Okamura: Opozice porušila to, o čem byla dohoda. Slonková-Kubík vždycky něco zmanipulovali

14.11.2018 17:26

sputniknews.com

 

Předseda politického hnutí SPD Tomio Okamura se dnes sešel s českým premiérem Andrejem Babišem (ANO). Na daném jednání měl Okamura oznámit, za jakých podmínek by byla jeho strana ochotná podpořit vládu odborníků ANO a oč se vlastně SPD snaží. S rozhovorem, který se dané události týká, přichází český portál eurozpravy.cz.

„My jsme ochotni podpořit pouze vládu, která bude prosazovat program SPD," zněla slova Tomia Okamury. Politik pak dodal, že by se mělo jednat především o vládu odborníků, nikoliv jen ministrů. Jako příklad uvedl svou kolegyni Martu Novákovou, která je, dle jeho názoru, pravým nestranickým odborníkem.

„To, že jsme včera byli na tiskové konferenci se stranami, které chtějí vyvolat nedůvěru — to je jediné naše pojítko, jinak s nimi nemáme nic společného. I naše důvody jsou jiné. U nás jsou důvody ty, že chceme zabránit prosazování špatného programu ČSSD. To je vše. Odmítáme osobní rovinu," cituje portál slova Okamury.

Na otázku, zda reportáž o synovi Andreje Babiše změnila jeho postoj, odpověděl následovně: „My odsuzujeme jednání dua Slonková-Kubík. Osobně s nimi mám ty nejhorší zkušenosti, protože vždycky něco zmanipulovali, udělali štvavou kampaň a pak se ukázalo, že je vše úplně jinak a že Okamura nic neudělal. V životě jsem nebyl z ničeho ani obviněn. Takže s jejich stylem práce mám jen ty nejhorší zkušenosti." Dále doplnil, že takové jednání odsuzuje a nevychází z něj ani ve svých postojích. Navíc zdůraznil, že oni vládě důvěru nedali. „Vládě s ČSSD důvěru dávat nebudeme, protože zklamala," řekl Okamura.

Po včerejší konferenci s lídry opozice se na sociálních sítích Tomia Okamury objevily stovky komentářů. Většina z nich ale byla kritická. Lidé Okamurovy často vyčítali, že je zklamal a slibovali, že už ho nebudou volit. Jaká byla reakce lídra SPD na tato vyjádření?

„To, že tam píší nastrčení voliči jiných stran a nějací trollové, to neberu vůbec v potaz. Jestli si všímáte počtu mých fanoušků na Facebooku, kterých je 262 tisíc, uvidíte, že jejich počet od včerejška nijak neklesl. To je přeci důkaz. To, že tam nějací sluníčkáři a lidi z neziskovek píšou a snaží se vytvořit umělý dojem, že snad náš volič není spokojen, to pro mě není měřítko," okomentoval situaci politik s tím, že počet příznivců na Facebooku nijak neřeší.

Podle portálu se však Okamurovi nelíbila situace, která na tiskové konferenci panovala. Podle jeho názoru se totiž k řeči draly především pětiprocentní strany a on tak neměl dostatek prostoru se vyjádřit. Zároveň si však tento prostor nechtěl nijak vynucovat.

„S těmito pětiprocentními stranami už nikdy na tiskovku nepůjdu, protože porušily to, na čem byla dohoda, a začaly v množném čísle říkat, co si o tom myslí. Začaly si tam přihřívat svoji polívku," pronesl politik.

Na základě toho všeho pak prý Okamura musel znova vysvětlovat, proč chce jeho strana vyvolat nedůvěru vládě.

ČSSD už v minulé vládě předvedla, že je to nedůvěryhodná strana a my chceme, aby se prosazoval náš program a ne program sociální demokracie. Babiš prosazuje probruselský program, my chceme prosazovat náš vlastenecký program," uzavřel situaci Okamura. Sám uvedl, že má jeho strana poněkud odlišné důvody, než strany ostatní. Opakovaně pak podotkl, že s nimi nemá vůbec nic společného. Zdůraznil, že bylo chybou myslet si, že mají tyto „pidistrany" nějakou slušnost. „Ale ty pidistrany to zneužily k vlastní sebeprezentaci, která nebyla na místě," cituje portál slova předsedy SPD.

 

Diskusní téma: Okamura: Opozice porušila to, o čem byla dohoda. Slonková-Kubík vždycky něco zmanipulovali

Re: Re: Šikovný ťah Okamuru s Babišom :)

Libor Smetana | 20.11.2018

Hodně se od 2009 roku změnil. Tehdy měl v pořadu Den TV ještě Západní čistě materiální světonázor

Re: Re: Re: Šikovný ťah Okamuru s Babišom :)

oprava Den D | 20.11.2018

Den D

Re: Šikovný ťah Okamuru s Babišom :)

Joe | 17.11.2018

Toto nie je dolezite. Instaluju siete 5ghz aby nas ugrilovali. Vsetki ste ako uzitocny idioti i tien priechytrali vk. Zvani o niepodstatnom. A tiez istambulska zmluva je dolezita a nie niejaky baba

Re: Re: Šikovný ťah Okamuru s Babišom :)

Paľa | 17.11.2018

Asi čítaš veľa dezinfo článkov - šak nech sa ugrilujú aj sami, čo myslíš. :-))
A istaMbulskú zmluvu nepoznám...

Šikovný ťah Okamuru s Babišom :)

ľudo | 15.11.2018

I ked nie vo všetkom by som asi s nimi súhlasil..
Musíme ale robiť s takými politikmi, akých zatiaľ máme,
kým nových postupne nevychováme

Re: Šikovný ťah Okamuru s Babišom :)

Paľo | 15.11.2018

Paradoxom je, že japončík O

Re: Re: Šikovný ťah Okamuru s Babišom :)

Paľo | 15.11.2018

Do prdele aj s tým systémom príspevkov, čo to tu je nainštalovaný :)
Paradoxom je, že japončík OKamuRa udáva správnejší smer českej (?) politickej divadelnej scéne :)

Chazarský, zlodejský Babakšiš by mal spolu s Kriskom odísť do lochu a uvoľniť priestor.
Ale máš pravdu udo, máme takých poliTrukov, akých si zaslúžime.

Výchove tých morálnejších ZDar!

pidistrany

Bigo2 | 15.11.2018

To je přímo úchvatné s jakou láskou ČT dává znovu a znovu příležitost těmto pidistranám reprezentovat svojí protinárodní poílitiku a obrazovkách...

Přidat nový příspěvek