Palmýra a ohlasy ve světě

28.03.2016 21:38
Lin


Už i západní média si začínají všímat, že politici jsou jaksi vlažní k tak velkému vítězství. Rusofóbie a nesmiřitelný tón ustupuje.

The New York Times oceňuje vysokou profesionalitu ruských letců při osvobozování Palmyry a to takovým způsobem, že čtenář se může zamyslet nad úrovní letectva amerického. Noviny také nezapírají podíl na vítězství jak ruského letectva, tak velení i politice Putina.

Independent se podivuje mlčení politiků USA i Anglie. V článku se píše:
- Vždyť jde o největší vítězství nad IS za poslední dva roky. Bylo osvobozené starobylé město Palmyra – a my mlčíme. Copak? Vyhráli tam “zlobiví kluci”? Kdyby ne, už tu slavíme. -

The Guardian si myslí, že bez dlouhé přípravy operace by vítězství nebylo možné. Vítězství v Palmyře zásadním způsobem zvedne sebevědomí a bojový duch armádě Sýrie a dodá jí sílu na vítězství na dalších místech, dosud obsazených IS.

BILD usuzuje, že vítězství v Palmyře je začátkem konce IS v Sýrii. Syrské armádě se bude dařit, včetně kontrolynad iráckou hranicí. Autor článku se ale obává, že postupným vytlačení teroristů ze Sýrie zesílí útoky v Evropě, aktivují se “spící buňky.”

Le Figaro si myslí, že právě ruský bojový duch pomohl syrské armádě vzchopit se.
http://politikus.ru/articles/73115-informacionnaya-pobeda-pod-palmiroy.html

Pod článkem Le Figaro byla také velmi zajímavá diskuse, které si všiml tento článek:
https://aftershock.news/?q=node/383291
Z názorů Francouzů:

- Tak nyní snad západní pseudoexperti konečně pochopí, proč Putin odvedl vojska ze Sýrie. Chtěl, aby vítězství obdržel Asad. Bude to syrský prezident kdo zvítězí nad DAEŠ a osvobodí zemi. Moudrý Putin nejen zachránil svého spojence, ale přidal mu legitimnost hlavy syrské země. “Experti” jako vždy nic nepochopili, tvrdili, že odchod vojsk znamená “rozhádání se” s Asadem. Pro mě je tento den překrásným velikonočním dnem, jsem šťastný! –
- Bravo! Velké díky Rusku! –
- Putin poblahopřál Asadovi k vítězství. Kdo ještě může říkat, že Putin nemá smysl pro humor? –
- Je vidět, že se Rusové a Íránci ukázali efektivnější, než celá EU s Amerikou. –
- Děkuji Rusům a Íráncům, kteří společně bojují se Syřany proti DEAŠ. No a co ty, NATO, co k tomu řekneš? –
- Je to legrační pozorovat zdejší primitivní “atlantisty”, neschopné se radovat z porážky IS. Naštěstí je jich zanedbatelné množství. Planeta vzdává hold rusko-syrskému vítězství! –
- A když já vidím tolik příznivců Putina, mám dojem, jako bych četl komunistické “L´Humanité”. Je to prostě skandál! –
- Ne. Skandál je chybějící strategie a chápání západu! I když se vám to nelíbí, říkám – díky Rusům za to, co dělají (že dělají tuto práci). No a my? My se nyní “zaobíráme” studenty… -
- Ano, velké díky Sýrii a Rusku, že opravdu bojují s IS – ne jako ti idioti, kteří nám vládnou. –
…a mnoho dalších zajímavých komentářů (v ruštině).

 

Diskusní téma: Palmýra a ohlasy ve světě

pecka

Pet.A | 01.04.2016

Takhle to dopadá, když máte za spojence Rusko a ne koalici včele s USA! Dost markantní rozdíl. Pan Putin dělá výborná rozhodnutí, chápu, že ho na Západě nechápou. Oni se totiž na jeho úroveň nikdy nedostanou, žabaři.

Gratulace Rusku, Sýrii a spol. Doufám, že to dotáhnou do úspěšného konce.

barcoluzzi@yahoo.com.au

kulich | 01.04.2016

nie tak zhurta, The Independent pusta aj na opacnu stranu http://www.independent.co.uk/voices/im-from-palmyra-and-i-can-tell-you-after-what-ive-seen-that-the-assad-regime-is-no-better-than-isis-a6961681.html

Assad

M.C. | 31.03.2016

Už zase se na Novinkách píše, že jedna paní povídala, že se Rusové dohodli s Američany na Assadově odchodu...
Trapáci. To určitě.
I zástupci OSN už zjistili, že bez Assáda není mír v Sýrii realizovatelný, alternativou je jenom lybijský scénář s dlouhotrvajícími boji a finálním vítězstvím té nejlépe ozbrojené a nejbezohlednější bandy darebáků.
Což jsou podivná kritéria pro demokratickou volbu vlády.

Rusové by museli být blázni, kdyby na něco takového kývli a oni blázni nejsou. Takže prd, podpindosniki.

GP vs USA

Moris | 31.03.2016

média sú média.. sú nastroj GP, ktorý ma kvalitnejšie riadenie ako narodna elita USA...

Rusko

svantovit | 30.03.2016

dnes musi robit kroky stabilizacie toho chaosu,ktory napachali USA a jeho nohsledi v mene buducnosti,ktora jasne bude patrit vychodu.USA a spol. mlcia,pretoze tato situacia je pre nich dehonestujuca,nevedia prehltnut uspech svojho (nie celkom) uhlavneho rivala.Ich uhlavnym nepriatelom je Cina,ktora prebera od USA status supervelmoci,co je pre nich znicujuce,ich poslednym pokusom je oslabit vychod a predlzit si cas,kym definitivne nestratia vsetky nitky k ovladaniu statov,ktore ovladli.Rusko tym ziskava najma cas na sustredenie sil a na manevrovanie,zakladom je nedopustit vojnu,v ktorej mnohi vidia reset dlhov a nastarovanie ekonomiky,je to vsak mylna predstava,dnes existuju jadrove zbrane a riziko znicenia sveta je prilis velkym hazardom,ktory nechce dopustit ani GP ani vychodne velmoci.

Palmýra ranená, ale živá!

Interbulo | 28.03.2016

Neuveriteľne premyslený útok na darebákov od IS po USS! Ale nerozumiem našich trotlov, ktorým sa zrejme oči nikdy neotvoria, ako dokážu sami seba presviedčať o jednoznačnej volovine- Zrejme 30-dsať strieborných stále funguje, len si neuvedomujú, že nakoniec aj Judáš si hodil štránok cez hradu!

Přidat nový příspěvek