Orbán: Evropa není svobodná

16.03.2016 07:13
TauRus|
 

Se divím, že to vůbec v mainstreamu zveřejnili.

Orbán: Evropa není svobodná
Maďarský premiér Viktor Orbán v souvislosti s migrační krizí upozornil na to, že Evropa není svobodná. „Svoboda začíná vyslovením pravdy. V Evropě je nyní zakázáno říkat pravdu,“ uvedl Orbán v úterý při slavnostním projevu u příležitosti 168. výročí protihabsburské revoluce 1848.

„Je zakázáno říct, že Evropu ohrožuje stěhování národů, že imigrace přináší zločinnost a teror. Je zakázáno říct, že to vše se neděje náhodou, ale na základě dopředu naplánované a dobře řízené akce,“ uvedl předseda maďarské vlády.

 

Diskusní téma: Orbán: Evropa není svobodná

Orban sa nestretol s Putinom len tak

svantovit | 16.03.2016

urcite sa s nim poradil,ako moze blokovat diktat samozvanych "elit" v Bruseli.A ze ma Orban vo vyjadreniach pravdu,je viac ako ocividne.Kam sa hrabu tie ubohe taraniny zapadnych podpindosnikov a vyhybave absurdne teorie o humanite,ked skutocnost obcania v zapadnych krajinach vidia na vlastne oci.Pravdu nemozno umlcat a je stale viac naliehavym odkazom pre Europu.V4 ma jedinu ulohu,blokovat tie nezymsly az do rozpadu Schengenu a EU,iba tak sa mozeme vyhnut hrozam a teroru aj v nasich uliciach a mestach.Tym,ze Orban poukazal na cielene a organizovane riadenie tejto katastrofy nepriamo naznacil,ze spicky EU su sucastou tohoto zlocinu voci Europe a odmieta sa podielat na tejto bezpecedentnej zlocinnej politike,diktovanej USA a globalistami.

Re: Orban sa nestretol s Putinom len tak

udo | 16.03.2016

Čo myslíš Svanto, čo sa stane, keď sa EÚ rozpadne,
čo tu nastane?
Chceš vstúpiť do Ruska?
..a ak to aj tam buchne, do Číny?
Mal by si konečne vyrásť!
..i tebe podobní

Máme jedinú možnosť prežitia:
podporiť demokratické procesy v EÚ
na úkor fašistických tendencii.
Ak to inak nepôjde, prevziať nad EÚ kontrolu.
V4

Koncepciu máme.
Oni nie.
Ich cieľom je finacistická diktatúra konćiaca nevyhnutne apokalypsou. To nie je koncepcia.
Biblia s jej "koncom sveta" nie je koncepcia.
Tak ani žiaden z jej derivátov včítane marxizmu, demokratúry, či liberalizmu. Žiadna forma fašizmu podstatou nie je koncepciou.

Koncepcia vs. nekoncepČnosť.

Re: Re: Orban sa nestretol s Putinom len tak

Tykva Bukvatyr | 16.03.2016

Človeče, čo berieš? Hneď s tým prestaň!

Re: Re: Re: Orban sa nestretol s Putinom len tak

udo | 16.03.2016

A čo keď toho užívam len primálo? :)

Re: Re: Orban sa nestretol s Putinom len tak

petržlen | 16.03.2016

Západ je prehnitý ideologicky, čiže ťažko ho možno reformovať. Ochota podriadiť sa V4 je ešte menšia. Takéto riešenie bude schodné až vtedy, keď budú úplne zúfalí.

Biblia nie je koncepcia iba preto, lebo jej ľudia nerozumejú. Ľudstvo sa „vyvíja“ k stále väčšej individuálnej nedokonalosti.

Re: Re: Re: Orban sa nestretol s Putinom len tak

udo | 17.03.2016

Na západe je i mnoho dobrého,
určite lepšieho, ako v Rusku.
Tak i v Rusku je mnoho lepśieho, ako na západe.
Anglicky sa v tomto zmysle gramotné správanie,
ak sa dobre pamätám, volá cherry picking,
(bez irónie)
nemecky: das gelbe vom Ei..

Len hlupák berie národ, ideológiu, náboźenstvo,.. ako celok bez rozlíśenia, čo by tam mohlo byť objektívne dobré a čo skôr nie.
Keď Vám chleba na zem padne, tiež ho napred oprášite, či?
"Ktorí ho vždy zahodia, či rovno s kameňmi pojedia, tí veru zle pochodia!"

Ak budú naši kolegovia na zapáde rozumní,
nebudú do stavu zúfalstva čakať,
aby sme my tentoraz nemuseli ideologicky
ešte aj Nemcom a Francúzom na cestu mávať..
..či ich odkonca nebodaj zachraňovať..

Myslíte Petržlen, že ľudia od staroveku
azda naozaj ani o krok k spoločnosti lepšej nepokročili?
Od otvoreného otrokárstva?

Re: Re: Re: Re: Orban sa nestretol s Putinom len tak

petržlen | 17.03.2016

Súhlas, berme žĺtko, už len či ho vieme vždy spoľahlivo rozoznať? ;-)

Ak je ambíciou náuky pozdvihnúť chápanie človeka na vyššiu úroveň, potom môže byť prístup „velím si sám“ strieľaním do vlastnej nohy. ;-)

Nepochybujem, že aj na západ od nás (Česko-Slovenska) je veľa rozumných ľudí, ale netrúfam si predpovedať priebeh udalostí. Prinajhoršom aj pomôžeme, ak budú ochotní prijať pomoc.

Čo sa týka otroctva, mám podozrenie, že v rôznych historických obdobiach mal tento pojem rôzny obsah. Teraz má ešte stále príchuť čierneho otroka na americkom svetadiele so všetkými súvislosťami. Neprehliadnuteľný pokrok sme dosiahli napríklad v metódach deštrukcie (seba, iných, prostredia aj celej planéty). Máte niečo na vyváženie?

Re: Re: Orban sa nestretol s Putinom len tak

Hana | 22.03.2016

Nikdy není pouze jediná možnost. Snažíte se lidem vnucovat vlastní názory jako jedinou pravdu. EU není pupek světa a jeji opuštění nebude znamenat žádnou katastrofu pro stát, který se tak na základě přání obyvatel rozhodne. Volný obchod se členstvím v EU nesouvisí, stačí být členem WTO, rovněž tak volný pohyb osob, o který už mimochodem velká část lidí nestojí, stačí být v Schengenu, viz Švýcarsko a další státy. Pokud Rusku spíše vyhovuje sjednocená Evropa, pak mají smůlu a budou muset respektovat přání většiny Evropanů, kteří se, doufám po zkušenostech z posledních let dostatečně poučí. Spolupráce, ale vzájemně výhodná ano, ale již žádné jediné mocenské centrum a už vůbec ne s převažujícím německým vlivem. Jak historie a zkušenosti ukazují, jejich disciplinovanost a stádnost se ukazuje být mnohem více negativním než pozitivním rysem povahy. Chtějí-li multi-kulti, ať ji mají, ale především ať nezasahují do vývoje ostatních národů.

Přidat nový příspěvek