem hlubší znalosti - někdo nám prošlapává cestu. Takže je jasné, co s tím:
1. Každý, kdo chce aby se věci pohnuly, si najde svůj vklad - svou misi. Podle svých možností, schopností a svého zájmu (preference, rezonance apod.). A pak něco činí.
2. Pokud je jasné, že má v ohnisku něco, na co jeho zdroje nestačí, musí si sehnat společníky. Tolik, kolik třeba. A s nimi pak koordinovaně něco činí.
Především musí tím vším začít žít sám. To je těžké - biblický systém vytvářel hluboký záznam. Staré věci ale nakonec určitě zmizí. A my si můžeme a musíme říci, co si ze srdce přejeme dál. Nevíme samozřejmě jaké pohyby proběhnout a čeho se dožijeme v tomto životě, ale to nás ale nesmí rušit v cestě.
Na delší pochody je jednoduchá metoda: udělám jeden krok a vyhodnotím situaci a pak další a další,,, Pokud je náhle velká překážka, dělám kratší a jednodušší kroky. Je to opravdu stejné, jako pochod v členité krajině - jednotlivé kroky o délce podle momentálních sil a momentálních podmínek.
Prakticky (v oblasti toho "přesvědčování"): nemusím oslovit celý národ, to dělá již tento web. Stačí chodit třeba do škol a dělat přednášky (kdo už má "dost" nastudováno a cítí se na to) - to opravdu jde. Nebo udělat takový referát pro své kolegy v práci.
Atp.

Lumír

Nejde o ně

Lumír | 21.05.2015

Vůbec nejde o nějaké "bruselské hlavičky", ale o ty naše. Při každých volbách, při každém našem omylu, neznalosti, nezralosti, neodpovědnosti, nezájmu, strachu, ...
Systém přece nemá nikoho jiného ke svým manévrům, než nás.
Kdybychom opravdu něco nechtěli, systém by s námi nehnul. Kdybychom něco opravdu chtěli, už by to bylo tu.
Co opravdu chceme?
L

Přidat nový příspěvek