Otto von Bismarck - dopis ze záhrobí Angele Merkel

22.11.2014 20:32

ТаuRus |

Dopis (fikce), napsaný ze záhrobí Otto van Bismarkem Angele Merkelové. Vtipné a zároveň pravdivé (rusky).
http://www.fondsk.ru/news/2014/11/22/bismark-angele-merkel-peredano-nochnym-efirom-30544.html

Pasáž o vztahu k Rusům:
Konflikty s Rusy Německu vycházejí nejdráž.

Měla bys otevřít mé memoáry a naučit se nazpamět to, co jsem psal před mnoha lety. "Nikdy nezamýšlejte nic proti Rusku. Na jakoukoli vaší vychytralost může odpovědět nepředstavitelnou hloupostí. Není možné zvítězit nad Slovany. Za stovky let jsme se o tom přesvědčili. Je to nezničitelný stát ruského národa, silný svým podnebím, svými prostory a omezenými potřebami". Ke všemu ještě, Angelo, Rusové se dlouho připravují, ale rychle jedou. Neměla bys donekonečna spoléhat na trpělivost Putina. Jestli on začne jednat, pod tebou začne hořet židle. Ty ses spikla s anglosasy, hloupější věc je těžko si představit. Vzpomeň si na moje slova: "Vy neznáte toto publikum! Nakonec, Rotschild, říkám vám já, je neskutečný dobytek. Kvůli spekulacím na burze je ochoten pohřbit Evropu, mohu za to já?".

Tato společnost nevidí zřejmé věci, že jelcinovské Rusko už neexistuje, na jeho místě se zrodilo nové Rusko. Ne slabé a pokorné, ale pevné a schopné se ubránit. Přece je třeba chápat, s kým máš tu čest. Přečti si ještě jednou, co jsem napsal:

"Nedoufejte, že pokud jste jednou zneužili slabosti Rusů, budete dostávat dividendy večně. Rusové vždy přicházejí pro svoje peníze. A až jednou příjdou - nespoléhejte na vámi podepsáné jezuitské protokoly. Budete muset zaplatit za vše. S Rusy je možné hrát buď čestně nebo vůbec".
Angelo, možná jsi začala provokovat Rusy na Ukrajině, pamatuje na moje slova o tom, že jediným způsobem, jak přípravit Rusko o jeho imperskou velikost je odtržení od něho Ukrajiny?
Ale prosím tě, nemůžeš si stanovit konkrétní cíl z nějakých myšlenkových spekulací. Kolik evropských politiků prohlašuje, že bez Bavorska se Německo stane vyhublým kastrátem, ale přece nikdo z nich se nesnaží uskutečnit takovou operací, ačkoli v Bavorsku je plno blbců, snících o bavorském impériu. ...
A ty jsi se natáhla k anglosasům, kteří vůbec neuvažují o tom, jak zbavit Rusko imperského statusu. Oni myslí jen na to, jak ho zničit. Cožpak si myslíš, že bez Ruska se Němci budou mít v Evropě lépe? Nebo vážně věříš báchorkám o evropských hodnotách a společných evropských zájmech?

A nakonec ti řeknu toto:
Není třeba sledovat tradici německých diplomatických oslů, Angelo, a snažit se předělat svět pod vánoční pohádku o pruských kasárnách. Věř mi, svět to nechce. A není třeba ho předělavat. Politika je umění se přizpůsobovat podmínkám a extrahovat z toho výhodu pro sebe - dokonce i z toho, co je ti "proti srsti".